neděle 19. dubna 2015

Můj řez ala kinder řez

Když chci udělat něco rychlého, dobrého a relativně zdravého udělám tento řez. Když jsem ho uveřejnila na mimibazaru, hodně maminek, vlastně všechny, které recept komentovaly, ho chválily. Některé ale měly problém se sundáním upečeného korpusu z pečícího papíru. Mně šel dolů vždycky docela dobře. Píšu to tady na začátku, aby jste si na to dali pozor :-)

Je vhodný i pro celiaky, není v něm ani ždibet mouky.






POTŘEBNÉ PŘÍSADY

 Korpus: 5 žloutek, 10 dkg mletého cukru, 5 dkg kakaa, sníh z 5 bílků

 Krém: 1 smetana ke šlehání, 1 tvaroh, vanilinový cukr, mletý cukr dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: 
vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao ( pozor práší :-)) a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na nízký plech klasické velikosti, vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 10 minut při 190 st. Necháme vychladnout.

Krém:
Ušlehanou šlehačku smícháme s tvarohem a cukrem. Pozor! Je nebezpečně vynikající, hrozí sežrání dřív než vychladne korpus :-)

Vychladlý korpus rozpůlíme, na jednu půlku rozetřeme krém a přiklopíme druhou půlkou. Do lednice a pak sklízet úspěch. Na mém obrázku je krém i nahoře, ale to je moje iniciativa. V původním receptu je jen uvnitř. Myslím, že by se nic nepokazilo, kdyby se potáhl čokoládou.

Je hrozně jednoduchý, hotový za 20 minut a opravdu výborný.

P.S. Děvčata, nepodceňujte délku šlehání žloutků s cukrem. Chce to opravdu delší dobu a pak bílky opatrně vmíchat, protože ty jsou zárukou toho, že to nebude placka, ale piškot cca 1 cm vysoký. Nic vyššího neočekávejte ,-) Víte přece jak nízký je Kinder řez.

4 komentáře:

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.