pondělí 6. června 2016

Děje se to i vám?

Už dlouho si říkám, že musím článek na toto téma napsat, protože mě opravdu zajímá jestli se to stává i vám.

Vím, že myšlenka je silná. 
Vím, že co si přeješ, bude vyslyšeno. 
Vím, že mám myslet na to co chci, ne na to co nechci.



Tohle všechno vím a docela se tím řídím. Například před atestační zkouškou jsem myslela jen na otázky, které si CHCI vytáhnout. Asi 10 minut před vstupem do třídy, kde se zkouška konala, jsem zapomněla na soustředění a povídala s kolegyněmi o tom, co si opravdu NECHCI vytáhnout. A hádejte jak to dopadlo.....?

A to je moje první: STÁVÁ SE TO I VÁM?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Další záhadou je.... Všichni máme nějaké půjčky, hypotéky, splátky. Zkrátka dluhy. Já taky, bohužel. Díky svému exmanželovi mi po rozvodu zůstaly děti a dluhy, které udělal aniž by se mi o nich zmínil. A, jak už to u nás chodí, platit je musím já, protože:
A) nechci žít s dětmi pod mostem
B) jsem zaměstnaná, tudíž vydêlávam

Můj exmanžel neplatí nic, protože:
A) děti mají kde bydlet
B) vydělává, chudák, minimální mzdu ( jako noční taxikář), takže nemá z čeho platit

To jsem trochu odbočila.
Inu, konečně jsem ten půlmilion zaplatila. A zaradovala se, že konečně budu moct žít tak nějak normálně. A, teď to příjde, vypustila jsem do éteru slova: CO JÁ BUDU S TĚMI PENĚZI DĚLAT?



A prásk ho - lednice přestala chladit, router vypověděl službu a odešla spojka v autě!!!
A to se mi děje pokaždé, když mám nějaký financ navíc. Například mi vrací za elektřinu a bum- telefon v háji.

Moje druhé: STÁVÁ SE TO I VÁM?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

A do třetice je něco méně dramatického. Spíše zajímavost, kterou jsem vypozorovala během mého, relativně, dlouhého života
Říkáme tomu s manželem, pravidlo dvou.


Příklad: bavíme se v práci s holkama o tom, jak nám kvetou orchideje. Příjdu domů, pustím televizi a tam- pořad o orchidejích.
Nebo: manžel mi vypráví o Teslovi a jeho vynálezech. Za dva, tři dny ( aniž bych někomu o Teslovi povídala) mi kamarádka přinese knihu o Teslovi, že to u nic doma nikdo nečte.
Chápete? Prostě se něco děje, o něčem mluvíte, čtete atd. a do třech dnů se k danému tématu někde něco objeví. 

To je moje třetí: STÁVÁ SE TO I VÁM?

Zkuste o tom popřemýšlet a napište mi svůj názor. Budu se těšit :-)




11 komentářů:

  1. Každý mimořádný příjem peněz je obratem vykompenzován stejně nečekaným výdajem ve stejné výši, jako je příjem, často o něco vyšším. To je jedno z Murphyho pravidel, které u mě fungují na 100%

    OdpovědětVymazat
  2. "o))) stává Míšo, stává. A přesně jak píšeš v úvodu, snažím se myslet na to co bych chtěla, nutně potřebovala, co by mělo přijít, s kým se chci setkat, koho ráda uvidím.
    A ještě platí, že když se něco bortí, je to vždy dotřetice !!
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to my, ve zdravotnictví, známe moc dobře. Bohužel v tom nejsmutnějším smyslu....

      Vymazat
  3. Mne se jednou povedl paradni triple. Prisla jsem o praci, do toho prisel brutalni nedoplatek za elektrinu a jeste se mi povedlo odrit auto. V tu chvili jsem si fakt myslela, ze si pujdu hodit masli. Tedka se snazim myslet vic pozitivne, ale obcas se taky nezadari.

    OdpovědětVymazat
  4. Mne sa stáva len hlavne to prvé až na to, že ja vždy myslím na to pozitívne, na to, čo chcem a nakoniec sa mi to našťastie nejak splní.
    S druhým to už tak býva, ale keďže ja sa ešte nemusím starať o domácnosť, nepíšem z vlastnej skúsenosti, ale určite nie si jediná, ktorá začne napríklad konečne šetriť a bach zrazu sa niečo stane, treba zaplatiť to alebo tamto a zo šetrenia nič nie je :/.
    A trošku sa mi možno stáva aj tretia situácia, ale teraz si nespomeniem na konkrétny prípad :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K té třetí situaci - člověk si to uvědomí, až o tom s někým mluví. Třeba těď. když sis přečetla článek si to začneš víc uvědomovat.

      Vymazat
  5. Takhle to mívám u zkoušení, pokaždé si řeknu, jo a teď si hodí kostkou a padne moje číslo... No jistě, že padne, a ještě k tomu, když nejsem pořádně připravená. Tohle téma je na přemýšlení úplně matoucí, ale zároveň zajímavé. Nikdy jsem se nad tím nějak extra nepozastavovala. Náhody nebo ne, kdo ví :D :)

    OdpovědětVymazat
  6. Stává se mi to :) Někdy o někom mluvím, že jsem ho třeba dlouho neviděla nebo s ním nemluvila a skoro pravidelně se buď potkáme nebo zavolá, napíše. A ta smůla s rozbitými věcmi... ani nemusím mít peníze navíc :D A vždycky prostě do pověstné třetice.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.