úterý 21. března 2017

LARS KEPLER: Stalker

Kniha Stalker zažila svůj vrchol někdy minulý rok. Bylo jí všude plno a nejspíše právě proto jsem neměla chuť ji číst. Ta přišla až teď. Chuť na pořádnou detektivku, na severský chladný thriller.
Uspokojil mě Stalker?


Na policii přijde video na kterém je žena, kterou někdo točí přes velké okno. Ona o tom neví. Proč přijde na polici? Protože za chvilku je žena mrtvá. Nalezena v nezvyklé poloze, brutálně ubodaná. Vztek pachatele se soustředil na obličej.

Rozuzlení případu dostane na starost Margot Silvermanová. Velmi svérázná a velmi těhotná vyšetřovatelka. 
Vyšetřování je rozjeto, když v tom.....přijde další video. Opět žena natočena stalkerem přes okno....a opět nalezena zavražděna a zohyzdněná. Najde ji manžel, který v šoku všechno uklidí, takže vyšetřovatelka přizve k vyšetřování známého hypnotizéra Erika Maria Barka ( kdo zná Keplerovi knihy ví, že je to hrdina knihy Hypnotizér). 


Vražd přibývá, všechno se zamotává, komplikuje a  Erik doporučí přizvat Joonu Linu. Detektiva, který je možná mrtvý.....Nikdo totiž netuší kde je. Zmizel z povrchu zemského (tady zase zasvěcenci ví, že v knize Písečný muž Joona zmizel. Ale jak to opravdu je?) 

Příběh má grády, stránka vedle stránky vás vtáhne tak, že ji nechcete odložit. V knize je násilí, drogy, zvrácený sex, tajemství....všechno co čekáte od psychologického thrilleru. Tam jsem si tuto knihu zařadila, protože krimi román nevystihuje všechno čím kniha je.



Rozuzlení je děsivé a nepředvídatelné. 
Další výborný počin manželů Ahndorilových & Lars Kepler :-)

Děkuji knihkupectví MEGAKNIHY.CZ za další skvělý titul. Pokud vám nevadí paperback, tak tady si knihu můžete koupit za pouhých 157.- V pevné vazbě stojí 233.-

 



HODNOCENÍ:



ANOTACE:

Bez Joony Linny je policie bezmocná.

Před devíti lety byl pastor Rocky Kyrklund odsouzen za brutální vraždu a svěřen do psychiatrické péče. Z události si nic nepamatuje — od tragické autonehody trpí opakujícími se výpadky a ztrátou paměti.

Ve stejnou dobu, kdy se Rocky Kyrklund znovu vrací do společnosti, někdo policii pošle video ženy v okně. Následujícího dne je žena nalezena mrtvá. Brutalita vrahova útoku vyšetřovatele dovede k Rockymu Kyrklundovi. Policii přijde další videonahrávka. Nikdo nerozumí tomu, co se to děje. A Joona Linna více než před rokem zmizel. Skoro všichni si myslí, že je mrtvý. Skoro všichni. 




9 komentářů:

  1. Připisuji si na seznam, nějak opomíjím severské detektivky a měla bych to napravit.
    Hezké dny Míšo.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba Jo Nesbo mě neláká. Ale ani na Keplera jsem neměla dlouho chuť...teď přišla :-)

      Vymazat
  2. Už jsem o této knize četla tolik recenzí. Většina jí chválila. Jenže jakmile nad ní stojím v knihkupectví, tak váhám a nakonec si jí nekoupím. :D
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  3. Seveřani jsou úžasní, maji kouzlo, velké tajemství a švih. Proto je čtu, a je jedno, zda spisovatel je Nor, Fin, Švéd nebo Islanďan. Vždy je to úžasné počteníčko. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  4. Já severských detektivek moc přečtených, byť teď severští autoři zažívají docela boom. Vlastně jsem četla jen dvě od Nesba (Syn, Leopard). Možná zajímavý tip, po čem kouknout v knihovně, až dojdou domácí zásoby čtiva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě Nesbo mě neláká, začala jsem číst jeho Sněhuláka a odložila ho.

      Vymazat
  5. Zatím jsem se k této sérii nedostala, ale snad se mi to letos povede :))

    OdpovědětVymazat
  6. Zrovna tuhle knížku jsem měla zamluvenou v knihovně a teď ji mám rozečtenou! Akorát se vždycky snažím, abych nečetla u jídla. Protože se to kolikrát fakt nedá. Zvlášť podrobné pasáže z pitevny.. :-D
    Jak mě loni severské detektivky chytly, tak mě ještě nepustily. A od Lars Kepler mi vyloženě geniální přišly knížky Hypnotizér a Svědkyně ohně! Tam jsem u čtení snad ani nedýchala :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.