pondělí 21. listopadu 2016

10 NEJ: Říjen 2016

1.KNIHA
Ve službách zla


Tady musí být tato kniha od mého oblíbeného autora/ky. Styl psaní je spíše vyprávění a já to mám ráda. Někdo vyčítá autorovi jakousi rozvláčnost v popisech, ale já právě onu popisnost miluji.
O knize si můžete přečíst v mém článku tady, klik.




2.FILM
Je to i můj život


Nádherný film o síle....životní, mateřské, lásky. Je tak moc smutný a přitom tak krásný. O tom, že vzdát se nemusí znamenat prohru, ale naopak. Netušila jsem, že je natočený podle knihy Jodi Piccoult, rozhodně si ji chci přečíst.

Tady je oficiální popis:
Co drží rodinu pohromadě? Nick Cassavetes, režisér Zápisníku jedné lásky a Johna Q., v tomto filmu o milující rodině, zkoušené – a semknuté nemocí dítěte, znovu dokazuje, s jakou jistotou umí zacházet s příběhy o hloubce lidských emocí. Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin a další členové výjimečného hereckého obsazení s velkým citem oživují příběh jedenáctileté Anny Fitzgerald, která má být dárcem pro svou nemocnou sestru, ale nakonec se začne domáhat práva rozhodovat o vlastním těle. Tento akt svobodné vůle možná Fitzgeraldovy rozdělí – anebo se stane prvním krokem k vítěznému pochopení oddanosti, důstojnosti a významu rodiny


3. KOSMETIKA
MUSK


Mýdlo Makovička od firmy MUSK je prostě úžasné. Budu psát samostatnou recenzi, ale už teď prozradím, že peeling s tímto mýdlem je skvělý.
Cena: cca 120.-
4. ZÁŽITEK
Tradiční hody


Opět jedna z tradic, které se na Moravě udržují. Tradiční hody jsou jakousi oslavou sklizně. Obilí je ve stodole, práce na polích ustává, hospodář a čeledíni si můžou oddechnout - to je původ této tradice.


Já pocházím z kyjovska a nikdo mi nevymluví, že naše kroje jsou nejkrásnější. Sama jsem milovala, když mě babička, maminka a tety oblíkaly do všech těch spodniček, utahovaly jak nejvíce to šlo. Až se mi tajil dech. Bylo to jako obřad.


 A potom ta hrdost, když jsem šla v průvodu vesnicí, zpívali jsme, popíjeli vínko či slivovici, dělali všechno co se musí ( zpívání před domem stárků a stárek...) a celá vesnice nás doprovázela a mohli na nás oči nechat. 
Jsem moc ráda, že tato tradice neumřela, naopak, v poslední době nabývá na prestiži.

5. VĚC DO DOMÁCNOSTI
OBAL NA IPAD


Není to jen obal, ale navíc s klávesnicí. Koupila jsem ho na ebay a je skvělý. 


Je i s nabíječkou a moc se mi líbí. Na ebay si můžete vybrat z několika barev.
Cena: cca 300.-

6. JÍDLO
MIXIT


Po delší době jsem zatoužila po něčem z Mix.it. cz. Když na mě vykoukla nabídka Křupavého nadělení, věděla jsem, že to musím mít :-) A k tomu něco dobrého ke snídaní. Znáte Mix.it? Minulý rok jsem odsud objednávala dětem Mikuláše a byly nadšené :-) Opět upozorňuji, že nemám žádnou spolupráci s tímto eshopem, ale myslím, že je to dobrá inspirace pro vás, proto vkládám odkaz -  www.mixit.cz



7. OBLEČENÍ
Podprsenka


Podprsenka k nám ženám patří, proto nemám problém psát o ní. S čím problém mám, je vůbec sehnat tu správnou velikost :-) Nebudu psát jakou velikost mám, rozhodně je dost velká :-)

                                              




Proto jsem uvítala akci firmy VIP prádlo, kde vás profesionálky změří a řeknou tu správnou velikost. Samozřejmě jsem si kupovala úplně špatnou :-) A tohle je ta, kterou jsem vybrala....manžel měl radost :-)
Nemám s nimi žádnou spolupráci, ale protože si myslím, že je mnoho žen, které nemůžou sehnat dobré prádlo na plnější tvary, dávám sem odkaz na jejich stránky VIP prádlo.
Cena: 1200.-
To nejsem já :-) Oficiální foto z VIP stránek

8. BLOG
Beauty by Katty



Tohle je youtuberka, která se zabývá kosmetikou, líčením, recenzemi atd. Na její projev jsem si musela zvyknout, někdy je mírně afektovaná. Ale moc mi vyhovuje její slovní projev, plynulost mluvení a taky její tutoriály. Mrkněte na ni.

9.FOTKA
SVÁTEČNÍ


Nebyla bych to já, kdybych si k svátku, který jsem v říjnu měla, nepořídila moje miláčky z Lidlu. Byl totiž právě Italský týden. A všimněte si těch dvou balíčků, které z Lidli nejsou. To je výborné kafe z Oxalisu s příchutí, které mi koupila dcerulenka :-)


10. CITÁT

„Oč v mládí zavadíš, zavoní jarem a v slunci rozpučí jako květ lásky... Škoda, že k podzimu dostaneš darem danajskou vakcínu zmoudřelé vrásky.“
– Bohumír Kolář


4 komentáře:

  1. Toto je skvelý článok. :) Zaujal ma ten film. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný článek, na film se také určitě podívám.

    OdpovědětVymazat
  3. Knizku jsem cetla uz se tesim na pokracovani, ale to bude az nekdy pristi rok. Ale BBC zacala natacet serial s Cormoranem Strikem tak jsem zvedava jak se jim to povede. Mixit mam v planu vyzkouset uz dlouho, ale porad nejak nebyla prilezitost. Lidl italskej tyden - koupila jsem super italsky chleb - neco jak tortila wraps, ktery prodavaji, ale tyto italsky to je jina kvalita! Mam tyto Tvoje clanky rada. Hezky den/vecer. Lenka

    OdpovědětVymazat
  4. Mám tyhle články - ohlédnutí ráda. Na knížku se chystá, až na ni narazím v knihovně. Zatím jsem četla jen Volání kukačky a docela se mi líbilo. A svátková nadílka jídla vypadá moc pěkně

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.