sobota 15. července 2017

LIANE MORIARTY: Poslední výročí

Na každou knihu od Liane se těším. Její knihy jsou jako povídání s kamarádkou - chvilku smích, chvilku vážno, trocha tajemství a hlavně pohoda. 
Díky knihkupectví DOBRÉ KNIHY vám ji můžu představit.

Tato fotka se mi moc líbí. Ten odraz v přebalu je úžasný.

Věděla jsem, že to bude právě kniha Poslední výročí, která se mnou pojede na dovolenou. Nic náročného, žádná těžká literatura, ale zároveň nic obyčejného. A přesně taková tato kniha je.


Hlavní hrdinka Sophie je bezmála čtyřicátnice, která nemá manžela ani děti. Začíná se bát, že zůstane sama.
Do klína ji spadne dědictví v podobě domu na Ostrově počmáraných blahovičníků, který ji odkázala Connie. Což je úplně cizí paní...teta Sophiina ex přítele. Trochu divné, že?
A aby toho nebylo málo, je ( byla) Connie slavná osobnost. Je to jedna ze sester, které objevily Moonroových děťátko.
Kdo je Monroových děťátko? Co se stalo kdysi dávno? Jaké je tajemství Ostrova počmáraných blahovičníků?


O tom všem je kniha.
Ale taky o tom, že láska se nedá naplánovat.....
Že mateřství nemusí být procházka růžovým sadem.....
Že za veselou tváří se může skrývat hluboký smutek.....
Že vztek nic nevyřeší.......
Že tajemství jsou pro lidi do 40 let :-)


Je to klasický román pro ženy, ale žádná červená knihovna. Doporučuji všem kdo má rád ode všeho trošku - humor, tajemství, psychologii, spiklenectví....
Takže dámy - kafe, dortík a pokec s kámoškou :-)
Koupit ji můžete TADY za super cenu.

HODNOCENÍ:




ANOTACE:

Sophii táhne na čtyřicet, a ačkoliv je taková optimistka, že podle své kamarádky Claire nevidí sklenici zpola, ale úplně plnou, už i ji začínají trochu znervózňovat biologické hodiny a nová známost je přitom v nedohlednu. Neudělala chybu, když tak lehkovážně pustila k vodě Thomase, nejhodnějšího muže, jakého kdy poznala? Sophie začíná mít pocit, že její život uvízl na mrtvém bodě, když jednoho dne zjistí, že jí Thomasova mazaná prateta z Ostrova počmáraných blahovičníků ve své závěti odkázala něco tak nečekaného, že tím Sophii jako pohádková kmotřička obrátí život úplně naruby.
Grace je krásná ledová královna a má všechno, o čem kdy snila: manžela, který ji miluje, a čerstvě narozeného syna. Jak se s tím ale vypořádá, když vidí, jak se Sophie na oba toužebně dívá?
Veronice se v životě nic nedaří a na všechny má dopal. Nejvíc na pratetu Connii za to, že umřela a že do své závěti zahrnula zrovna Sophii! Veronika je odhodlaná závěť napadnout a hnát celou „kauzu“ až před nejvyšší soud. A taky vyřešit záhadu Ostrova počmáraných blahovičníků a napsat o tom knihu!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.