úterý 15. března 2016

10 NEJ: ÚNOR 2016

Je skoro půlka března a já teprve uveřejňuji 10 nej za únor....ach jo. Taky vám to tak utíká? Občas mám pocit, že mi někdo ukradl celý týden. Je 1. 3. a z ničeho nic je 8. 3. :-(

Jdeme na to.

KNIHA





Ostré předměty: Další thrilleroidní kniha od Gillian. Opět dobrá, ale má i lepší.


Odkaz na recenzi je TADY


Všechny tři knihy od spisovatelky, která si libuje v psychologických příbězích. Recenze najdete na blogu v sekci KNIHY.

FILM



Magická posedlost: Ano, je to film z roku 1998, žádná novinka. Ale když jsem ho viděla v programu, prostě jsem se musela ZASE podívat. Je to film o lásce mezi sestrami, o prokletí, o naději... Je to film o ženách a pro ženy. Je v něm napětí, humor, láska, špetka hororu...Je to přesně ten typ filmu, který si pustíte, když si děláte holčičí den :-)
Hlavní role Sandra Bullock a Nicole Kidman. Obě jsou tam výborné.

KOSMETIKA



BB RIMMEL cream: Můj objev roku. Když mi zrušili výrobu mého oblíbeného lanýžového make upu od Dermacol, musela jsem hledat náhradu. Moje šetřivá duše nechtěla nic drahého, a tak mi pohled spočinul na tomto BB, hlavně z důvodu ceny. Byl v akci za 89.-. Tak jsem ho vzala a zamilovala se do něj tak, že mu věnuji už brzy samostatný článek....tedy, ne úplně samostatný, bude tam se sestřičkou rtěnkou a bratrem leskem :-) Cena bez slevy je cca  170.-

 ZÁŽITEK



Moje narozeniny:  Jsem ve věku, kdy dárky jsou jen třešničkou na dortu. Mám ráda, když se všichni sejdeme, pojíme dobré jídlo a popijeme dobré vínko. Zavedla jsem tradici, kdy si oslavenec sestaví menu sám, jeho nejoblíbenější jídla. Když byly děti malé, tak jsme jako slavnostní oběd měli třeba bramborový guláš :-) Halt ho měl syn nejraději, tak si ho poručil. 
Já si poručila ( a uvařila) hovězí polévku a hovězí po Burgundsku. A jako dezert čokoládové brownies - recept tady v článku, v sekci JÍDLO :-)

VĚC DO DOMÁCNOSTI




 Boxy na chlebíčky, zákusky....: Naprosto praktická věc. Ten větší, dvoupatrový je z Lidlu za 179.-. Pokud potřebujete přepravit chlebíčky nebo buchtu z bodu A do bodu B, vzdáleném více jak 100 m, je tohle dokonalé. A přes Vánoce v něm uskladňuji vánoční cukroví. 
Ten menší jsem koupila v Pepcu. Jak vidíte je nový, nepoužitý...zatím :-) Je tříposchoďový a stál, ve slevě, 59.-

JÍDLO




Čoko brownies: Celý recept je TADY. Pokud máte v oblibě čokoládové dobroty, rozhodně vyzkoušejte tuhle. Sklidila velký ohlas v práci...a tam máme pěkně mlsné jazýčky :-)

OBLEČENÍ


Já vím, fotka nic moc, ale já je ještě neměla na sobě a tohle je jen takový rychlý záběr na Instagram.

Neplánovaně jsem se dostala do většího komplexu obchůdků, a tak jsem je jen tak procházela, aniž bych plánovala něco koupit. Do Camaieu moc nechodím, ale viděla jsem nápis 50% sleva a to je pro mě to správné lákadlo. A koupila :-) Krásný šedý rolák z tenkého úpletu, který je delší a hlavně nekouše :-) A druhý svetřík je taky z úpletu, do véčka, béžový, jednoduchý a krásný. 
Cena: 279.-/ kus

BLOG


Kristy K Beauty

Dnes vám představím jednu krásnou, milou a normální youtuberku, kterou sleduji už nějaký pátek. Je to Kristýna z kanálu KristyK Beauty. Odkaz na její kanál je TADY. Její recenze mají hlavu a patu, není afektovaná, není hysterická....prostě se na její videa podívejte a posuďte sami.

FOTKA


Viděli jste film Zabil jsem Einsteina, pánové? Je tam záběr, kdy se paní Janžurová fotí se svým manželem, panem Lipským. A víte pomocí čeho se fotí? Pomocí SELFIE tyče :-) Chápete to? Film z roku 1969 a oni tam mají něco, co je hitem a novinkou v roce 2015. 


Takže tento důkaz je pro mě fotkou měsíce února.

CITÁT



Vím, žádná velká filosofie, ale měsíc únor, a vlastně i polovinu března, tento citát dokonale vystihuje.





10 komentářů:

  1. Já brownies miluju :) Jinak sbírka od Gillian Flynn vypadá hezky. Já přečetla jen zmizelou a vůbec mě to nezaujalo, tak se ani na další nechystám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys ji chtěla dát šanci, tak doporučuji Temné stíny.

      Vymazat
  2. Ten rolák by se mi asi hodil, to bude takový univerzální kousek oblečení. A box na chlebíčky vypadá taky zajímavě.
    Na brownies mne pobavilo, že ti fotka zakysané smetany s čokoládou vyšla podobně jako mně, když jsem se onehdá pokoušela vyfotit mufiny, na které jsem udělala stejný krém. Taky to vypadalo tak trochu do růžova ;-) (nakonec jsem na blog dala fotky z další várky, kterou jsem dělala plněnou). Nicméně brownies budu muset někdy vyzkoušet, jsem čokoholik ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se fotek týká- jsem asi antifotič nebo co. Fotím iphonem a prostě to neumím.

      Vymazat
  3. Ten citát na konci mě rozhodně pobavil :D to je v poslední době takové moje moto :D

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Kris som nepoznala ale pozrela som si video a je fakt sympaticka :)
      Pozyvam na velku GA o Rimmel, Niveu a ine, tu: http://goo.gl/DSNk3D

      Vymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.