pondělí 22. srpna 2016

ANJA ANELLMANOVÁ: Světadíly lásky

Tuhle knihu jsem dostala ve swapu s Michell TADY. Píše o ní, že je její zamilovanou. A jak to vidím já?


Kniha je o vztahu muže a ženy od počátečního zamilování, přes první rozmíšky v manželství, strasti i slasti rodičovství, až po trpkou příchuť nevěry a odcizení.
Každá z fází je přirovnávána ke světadílu. Asie je o zamilovanosti, sexuálnosti, živočišnosti ( mně by se k této fázi více hodila Afrika :-))
Evropa je plná rozčarování, Antarktida....co myslíte?


Kniha mě bavila, v mnohých světadílech jsem se poznávala a přikyvovala. Autorka rozhodně ví, o čem píše. Vlastně celá myšlenka je mi sympatická. Přirovnání partnerského života ke světadílům, které tvoří svět.....

Pravda, nestala se mojí zamilovanou, ale spíše typem knihy, kterou ráda pošlu dál....někomu, kdo je na začátku vztahu....nebo někomu, komu se vztah bortí.


ANOTACE:
Napadlo vás někdy, že láska je vlastně veliká cesta po všech známých i neznámých světadílech? Nejdřív se ocitáme většinou v žhavé Asii A právě tam začíná i příběh našeho páru Alexe a Oony. Celou dobu sice nevytáhnou paty z Finska, kde žijí, ale v jiné realitě se závratně řítí z kontinentu na kontinent. Z vášnivé Asie se posunou do Austrálie, kde je sice spousta věcí vzhůru nohama, ale objevují se nové živočišné druhy plačící v kolébce a dožadující se mléka. Po tom všem přijde Amerika, země neomezených možností, a pomalu se přesouváme do Evropy, s jejími mlhami a deštěm, pak následuje studené Grónsko a možná i mrazivá Antarktida.

HODNOCENÍ




1 komentář:

  1. Neznám.. :) Já si teď pořídila nějakou motivační četbu v levných knihách tak jsem na to zvědavá :)

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.