sobota 2. ledna 2016

10NEJ: PROSINEC 2015

Prosinec - pro někoho nejkouzelnější ze všech měsíců. Vždyť je Mikuláš, Vánoce, Silvestr....Patřím mezi ty, které všechny tyhle svátky milují a těší se na ně. Pro mě má prosinec ještě jeden krásný den, 22.12. se mi narodilo moje první dítko, syn. Je tomu už drahně let :-)

Ale jdeme na to, čím má tento článek být....mých 10 NEJ.

1. KNIHA: 




Prostě ji sem musím dát, i když to není kdovíjak úžasná kniha. Jenže její obal je tak neskutečně zimní, že nemůžu jinak. Je to kniha Sněží, sněží...recenze zde Kopce sněhu, kupce puberťáků, kopce lásky, kopce zklamání...

2. FILM:

Pohádky obecně...byly by pro někoho Vánoce a celé svátky úplné bez pohádek? Já se během roku nijak moc na pohádky nedívám, ale na Vánoce to jinak nejde. Podle mě, jste jedni z nejlepších na světě, co se točení pohádek týká....Tři oříšky pro Popelku, Pyšná princezna, Princezna se zlatou hvězdou, Jak se budí princezny, Byl jednou jeden král.....a z těch novodobějších- Anděl páně, Sedmero krkavců, Čertová nevěsta, letošní Korunní princ atd.


3. KOSMETIKA: 

Objevila jsem kouzlo štětců, heuréka.... Je mi už dost let, maluji se taky hodně dlouho, make up používám relativně krátce ( co je to 5 let v životě člověka?:-)), ale štětce na makeup jsem objevila letos, díky blogování.
Pořád jsem si říkala: co na tom jako mají? Mně stačí ruce a basta.
Óóó, jak jsem se mýlila....Nechtěla jsem investovat a objednala si svou první sadu z ebay (odkaz tady) Jasně, že nejsou žádná hitparáda, ale abych se zamilovala, stačily.....Letos chci jít o level výš .....tedy o hooodně levlů výš :-)....takové Haruko nebo Zoeva, no uvidíme.



4. ZÁŽITEK: 

V prosinci se toho událo dost - synovi narozeniny, Mikuláš, Vánoce, Silvestr, ale já mám ještě jeden zážitek, který mě v prosinci nadchl. Byla jsem s manželem a dcerou v Praze na muzikále Mamma Mia. 5. 12.- naše matička Praha, vystrojená do vánočna, počasí krásné, trhy v plném proudu a my, do začátku představení, 5 hodin času. A tak jsme se potulovali a kochali....krásné to bylo.

Fotka je s alternujícími protagonisty.....

A večer muzikál - Langmajer, Vondráčková, Vítek, Slezáček, Asterová, Fišarová.....krásné to bylo :-)

5. VĚC DO DOMÁCNOSTI: 

Tady nesmím opomenou svíčky. Ty jsou totiž průvodci celého podzimu i zimy. Je tady vůbec někdo, kdo tuhle posedlost nemá?


6. JÍDLO: 

Musli z Janovi Pece...prostě jsem neodolala a objednala jejich velké degustační balení, odkaz zde. Měla jsem kód na 10% slevu z blogu, o kterém jsem mluvila v srpnovém článku 10 nej, odkaz zde. Budu dělat samostatný článek, protože jsou v y n i k a j í c í.

7. OBLEČENÍ:

Pro tento chlíveček nic nemám :-(

8. BLOG:

 Sleduji ji relativně krátkou dobu, asi 3 měsíce, ale stala se nejoblíbenější v ranku kosmetických tipů. Má přehled, umí se nádherně nalíčit a navíc, mám pocit, je to normální nezkažená holka :-) Představuji vám ILOVEMAKEUP. Sleduji ji i na FB, kde je asi nejaktivnější  a Instagramu, kam postuje fotky.

9. FOTKA: 

Nemůžu sem nedát fotky našeho nádherně vyzdoběného náměstí a hlavně odkaz na videomaping.....nic tak krásného jsem dlouho neviděla.


Řekněte sami.. videomaping

10. COKOLIV :-):


Bilancování roku....má smysl? Nevím. Je to tak strašně individuální. Pro mě to byl jednoznačně velmi dobrý rok - vdala jsem se, vyhrála jsem výběrové řízení a jsem na pozici, ke které jsem směřovala, děti mi dělají radost.....ale abych si uvědomovala, že jsem "nahoře", musela jsem být i dole....a to byl rok či dva před tím. Tak to v životě je, sinusoida....Jednou dole, jednou nahoře. A tak to asi má být.

Přeji vám všem, aby pády nebyly strmé a časté a když budete nahoře, aby jste si to uvědomovali a nebrali to jako automatično :-)

10 komentářů:

  1. Pěkný článek. Štětce na makeup jsem ještě nezačala používat, taky si vystačím s prsty. Jinak ty od Zoevy vypadají skvěle. Muzikál Mamma Mia musel být dokonalý, taky ráda chodím na muzikály. A náměstí máte nádherně ozdobené. My máme obrovské náměstí a na něm jen takový malý stromeček.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až jednou použiješ štětec, který dokonale rozetře makeup a zapracuje ho do pokožky, pochopíš :-)

      Vymazat
  2. Tyhle bilanční články mám ráda.
    Já ještě nezačala používat make-up ;-), takže štětce jsou daleko přede mnou. Jestli na ně kdy vůbec dojde - protože na ten make-up se zatím nechystám, takže štětce není nač použít...:-D
    Hezký nový rok - ať ti chvíli vydrží vrcholek té sinusoidy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokud nemusíš make up používat, užívej si to :-) Děkuji.

      Vymazat
    2. No nemusím .... Spíš jsem na to líná, i když bych možná vzhledem k věku (55) měla ;-). Ale zatím přede mnou lidi neutíkají, tak sand jakžtakž dobrý :-D

      Vymazat
    3. Jo taaak :-) Nikde není psané, že v určitém vêku se mají dělat určité věci :-)

      Vymazat
  3. Je hezke cist, ze mel nekdo ten rok stastna, prevazne to tak neni mi prijde.. Jo holka, zatim me v zivote nemelo co zkazit, tak uvidime, co bude dal...:))) Krasny a uspesny i tento rok ti preju!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Ať ti to nekažení vydrží co nejdéle.

      Vymazat
  4. Knihu som dostala na Vianoce a teším sa na jej čítanie ♥ ♡ Ziaja review ♡

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.