sobota 21. října 2017

10 NEJ: Září 2017

Minulý rok bylo září prosluněné, teplé. Bylo babí léto. Tak jak máme podzim všichni rádi. Letos je upršené a studené. Ale co naděláme? Přece nebudeme lamentovat....

1. KNIHA

DNA



Jak vidíte četla jsem ji na Ipadu, protože na českém trhu vyšla tato kniha 17. 10. Já měla to privilegium, že jsem si ji směla přečíst před tímto datem, za což děkuji nakladatelství Metafora. Recenzi na ni najdete TADY.
Rozhodně doporučuji, je to psychothriller se vším všudy.

2. FILM/ SERIAL

PUSTINA


Jak popsat tento český seriál? Je tak bez příkras, drsný, špinavý, opravdový, jadrný.....
Je o vesničce na severu Čech, kde se starostka a hrstka dalších lidí snaží zachránit své domovy před velkou firmou, která chce všechny vyplatit, aby tam mohla těžit.
Nic zajímavého.
Až do chvilky kdy se starostce ztratí mladší dcera.
Všichni jsou podezřelí. Soused podezřívá souseda, kamarád kamaráda. A navíc je kousek za vesnicí pasťák. Jeden mladý delikvent vedle druhého.
Co musím vyzdvihnout absolutně nejvíce je výkon Jaroslava Duška. Je famózní. 
Pokud ho znáte z pelíšků....zapomeňte.

3. KOSMETIKA

RTĚNKA RIMMEL


Jistě jste viděli článek  #instaletnivanoce2017 a tam se objevila tato rtěnka. Je od Rimmel v odstínu č. 90. Je krásná. Ne úplně podzimní barva, ale já ji v září stejně nosila nejvíce.

4. UDÁLOST

SLAVNOSTI VÍNA

Každoroční akce, která je ve znamení folkloru, vína, zpěvu a tradic. Je to krásné setkání všech příznivců těchto akcí.  Letos jsem nefotila, vkládám video. 



 5. FOTKA

Osobních fotek mám na blogu velice málo. Ale nedávno jsem jednu dala na IG a tak jsem si řekla, že je na čase se vizuálně představit i tady. 
Takže těší mě Michaela :-)


6. JÍDLO

NAKLÁDANÝ SÝR


Recept najdete TADY. Už jste ho vyzkoušeli?

7. VÝHRA/SUPER NÁKUP

PROSTĚRADLA


Jednoho dne jsem se rozhodla obnovit všechny prostěradla. Sedla jsem si k pc a hledala. Netrvalo to dlouho a vyskočila na mě stránka RODINNEBALENI. A tam slevy na prostěradla. 
Nakoupila jsem jich 10 ks a zaplatila 990 kaček.
Není to krása?
Akce tam ještě běží tak klikněte na odkaz a nakupujte. 

8. ????

V minulé top desítce jsem se vás ptala jestli byste mi nenavrhli co by se vám pod č.8 líbilo. Nikdo nenapsal nic a vlastně ten článek komentovala jediná čtenářka. Možná jsem vás otázkou odradila. Napadlo mě, že bych tady psala o nemocech. Zní to blbě, vím, ale jsem zdravotní sestra na infekčním oddělení. Setkávám se s běžnými nemoci jako je nachlazení, chřipka, mononukleoza, ale i třeba malárií. Zajímalo by vás přečíst si krátké info třeba chřipce?
Napište mi.

9. COKOLIV

PODZIM


Jak už jsem psala na úvod tohoto článku, podzim je jaký je, přece nebudeme smutnit. Já ho mám ráda. Je krásný když je babí a je krásný když prší.


Jak říká pan Burian v mém oblíbeném filmu Zlaté dno:
" A nevydává snad příroda právě na podzim své nejkrásnější plody?" 
Podívejte na ty muchomůrky, kterých jsou plné lesy.


Každé období má svou krásu. Já na podzim nedám dopustit.

10. CITÁT

„Láska má své zákony rozvoje, své vzněty, stejně jako samotný život člověka. I ona má svá kouzelná jara, horká léta, nakonec podzim, který může být pro jedny teplým, zářivým a plodným, pro jiné sychravým, tlejícím a neužitečným.“
    V. G. Bělinskij

13 komentářů:

  1. Pěkný den,
    moc se mi takový formát vkládání článků líbí... Miniseriál Pustina mě osobně úplně dostal... moc se mi líbil a na mém blogu také najdete recenzi, ačkoliv většinou se věnuji knihám... co se nemocí týče, bylo by to určitě prima, dozvědět se něco o nemocech pohledem odborníka... mě by třeba zajímal Váš pohled na chlamýdie (plicní formu) a únavový syndrom... :)
    Pěkné dny, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, chlamýdie i únavový syndrom jsou nemoci, které na infekci nemáme. A já bych prioritně chtěla psat o nemocech, které znám z praxe, o kterých vím opravdu nejvíce :-)

      Vymazat
  2. Psychothriller? Takové knihy miluji, takže díky za tip. Jinak k těm nemocem, velmi ráda si něco přečtu. A jestli máš i nějaké historky, příběhy z práce, tak sem s nimi. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Pustina je jednoznačně best of, Yrsa je zárukou skvělého čtecího zážitku a tobě to mooooc sluší. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímal by mne váš pohled na sarkoidozu (pokud se s tímto onemocněním setkáváte).

    OdpovědětVymazat
  5. Sluší ti to.
    Knížka i seriál jsou dobrý tip.
    Přečíst si o nemocech by mi nevadilo, ale nevím, jestli to úplně pasuje pod nadpis "10 nej měsíce" ;-). Ale nápad, co by se hodilo líp tedy nemám. Mně tam ta původní náplň - odkaz na jiný blog docela vyhovovala. Někdy tam byl odkaz na blog, který čtu taky, někdy jsem se díky němu seznámila s blogem, o kterém jsem nevěděla a který mne třeba zaujal...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, že pod 10 nej nemoci nepatří :-) Odkazy na nové blogy - už nemám tipy :-(

      Vymazat
  6. Moc pěkný měsíc :) Fotka z práce je skvělá, Pustiny mě lákají, asi kouknu. Ovšem jsem si te´d vyhledala i další seriály a filmy, ale kde vzít čas, to už nikdo neporadí :)) Jinak téma nemocí - proč ne, takové informační okénko není k zahození.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mi dej tip na dobrý film či seriál, já zase nemám na co koukat :-)

      Vymazat
  7. Pustina byla skvělá Dušek tam exceloval. Zajímalo by mě, jestli když má někdo ve scénáři blázna, jestli je okamžitě napadne Dušek nebo Liška. Protože tyhle dva hrají tyhle typy lidí nejčastěji. Miluji Pelíšky i díky němu. v e obchodě kde-nakoupit.cz jsem si nedávno koupila zmíněné Pelíšky.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.