středa 10. května 2017

SEBASTIAN FITZEK: Izolovaný

Máte rádi fakt drsné thrillery? Tak čtěte dál. Německého spisovatele Fitzeka neznám, nikdy jsem o něm neslyšela. Ani o jeho knihách jsem nikde nic nečetla. Což rozhodně napravím, protože kniha Izolovaný je fakt dost dobrá.



Takový nemastný neslaný název a přitom je do takový fičák.


Soudní lékař Paul pitná mrtvolu ženy, která je zohavená. Neví o koho se jedná, nezná ji. V lebce najde kovové pouzdro a v ní papírek.
Papírek, na kterém je jedno slovo.
Jméno.....
HANA.....jméno jeho sedmnáctileté dcery.....


A pak se začnou dít věci. Jedna mrtvola vede ke druhé. Jedna indicie střídá další. Indicie, které jsou implementovány do mrtvol.
Co se to děje?

Linda - mladá žena, která se schovává před bývalým přítelem. Před stalkerem, který je ublížil. Je na ostrově, izolovaná kvůli blížícímu se orkánu. Je strašně vyplašená. I když ji její bratr telefonicky ujišťuje, že se její přítel nemůže na ostrově objevit, protože se o něho postaral, Linda přesto trvá na tom, že tam je.

Uteče z domu na pláž...a najde tam mrtvolu muže....A začnou se dít věci.....



Skvěle vystupňovaná zápletka. Nemohla jsem přestat číst, protože každá kapitola končila tak, že by vás ani nenapadlo nechtít vědět co bude dál.
Jedna událost navazuje na druhou. Jedna kruťárna naznačuje další. A všechno má logiku.

Jasně, bylo tam pár chvilek, které mně neseděly a přišly mi trochu kách. Ten kdo knihu četl mi asi dá zapravdu. Ale to nic nemění na tom, že celkově je to výborný krimithriller, který můžu doporučit.

HODNOCENÍ


ANOTACE


Koroner Paul Herzfeld najde v hlavě jedné velmi zohavené mrtvoly telefonní číslo své dcery. Hannah byla unesena a pro Herzfelda tak začíná děsivá hra na honěnou. Únosce totiž na ostrově Helgoland přichystal další těla s indiciemi. Herzfeld ale nemá šanci se k novým informacím dostat, protože ostrov nacházející se na širém moři je kvůli orkánu odříznut od pevniny a většina obyvatelstva již byla evakuována. Kreslířka komiksů Linda, která našla mrtvé tělo na pláži, je jednou z mála osob, které na ostrově zůstaly. Herzfeld se ji snaží zoufale přesvědčit, aby dle jeho pokynů po telefonu provedla pitvu. Jenže Linda v životě nedržela v ruce skalpel, natož aby někoho pitvala…

4 komentáře:

  1. Četla jsem víc než před rokem, tak detaily si už nevybavuju, ale na ty pitevny se fakt zapomenout nedá. Jo, bylo to dobré, zatím jediná, kterou jsem od autora četla. Ale Sběratel očí a Lovec očí čekají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem nic víc nečetla a překvapilo mě, jak je to dobré :-)

      Vymazat
  2. Výborná recenze :) Knih jsem četla minulý rok a bavila mě :) Byla dá se říct i celkem akční, což mám radši než psychoanalytické detektivky :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.