pondělí 11. července 2016

10 NEJ: červen 2016

Červen ve mně asociuje třešně. Takové ty velké, srdcovky. Jako dítě jsme je trhali za tričko a pak se parádně přejedli. A červíky v nich jsme vůbec neřešili :-)

Co mě zaujalo v tomto krásném měsíci nejvíce?

1. KNIHA

Bábovky



Všechno o ní jsem napsala tady. Pokud máte rádi knihy o ženách, rozhodně se vám bude líbit.

2. FILM

Dánská dívka


Jeden z nejkrásnějších filmů, které jsem viděla. Nejen námětem, který je obrovsky zajímavý, ale nikdy v životě jsem nevnímala jak krásně je nějaký film natočený. Nevím jak bych to nejlíp popsala...prostě některé záběry, obrazy byly tak krásné....Atmosféra i hudba.... A herecký výkon, obou hlavních protagonistů, byl fenomenální.
O tomhle filmu se dost mluvilo, ale podle mě se o něm mělo mluvit mnohem, mnohem víc.
A když řeknu, že nemám absolutně potřebu přečíst si knihu, protože si nemyslím, že by mohla být lepší než film, věřte, že to je u mě, knižní maniačky, opravdu co říct.

3. KOSMETIKA

SOAPHORIA
Tělové suflé Kořeněný pomeranč


O tomto úžasném, výborném a jedinečném miláčkovi budu psát samostatnou recenzi, protože je je to jedna z nejlepších věcí posledního půlroku. Ten slastný pocit na těle i v čichových buňkách nelze popsat. Rozhodně navštivte stránky KRÁSNÁ KAŽDÝ DEN a něco vyzkoušejte.

4. ZÁŽITEK

KINO
Lída Baarová


Lída Baarová - jedna z nejkrásnějších hereček předválečné éry. Žena, do které se zamiloval sám Goebbels. Žena, která se po válce dočkala pohrdání, soudu a odsouzení. Za lásku k nacistovi zaplatila vysokou cenu - maminka zemřela při výslechu, sestra spáchala sebevraždu a tatínek přišel o nohu.
Mně se film líbil. Nejsem z těch, kteří hodnotí, kritizují a odsuzují něco u čeho nebyli. Proč by se mladá, naivní dvacetiletá holka nemohla zamilovat do inteligentního chlapa, který jí neustále nadbíhal a sváděl ji? Byl hnusný, byl chromý a byl nacista....ale to poslední so Lída snad ani neuvědomovala.
A navíc - v kině jsem nebyla několik let. Máme ho renovované a sedět v těch úžasných polstrovaných sedačkách, je zážitek sám o sobě. 

5. VĚC DO DOMÁCNOSTI

Přání z Lidlu


Já to sem prostě nemůžu nedát. Tuhle sadu blahopřání jsem koupila v Lidlu. Určitě si říkáte co na tom je? Cena na tom je.


Tahle sada šesti krásných blahopřání, včetně obálek, stála celých: 29,90.-! 
Já dala minulý týden za jedno přáníčko kupované v Tescu 49,90 :-( 
To mi vysvětlete jak je to možné?


6. JÍDLO



Jelikož je období rybízu nemůžu sem nedat recept na tento výborný rybízový recept - RYBÍZOVÝ KOLÁČ.

7. OBLEČENÍ

8. BLOG/ VÝHRY

Tak jak se mi minule dařilo, tento měsíc ani Ň :-) Výhry jsem si vybrala v květnu. I když.....vlastně jednu výhru bych měla. Na Instagrami Biodermy jsem vyhrála balíček kosmetiky v hodnotě 1000 kaček. Krásné, ne? Vyhrála jsem to ( spolu s dalšími devíti šťastnými) někdy v dubnu. Do dnešního dne výhra nepřišla. A vím, že ani těm ostatním ne. Několikrát jsme byli ujišťováni, že výhra přijde, ale skutek utek.....Bioderma má palec dolů.


9. FOTKA

Moje orchideje



10. CITÁT

Kdo nechápe tvé mlčení, nepochopí ani tvá slova.

Elbert Hubbard


20 komentářů:

  1. Tak to od Biodermy není moc pěkné. Jinak tělové suflé jsem měla ovocný sad a bylo super. Jen si ho příště musím koupit v jiné vůni. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Máš moc hezké orchideje! =D Dánskou dívku ani Lídu Baarovou jsem neviděla, ale chtěla bych se na ně podívat, jen jsem trošičku líná hledat a stahovat filmy s lepší kvalitkou... xD
    Nia
    http://bookeers.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. porad premyslim o tech Babovkach a nemuzu se rozhodnout :-D Danskou divku si chci nejdriv precist, nez na ni kouknu. a miluju rybiz, ale na chalupe nam vsechen uschnul :(

    OdpovědětVymazat
  4. Dánská dívka vypadá zajímavě! ☺

    A orchideje máš nádherné! ☺


    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
  5. Tyhle články si vždycky ráda přečtu...
    (oblečení ti vypadlo omylem nebo ti v červnu nepadlo nic do oka?)

    OdpovědětVymazat
  6. Wau, film dánská dívka si určitě pustím, rozbrečel mě už jen trailer :) Díky za tip. Citát na závěr pěkný.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak zrovna od Bioderm bych čekala lepší reakci teda :-/ Dánská dívka je super film, byla jsem na něm v kině s kamarádkou, když to bylo ještě v kinech :)))

    INKA lifestyle blog
    FB page

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od Biodermy čekala taky profesionální přístup....

      Vymazat
  8. Také jsem byla na Lídě Baarové v kině - už někdy koncem zimy a musím říct, že mně se film velmi líbil. Nejsem schopná se Lídy ani zastávat, ale ani ji odsuzovat. Každopádně ale prožila velmi silný životní příběh :).
    O Dánské dívce jsem už mnoho a mnoho slyšela, ale sama jsem ještě nějak nesebrala chuť a odvahu se na ni podívat. No, možná někdy na to taky dojde :).
    Jinak se mi moc líbí citát, který jsi vybrala :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odvahu na Dánskou dívku mít nemusíš, je to nádherný, dojemný, krásně natočený film. Mě dostane málo co, ale tento film mě dostal :-)

      Vymazat
  9. Danish girl je krásny silný film :) a Lídu Baarovú som tiež chcela vidieť, ale nepočula som na to dobré recenzie, tak si nie som istá :/

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že je to průměrný film, který by mohl být lehce nadprůměrný, kdyby to byla fikce a ne skutečnost :-)

      Vymazat
  10. Skvělý článek! :)
    Koláč vypadá skvěle, asi ho zkusím :)
    Jinak ten citát je úžasný :)

    OdpovědětVymazat
  11. Teda, tenhle článek mi toho hodně doporučil. Moc děkuji! :-) Obzvlášť ten film vypadá skvěle a ty orchidee? Ty jsou nádherné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, proto ho píšu. Ten film je úžasný.

      Vymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.