sobota 21. ledna 2017

LUCA DI FULVIO: Dívka, která se dotkla nebe

Moje další recenze bude malinko žánrově vybočovat. Nejčastěji čtu psychologické knihy, thrillery či knihy s válečnou tématikou. 
Když mi z Dobrých knih napsali, že si můžu vybrat knihu, rozhodla jsem se sáhnou úplně jinam.



Podle názvu by se mohlo zdát, že hlavní hrdinkou je dívka. Omyl, je to chlapec, i když dívky tady hrají velmi důležitou roli.

Představte si Itálii šestnáctého století. Benátky...gondoly....špínu....chudáky....boháče...nemoci. A jednoho chlapce, který sní o tom, že se vyhrabe ze spodiny mezi boháče.
Chlapce velmi ambiciozního, až drzého.
Sirotka, který chce být někdo.... A co teprve, být někým pro někoho.
Jmenuje se Mercurio.


Zápletka je velmi jednoduchá. On, křesťan, se zamiluje do ní, židovky. V té době byli židé velmi pronásledovaní, vznikali první ghetta, takže vztah bez šance.

Ale jak už jsem psala, chlapec je velmi ambiciozní a tak se dá očekávat, že se nevzdá.


Jejich lásce brání mnohem více než jen víra. Mercurio do Benátek nepřišel, ale utekl a nebyl sám, byli tři. 
Utekl, protože zabil....
Byli tři a v Benátkách šel každý po svém. Jeho kamarád s fanatických knězem, nenávidějícím židy. A dívka, která se stane milenkou bohatého mrzáka, aby se mohla pomstít židovské dívce. Té, která miluje Mercuria.....


Tato kniha se bude líbit všem, kdo milují romantické romány odehrávající se dávno a dávno. Čte se moc dobře a pokud jste z mých řádku vyrozumněli, že je to pouze sladká romantika, tak to zase ne.... Je v ní napětí a akce dost a dost.

Protože to, že Mercurio zabil....je důležité.

Děkuji knihkupectví Dobré knihy za možnost přečíst si trochu něco jiného :-)

Koupit lze TADY.

HODNOCENÍ:


ANOTACE:

ři navzájem propletené osudy v dramatické době vzniku prvního židovského ghetta v Evropě Neodolatelný příběh o lásce a smrti, přátelství, nenávisti a odpuštění, i o naplnění životních snů. O tom, jak se mladý pouliční zlodějíček, který strávil dětství v pekle, změnil v neohroženého ochránce svobody. Jak se z židovského šarlatána stal uznávaný lékař. A z děvčete bez budoucnosti vlivná módní návrhářka. Odpověď se skrývá v Benátkách na počátku 16. století. Neboť v tamním labyrintu uliček a kanálů nejtajemnější laguny Evropy, se rozvíjí fascinující panorama života…


3 komentáře:

  1. Tu knížku jsem měla v obchodě v ruce. Zaujala mě právě obalem, jelikož pro Benátky mám velkou slabost. Tak že bych se po ní podívala třeba v knihovně? Podle popisu by to mohlo být fajn :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  2. Nedávno jsem tuhle knížku dočetla a styl autora si mě okamžitě získal. Čtu hodně historických románů, takže je to žánr, který mi sedl. Rozhodně se těším na další autorovy knihy. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Obálky jsou kouzelné, nevím co, ale mají něco do sebe. Zápletka si mě už tolik nezískala. nepřijde mi ničím moc originální, ale to je věc vkusu :)
    Katy

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.