sobota 19. prosince 2015

10 NEJ: Listopad 2015

A je tady shrnutí listopadu. Vím, je skoro konec prosince, ale má snad někdo čas? A kde je psán kdy má co vycházet?

Taky vám to uteklo tak rychle jako mně?
Neskutečné.....Když jsem byla holčička a slyšela babičku mluvit o čase, který neskutečně letí, nechápala jsem. Letí? Vždyť se vleče....letí jen o prázdninách.
No, a teď už to začínám chápat. A to ani nejsem babička :-)


1. KNIHA: 
Jednoznačně SEDMILHÁŘKY od Liane Moriarty. Všechny tři knihy od ní, se mi neskutečně líbily. Je to přesně můj šálek čaje - ze života žen, trocha tajemství ( někdy vlastně hoooodně tajemství), kořeněné humorem, které mnohdy chápeme jen my, ženy. Recenze je TADY



2. FILM:
I tady není o čem přemýšlet. SEDMERO KRKAVCŮ. 



Nová pohádka, s Martou Issovou, mladou Janžurkou, Zuzanou Bydžovskou. Viděli jste? Alice Nellis ( režisérka) prostě točit umí. Tato pohádka má v sobě kouzlo, laskavost, humor, nadhled i příběh, který není tak úplně podle původního motivu. I když základ je tradiční. Rozhodně doporučuji. TADY je odkaz na popis.

3. KOSMETIKA:
Kofeinový oční krém od Dulcia. Recenzi napíšu brzy, používám ho druhý měsíc, tak mám co říct.....


4. ZÁŽITEK:
Rozhodně osmnáctiny mojí dcery :-) Sešla se celá rodina, hráli jsme hry...taky to tak máte? My se na to vždycky moc těšíme, hrozně se u toho bavíme, smějeme ( moje maminka letos tak, že ji píchalo v boku:-)) Čím jsem starší, tím víc tyto chvilky oceňuji. Letos jsme po hrátkách doma, šli ještě na bowling.




5. VĚC DO DOMÁCNOSTI:
Opět nemám nic nového.....ale tady bych od vás chtěla poradit. Chci novou pánev a taky nějaký hrnec, který bych mohla použít na vaření, ale i dušení v troubě.
S jakým máte dobrou zkušenost?

6. JÍDLO:
Každý rok zkouším nějaké nové cukroví. Klasika je super, ale mám zkušené, že rodina sáhne ráda i po novinkách. Letos chci vyzkoušet:
klášterní rohlíčky
kokosovo medové cukroví s čoko krémem
datlové kostičky s buráky


 Všechno jsou to dobroto od mé oblíbené food blogerky Kačky. Klikněte na názvy a dostanete se přímo na recepty.

7. OBLEČENÍ:
Podařil se mi super kup. Moje spolupracovnice si koupila šaty, necítila se v nich a nabídla je mně. Sedly mi jako hrnec na prdel, vzala jsem si je na společnou akci a ona mi říká: " Jestli mně slušely jako Tobě, tak lituji, že jsem Ti je prodala." :-) Na fotce nevypadají nijak úúúúžasně, ale na mně ano.


Jsou černé a stříbrné, dole do "tulipánu" a za kolik jsem tuhle parádu pořídila? 
150.-...díky, Marci :-)

8. BLOG:
Tentokrát to bude můj oblíbený YOU TUBE blog. Jmenuje se BARUŠMINKY a jeho majitelka, Barča, je sympatická mladá žena, chcete-li, holka. Nejvíc se mi líbí, že není afektovaná, nemáchá rukama a nepitvoří se. Její recenze, názory či první dojmy jsou k věci, nevykecává se 10 minut o černé barvě černé řasenky atd. Mrkněte a uvidíte.

9. FOTKA/VIDEO:
Obecně je v tomto období strašně moc videí s giveaway, jak balit dárky, jak si vyzdobit pokoj atd.
Dám sem odkaz na jedno video s GA jedné oblíbené blogerky:

https://www.youtube.com/watch?v=kBFO3I4e5ko

Zkuste štěstí :-)

10. CITÁT:

Život je jako klavír. Bílé klávesy jsou šťastné chvíle a černé jsou ty smutné. Ale obojí je potřebné pro kvalitní hudbu.






2 komentáře:

  1. Krásný článek, já mám osmnáct příští rok, ale tvojí dceři přeji všechno nejlepší a hlavně, aby si osmnáctku užila! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano - čím jsem starší, tím rychleji čas letí. nebo tedy aspoň mám ten pocit...
    http://werka13.blog.cz/

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.