pondělí 25. dubna 2016

Jennifer Hillier: WONDERLAND země divů

Navázala jsem spolupráci s nakladatelstvím Baronet a první recenzní výtisk, který jsem dostala, je thriller Wonderland.

Děsivý obrázek

První mě zaujala obálka, je děsivá. Patřím k lidem, kteří nemají rádi klauny. Nikdy mi nepřipadali veselí, ale smutní nebo strašidelní.

Kniha je o zemi divů, kde najdete kolotoče, dráhy, houpačky, dům hrůzy, muzeum panenek a taky muzeum klaunů. Co by se tady, kde vládne radost, smích a zábava, mohlo stát?

Co takhle mrtvola s obličejem k nepoznání sežranou hlodavcem?
Nebo pohřešovaný chlapec, blonďák, dvacet let, krasavec? A pak druhý, třetí......
Proč byla tahle země smíchu vlastně vytvořena? 
Co když je to lákadlo, které má přilákat.......? A pak......?





Akční bestseller, při němž se člověku rozbuší srdce.
                 --JDC MusrReadBooks--


Spojovacím článkem knihy je tajemství. Mají ho všichni zúčastnění - Vanessa, Oskar, Glenn, Bianca....Budete je chtít znát a budete se divit. 

Kniha se dobře čte, ale....chybí ji to NĚCO, čím vás chytí a nepustí. Jasně, je v ní všechno co má v detektivce až thrilleru být - napětí, vraždy, tajemství, mysterium.... Jenže je to všechno tak nějak předvídatelné. 

Neříkám, že bych odhalila zločince na desáté stránce, ba ani v půlce. Ale to co se tam dělo, to jsem odhalila docela brzy a nepřekvapilo mě to, protože náznaky byly všude.

Možná jsem očekávala příliš, protože popisy typu:

Neuvěřitelně napínavý příběh. Raději se hoďte v práci marod, protože od této knihy nedokážete nikam odejít, dokud ji nedočtete. Jo, a možná se doma raději zamkněte. Jen tak, pro každý případ.
                                                           -- Jeffery Deaver--




Takový popis od mého oblíbeného spisovatele vás navnadí na něco SUPER a očekáváte nějaké WOW.....Nešťastné očekávání :-)

"A uviděl to. A pak ucítil, jak jeho nitrem prostupuje pocit děsu hrozící, že mu obrátí žaludek a vyvrhne ven tu trochu jídla, kterou právě pozřel a již si nemohl dovolit vyzvracet.
Asi tři metry od něj leželo mrtvé tělo.
Oblečení mrtvého bylo v cárech, vychrtlá rozkládající se tvář byla stažené do grimasy a prázdné díry v místech, kde onen člověk míval oči, na něj upíraly nevidomí pohled.
Zaječel."


V každém případě je to dobrá detektivka. Stojí za to si ji přečíst. Možná moje neutrální reakce mají přispět k tomu, aby jste od ní tolik neočekávali a pak vás překvapí :-)

Tady je odkaz na stránky baronetu, kde si můžete přečíst nejen o knize, ale i o její autorce, Jennifer Hillier.




HODNOCENÍ











10 komentářů:

  1. Kniha vypadá docela strašidelně :D Nebo pro mě je více než dost. Mám nějaký strach z klaunů :D Ale přesto bych si knihu ráda přečetla, už jen kvůli tomu, jak píšeš, že jsi čekala , že vážně tě udrží u děje anic.
    bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji možná dám do blogsale nebo ji s někým vyměním...kdybys měla něco k nabídnutí.....

      Vymazat
  2. S recenzemi na tuto knihu se teďka roztrhl pytel, ta Tvá se mi moc líbí svou upřímností. Kniha mě láká - právě už kvůli děsivé obálce (bojím se klaunů, jakože bojím!!!), nicméně si ji asi raději půjčím v knihovně, a pak uvidím, jestli jí nutně potřebuju doma. :)
    Měj se krásně, těším se na další články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak píšeš, recenzí na tuhle knihu je trochu moc, nevím čím to je. Asi nás všechny zaujala obálka, proto jsme si napsali právě o ní.
      Jsem ráda, že se ti recenze líbí.

      Vymazat
  3. Teda musím říci, že ta obálka působí dost děsivě. Recenze je moc pěkná, ale knížka mě nějak neláká. Možná mi odrazuje i to průměrné hodnocení...
    Jinak moc gratuluji ke spolupráci. Baronet vydává moc krásné knihy. :)

    http://baby-mamalifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě někdy negativní reakce nalákají víc než pozitivní :-)

      Vymazat
  4. Wow, teď mám sto chutí přečíst si nějaký thriller.. fakt díky. :D
    Jinak super recenze! :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Také jsem knihu četla a sice jsem si z konce nesedla na zadek, ale celkové prostředí a vše okolo se mi líbilo strašně moc! :)
    Pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak nevím, jestli jsem úplně blbá, ale mě třeba vůbec nedošlo, kdo by mohl být pachatelem... :D Mě přišla kniha vážně napínavá, ale to je asi věc pohledu :)

    Ohněm políbená

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.