neděle 14. února 2016

10 NEJ: Leden 2016

Leden...nový rok, nový začátek. Pro někoho měsíc, kdy se začnou dodržovat předsevzetí, kdy se začne hubnout nebo cvičit.

Někdo se dívá na tento rok s nadějí, někdo se strachem..... Já si říkám: " Ať je všechno alespoň tak dobré, jako v minulém roce."

Jdeme na to:

KNIHA


Temné kouty je druhá kniha, kterou jsem od spisovatelky Flynnové četla. Mám ráda thrillery, které nejsou prvoplánově děsivé. Jedná se o psychologické drama, kde všechno souvisí se vším. Recenze je TADY.


FILM


VELKÝ GATSBY je film, který vás vtáhne do období dvacátých let, kdy se mohlo stát cokoliv. Je populární jazz, morálka je uvolněná, móda je nádherná, účesy krátké a zbohatnout se dá třeba na chlastu. Ten je totiž zakázaný, je prohibice. A co je zakázané, to je žádané. Ať už jde o alkohol nebo....lásku.
Leonardo DiCaprio....jak málo šancí na úspěch jsem mu prorokovala v Titanicu. A jak moc mě překvapil, když, čím starší, tím lepším, hercem se stal.

Tady je odkaz z ČSFD

 KOSMETIKA


Dulcia - kofeinový oční krém. Recenze je TADY . Je výborný.

ZÁŽITEK

PLES -  jen to slovo, samo o sobě, je slavnostní. Ženy se krásně nalíčí a obléknou ty nejkrásnější šaty. Muži se oholí a vyfiknou do slavnostního obleku. A pak se tančí, baví a usmívá....My chodíme na plesy sporadicky, vlastně jen na jeden. Ples, který pořádá gymnázium, které navštěvuje dcera.
Každoročně ho mají na starosti třeťáci, kteří ho kompletně připraví. Dcera je třeťačka :-)

Byl to Královský ples. Všechno laděno do zlato modrých barev. Výzdoba je samá korunka. Na výběr máme ze třech stylů hudby - v Zimním sále hraje cimbál, ve Slovanském sále kapela mladých kluků a ve sklepě je D.J....Nakukuji do místnosti plné světel, profesionálních světel, tady je fotokoutek se spoustou serepetiček ( korunka, diadém, vousy, naušnice, triédr, lorňon...), Fotku na počkání vyvolají.
Nechybí ani tombola......Krásné to bylo.

VĚC DO DOMÁCNOSTI

Na Ebay nakupuji docela často. Koupila jsem tam i jednu věc, která mi v domácnosti dost pomáhá.


Je to drtička česneku.


Taková blbůstka, která je ale super.


Co říkáte?


Cena: cca 30.-


JÍDLO
Řízky na ruby ODKAZ.


Je to prostě jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Doufám, že až je vyzkoušíte, dáte mi za pravdu :-)

OBLEČENÍ

 


Dcera chtěla na ples nové šaty. Šly jsme rovnou do osvědčeného butiku.Tyto si zkusila jako první, a já věděla, že jsou to ONY. Sedly ji jak poklice na hrnec. Dcera si vyzkoušela asi desatery další, ale nakonec uznala, že tyhle jsou TOP. K tomu jsme dokoupily černý šifonový šál.
Ve skutečnosti jsou ještě krásnější než na fotce.
Cena: 1390.- šaty
290.- šál

BLOG

Tento blog sleduji už dlouho. Veronika se za poslední půlrok hodně zlepšila a mě baví čím dál víc. Je to BLUEBERRY PINK.
Znáte ?

FOTKA


Půjčila jsem si ji od své kamarádky, která, v poslední době, moc hezky fotí. I my, na Moravě, měli zimu :-)


CITÁT

Člověk má jen dva životy, přičemž ten druhý začíná ve chvíli, kdy pochopíme, že život máme jenom jeden.
                                                          (Tom Hiddleston, anglický herec)

Tento citát je nádherný, pravdivý a opravdový.

Přeji všem hodně lásky, nejen na svatého Valentýna.

8 komentářů:

  1. Velkýho Gatsbyho zbožňuju!♥ ale knížku jenom!:D film se mi moc nelíbil :D
    LadyCaterpillar

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na ples snad taky půjdu, zatím je to tak půl napůl, ale moc bych chtěla jít, dlouho jsem nikde plesat nebyla. :-)
    Udělátko na česnek je parádní :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Šaty jsou nádherné. Poslední fotka je super a řízky naruby musím vyzkoušet. Zaujala mě i drtička česneku. Mám něco podobné, ale dá se to použít i na cibuli a jakoukoliv jinou zeleninu, když ji nakrájím na menší kousky. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Na Flynnovou si už dlouho brousím zuby, teď jen najít čas. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkná topka. Od spisovatelky Flynnové mám doma všechny tři knihy a zatím jsem se ještě nedokopala k přečtení, v letošním roce to chci rozhodně napravit. Velký Gatsby se mi taktéž líbil a taktéž mám doma knížku, kterou jsem ještě nečetla. :D Drtička česneku by se mi hodila, mrknu na ebay, děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý citát, nádherné šaty, ta zimní fotka je bomba. Od Flynnové jsem četla Zmizelou, ale bohužel mě nenadchla. A dala bych si ten řízek :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.