středa 6. července 2016

SPOTŘEBOVÁNO: červen 2016

Červen mi utekl jako voda. Všechno bylo rychlé a zběsilé. Měla jsem týden dovolené, který jsem trávila doma, a po návratu do práce mi pocit odpočinku a pohody rychle zmizel. Můj první rok ve funkci "šéfové" mi nepřinesl co jsem očekávala.

Ale pojďme ke spotřebovancům. Je toho málo (to je asi tou rychlostí jakou měsic utekl:-))



KOSMETIKA

CIEN - body butter coconut


Profláknutý, superznámý produkt z Lidlu. Tělové máslo s vůní kokosu. Je naprosto průměrné. Má řidší konzistenci, dobře se roztírá i vstřebává. Vůně...nejdříve jsem dělala ách a óch. Pak jsem ale vyzkoušela produkty s vůní kokosu od jiných firem (KKD) a konstatovala, že i vůně je průměrná. Vůbec netvrdím, že je to špatný produkt. V ranku levné kosmetiky utrčitě dominuje. A to balení je dokonalé.
Cena: 99.-

BELLE&WHISTLE FRESH


Tělový peeling, který byl v sadě s tělovým mlékem a sprcháčem. Jak vidíte, je toho třičtvrtě a poletí do koše. Ne že by byl úplně špatný, ale částečky jsou malé, takže peelingový efekt nula nula nic a navíc má divnou vůni, kterou nesnesu. Kdyby jste měl někdo zájem, pošlu a přidám k tomu neotevřené tělové mléko z té samé sady :-). Napište.
Cena:? Byl to dárek

SCINIC- My juicy bottle mask




Plátýnková maska z ebay, psala jsem o nich TADY. Důležitá informace- neolezla jsem po ní :-) Tahle modrá je s kys.hyaluronovou a bambusem. Nádherně voní. Jemná, nevtíravá vůně. Pleť po ní byla taková jemná. Co mi nevyhovovalo byla velikost. Číňani dělají všechno malé, ale masky mají jako pro Goléma. Prostě velká.
Cena: 27.-


DERMACOL - Detox & Defence


Tento krém jsem měla v Glanc boxu, tady.
Musím uznat, že je dobrý. Vyživuje, zklidňuje a hydratuje. Takže potud jednička. Ale....


....až na jednu věc, která mě prostě vadí. Má pumpičku, což je fajn. Krém docela rychle ubývá, přes skleněný flakón je to hezky vidět až do chvilky, kdy ještě nejste na dně, ale už vám z pumpičky nic neleze. Takže jste nucení šťourat krém pomocí něčeho dlouhého, což mi prostě vadí !  


Vidíte kolik tam krému je? A jak je sklenička opatlaná? Je to možná hloupost, ale tím pádem ho už nechci. I když je na www.dermacol.cz v akci za 165 .-


VZOREČKY:


VICHY - make up v odstínu 25 nude. Absolutně dokonalý. Mně tento vzorek stačil na 4(!) použití. Stačí ho neskutečně málo. Pokud chcete mít dokonalé krytí a photoshopovou pleť, dejte víc. Jednička s hvězdou.

TIANDE - preventivní krém na nohy s hadím tukem. Je určen k péči o kůži se sklonem k plísním. Což já nemám, takže jsem ho používala na nohy jako krém. Byl dobrý, rychle se vstřebal, ale jestli působí na to co má, nevím.

INNISFREE - olejové sérum se zázvorem. Velmi příjemný olejíček s jemnou vůni zázvoru. Stačil na dvě použiti. Nepociťovala jsem žádný negativní pocit. Krásně se vstřebal.

JEAN GEORGE LLONG - vůbec netuším co to mělo být, protože je vše psané čínsky. Ale nejspíše rozjasňovač. Já ho tak použila a...jo, fungovalo to docela dobře.

POTRAVINY

ALLOS - HOF ROASTIE


Jsou to balíčky müsli z obchodu MY FOOD. Oboje je bez palmového tuku, vegan a sníženým obsahem cukru. Obě mi chutnalo, ale cítila jsem tak mírnou pachuť čehosi, co nedokážu specifikovat. Fialové jsou s aronií a chia a žlutě s vanilkou a kešu. Žluté mi chutnalo víc.
Cena: cca 40.- / 1 balení

CHIA SEMÍNKA


Velmi módní záležitost. Jak vidíte mám tyto dvoje. Ty barevné z Rossmana a ty druhé ze zdravé výživy.  Rozdíl není jen v obalech, ale hlavně v ceně. Rossman - asi 40.-/ 200g. Zdravi z přírody - 58.-/ 500g Já nevidím rozdíl v kvalitě, proto mi prosím  řekněte, proč je cena tak rozdílná?

HALVA 


Znáte ji? Miluji tu zvláštní konzistenci tenhle sezamové pochoutky. Ale dám si ji jen jednou za čas.
Cena: 18.-

ČOKOLÁDA TESCO FINEST


71% čokoláda z Madagaskaru....je naprosto dokonalá. Používala jsem ji do kaší. Stačí jediný čtvereček a udělá z obyčejné kaše luxusní pochutnání. A ten obal....
Cena: ? Byl to dárek

ČAJE


Oba jsou výborné a dávám je sem proto, že vám chci doporučit udělat je jako ledové. V těchto parnech, výborná záležitost.
Cena: mrkněte sem

DOMÁCNOST

AVIVÁŽ


Lenor - můj oblíbenec s vůní jara. Vydrži až 57 praní, prádlo po vytažení z pračky voní, ALE po uschnutí nic moc.
Cena: cca 50.-

Dedra - můj objev roku. Můj svatý grál. Tuhle vůni Chanson d'amore jsem dostala od sestry. Nádherná, krásná, dokonalá. Taková ala luxusní parfém. A hlavně - prádlo voní i po uschnutí. Moji objednávku můžete vidět TADY. Postupně vám představím ostatní vůně :-)
Cena: byl to dárek, ale vím, že se dá v akci koupit za 99.-, mrkněte SEM


To je pro měsíc červen všechno. Budu ráda, když mi do komentářů napíšete svoje postřehy.

13 komentářů:

  1. To je prokletí všech pumpiček, snad nikdy nejde vydolovat poslední zbytek produktu :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Vidím, že se s články hezky "pronásledujeme" - Brandnooz jsem měla první já, se "Spotřebováno" jsi mne předběhla (já navíc mám jen jídlo).
    Ad pumpičky - myslím, že na krém to od výrobce není ideální volba. U tekutých produktů se dá lahvička naklonit tak, aby pumpička zabrala ještě aspoň něco, ale mléko je na to moc kompaktní...
    K chia semínkám přidám ještě jedny - z Alberta za 27 Kč za 100 g (mám je v lednovém "Co jsem taky ochutnala..", tak jsem to ještě ověřovala, jestli se nepletu). Chápu, že čím větší balení, tím nižší cena, ale zas o tolik (rozptyl od necelých 12 Kč až po těch 27 Kč za 100 g) - to taky moc nechápu. Navíc by ty brandované pro nějaký řetězec (Albert, Rossmenn) měly být teoreticky levnější

    OdpovědětVymazat
  3. Krém s pumpičkou? Wtf? :O Make-upy chápu, čisticí gely taky, s nějakým přivřeným očkem i různá mléka, ale PLEŤOVÝ KRÉM... Já zas tělové máslo Cien absolutně miluju, a ač teď zkouším jiná, různá, kolikrát i dražší, tak se ke "své kokosce" určitě ještě vrátím :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem kokosové máslo od Soaphorie a to je prostě dokonalost. Ale jak píšu v článku, z levnější kosmetika OK.

      Vymazat
  4. taky nechápu rozdílné ceny (někdy i o několik desítek korun) u chia semínek.. možná se platí firma, která to vyrábí, asi tak jako u všeho ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Skúsenosť mám s krémom Dermacol, ktorý bol super! A tiež mám maslo od Cienu, ktoré používam práve teraz, len mangové, ale príde mi, že sa strašne dlho vstrebáva a zanecháva pokožku strašne mastnú, ako keby sa veľmi dobre nevstrebal :/

    OdpovědětVymazat
  6. Já už ten Fresh sprcháč s peelingem a krémem zažila a mě teda voní:)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.