pondělí 24. dubna 2017

LILJA SIGURDARDÓTTIR: V pasti

O knize V pasti z nakladatelství LEDA jsem nikde nic nečetla, o knize neslyšela. Což je velká škoda a já tímto Ledě děkuji za možnost ji přečíst.



Představte si takovou až triviální záležitost. Manžel vás nachytá in flagranti....ach jo. A ještě k tomu s ženskou. Dělám si srandu, je to samozřejmě prekerní situace, obzvláště, když přitom načapání drží manžel za ruku vašeho malého synka.

A tak to začalo.....

Manželství se rozpadne a Sonja souhlasí se vším co ex manžel navrhne. Takže ji nezbude vůbec nic...ani syn. Jelikož nemá kde bydlet, dohodla se s bývalým manželem, že Thomas bude u něj a jednou za 14 dnů si ho ona vezme na víkend. A to až do doby než si dá svůj život trochu do pořádku.

Finanční situace je špatná, tu musí vyřešit co nejdříve. Když nemůže zaplatit ani svému advokátovi, je zoufalá. Ten ji nabídne "práci". Slušně placenou, ale nebezpečnou. Má převážet kokain. Co by matka neudělala proto, aby dostala zpět svého syna...


Sonja je v pasti. Kokainový gang ji drží v šachu a nutí ji pašovat kokain víc a víc.

V knize je ještě jedna linka, a sice příběh její přítelkyně ( neříkejme partnerky, protože ona sama nechce být označována za lesbičku).Jedná se o bankovní podvod na velmi vysoké úrovní.

Kniha se mi moc líbila. Kapitoly jsou krátké a úderné :-) Příběh je uvěřitelný, opravdový. Dovedu si představit, že se do takové situaci může dostat kterákoliv obyčejná, zoufalá ženská.
Je psaná velmi poutavě a jsou v ní překvapivé momenty. Je zajímavé sledovat co dokáže vymyslet žena, která musí dostat přes hranice několik kilogramů kokainu.
Takový celník Bragi a to jakým způsobem zasáhne do příběhu...zajímavé a taky uvěřitelné :-)


Kniha V pasti je prvním dílem trilogie, proto kniha končí, dejme tomu, otevřeně. Ale ne tím způsobem, že by vás to naštvalo. Chápete jak to myslím? Konec knihy vás uspokojí, ale přitom navnadí na další díl.

Děkuji nakladatelství LEDA za knihu, kterou si TADY můžete koupit.

HODNOCENÍ




ANOTACE

Jednatřicetileté Sonje se rozpadlo manželství – po dramatickém rozvodu se ocitla prakticky bez prostředků… a bez syna. 
V islandské krizi je Sonja bez práce a síly jí docházejí. Její rozvodový advokát jí nabídne pracovní cestu do ciziny a Sonja si pozdě uvědomí nebezpečí…
Banka, kde pracoval její bývalý manžel, zkrachovala a jeho vyšetřují kvůli účasti na rozsáhlých finančních machinacích. Sonja celou dobu nic netušila – co všechno ještě před ní skrýval? Domyslí si to, když jí syn náhodně ukáže jednu fotografii… 
Pod hrozbou, že jí gang unese syna, je schopna vymýšlet nové a nové způsoby, jak uniknout pozornosti celníků, nakonec ji ale jeden z nich zastaví. Znamená to pro Sonju definitivní konec, anebo naopak naději na únik z pasti?

6 komentářů:

  1. Dobrý moučný nápad :D ale myslela jsem dle prvního obrázku, smutný smajlík,ze se ti nelibila :D ja mam strašně moc ráda Yrsu,ale i na Past se chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ne, smutný smajlík má evokovat smutné konce závisláků :-)

      Vymazat
  2. Knihu jsem četla někdy začátkem roku a moc se mi líbila. Díky kratičkým kapitolkám, které byly napínavé a poutavé jsem ji smlsla jako malinu :-) Sama jsem zvědavá na další díly, doufám, že se jich brzy dočkáme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zvědavá. Pokračování určutě budu chtít, protože možností kam se příběh může posunout je hodně :-)

      Vymazat
  3. Anotace je jako facka! Takovou situaci bych fakt nechtěla zažít. :D Před knihou jsem dala přednost Deníku sráče, ale možná se k ní ještě dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deník sráče jsem četla, recenze vyjde 1. 5. Ano, situace je hrozná.

      Vymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.