neděle 15. března 2015

Liane Moriarty: Manželovo tajemství




Otvírat Pandořinu skříňku je vždycky riskantní, ale řekněte to ženě....... Tajemství, jež neměla být odhalena. Smutek, který se nemusel prožít. Zklamání, jimiž si nikdo nemusel projít.
 Cecilia, Tess a Rachel- tři ženy, které se kdysi dávno znaly z malého městečka, kde všechny žily. Znaly se jako sousedky, nic víc. 


Cecília- žena činu. Doma má muže, kterého miluje, tři dcery, které zbožňuje a život plný Tupperwarových párty, pečení muffin a prostě všeho co dokonalá manželka a žena z malého městečka dělá, aby se o ní mohlo říkat, že je DOKONALÁ.

Tess- má sociální fobii ( nebo ne?), manžela milujícího i milovaného ( nebo ne?) a svoji nejlepší kamarádku a zároveň sestřenici Felicity, která s ní a pro ni dělá všechno ( nebo ne?).

Rachel- stárnoucí dáma a  babička Jacoba, kterého nade vše miluje. Matka syna Willa, kterého bezmezně přehlíží a tchyně Lauren, kterou prostě nemá ráda. Proč? Je taky matkou Janie, která je mrtvá...

Víc k ději neřeknu :-)

Knihu jsem doslova zhltla. Je psaná tak dokonale ženským pohledem, tak vystihující myšlenky nás, manželek, matek, v určitých situacích....
Příklad z knihy: ...sotva dostal klíč do zámku, propuklo takové to šílené vzájemné strhávání oblečení a narážení do stěn, jaké už nikdy neděláte, jakmile se ocitnete v dlouhodobém vztahu, protože vám to připadá příliš teatrální a vlastně to ani za tu námahu nestojí. Zvlášť když zrovna dávají něco dobrého v televizi..
No řekněte, vy kdo jste 10 a více let vdané nebo zadané, není to tak?

Pro mě to je kniha o karmě ( co zaseješ, to sklidíš), o osudových chvilkách a o vztazích. O ženách, které musí udělat věci, které nechtějí udělat, ale MUSÍ je udělat, protože jsou ženy. 

P.S. Byl by to super film....není tu nějaký režisér? :-)


3 komentáře:

  1. Míšo četla jsem a hodně se mi líbilo :o)), to uzavření kruhu, něco je na počátku a něco musí být na konci. To rozhodování ! No Pandořina skříňka... Film by se mi také líbil. Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Mě ta kniha až tam moc nenadchnula... Čekala jsem něco víc napínavýho. Ale je fakt, že jsem ji nosila v kabelce a četla ji při každé příležitosti...

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo děkuju za prima tip na počteníčko :o)
    Měj s emoc hezky...
    Martina

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.