čtvrtek 26. října 2017

CONNIE WILLISOVÁ: Slyším tě všude

Dovedete si představit sdílet s partnerem svoje pocity? Vědět jak moc vás má rád? Jak moc se na vás těší, jestli je právě smutný nebo co ho trápí?

Tohle je smyslem EED. Což je technologie, která má odstranit všechny pocitové zábrany mezi partnery.

Knihu Slyším tě všude mi laskavě zaslali z nakladatelství METAFORA.



Hlavní hrdinka Briddey má náročnou práci, náročnou rodinu a náročného partnera.
Její rodina, což je teta, dvě sestry a neteř, ji neustále atakují sms nebo telefonáty. Neustále se něčeho dožadují, něco s ní musí řešit, s něčím potřebují poradit nebo naopak nutně radí jí. Tedy až na neteř. Ta nepotřebuje nikoho.

Pracuje ve společnosti zabývající se vyvíjením nových technologií pro jednu telefonní společnost.

A miluje Trenta, který pracuje v té samé společnosti a je velmi ambiciózní. A velmi miluje Briddey. Tak moc, že s ní chce podstoupit "operaci mozku" a nechat si aplikovat EED. Aby spolu mohli sdílet....všechno.

A pak se to stane...něco se pokazí....něco je špatně...Briddey místo Trenta slyší někoho jiného.
Slyší?
Má někoho slyšet?
Neměla by jen pociťovat nálady toho druhého, svého milého?
Co se to děje?



Námět knihy je skvělý.
Představa, že bych do něčeho takového jako je EED šla, je absurdní.

Začátek knihy je strašný. Briddey neustále někam telefonuje nebo předstírá, že telefonuje. Pořád ji někdo někde nahání a ona se neustále před někým schovává. Měla jsem z ní pocit, že sebestřednější osobu, aby pohledat. Vždyť podezřívala naprosto každou postavu, která se v knize vyskytla, že právě o ní se baví, na ni myslí, ji pomlouvají....všechno se točilo jen kolem ní.

Chaos nad chaos a nuda nad nudu.

Četla jsem v ostatních recenzích, že se to rozjede....a tak jsem četla.

Děj se rozbíhal směrem k romantice, telepatii, ambicím, Skotsku.....

Ne, prostě ne. Já se čtením této knihy neskutečně trápila. Pořád jsem čekala kdy se to rozjede. A ono se to vlastně i rozjelo, ale pro mě nezajímavým způsobem.



Snad nikdy jsem neměla tak rozdílný názor na knihu jako většina než u této knihy.
Mně jednoduše nebavila. Byla napsaná zbytečně rozvláčně, zdlouhavě. Klidně bych ubrala 250 stránek z těch 499, které kniha má.

Je mi to líto, protože jsem se na ni moc těšila a nebaví mě psát až tak negativní články. Ale je to můj názor a vy si na ni můžete vytvořit svůj, naprosto rozdílný.

Nicméně konec je zajímavý a bavila mě Maeve, Briddey neteř.

Děkuji nakladatelství METAFORA za výtisk, který můžete pořídit TADY. Nebo se podívejte kde ji mají nejlevnější - KLIK.

HODNOCENÍ



ANOTACE

Dobře si rozmysli, co si přeješ…

Svižně napsaný příběh od známé autorky Connie Willisové se odehrává se v blízké budoucnosti, kdy bude možné, k nepřetržité komunikaci a dostupnosti přes sociální sítě, i neustálému vylepšování technologií, podstoupit operativní zákrok, který propojí partnery tak, aby vnímali pocity a myšlenky druhého.
Právě to nabídne Briddey Flanniganové její přítel Trent namísto zásnubního prstenu. Briddey je nadšená, vždyť EED zákrok prohloubí jejich vzájemnou lásku a umožní jim dokonalé souznění. K zasnoubení má dojít po úspěšném navázání spojení po operaci. Briddey navíc doufá, že se tím konečně dostane z dosahu přílišné péče a starostlivosti své irské rodiny. Jenomže věci se nakonec nevyvinou přesně podle plánu. Po probuzení z narkózy čeká Briddey překvapení: k propojení sice došlo, ale zcela jinému, než předpokládala.
Od té chvíle se rozjíždí napínavý a vtipný příběh, který převrátí Briddeyin dosavadní život naruby a dovede ji k zásadnímu přehodnocení pohledu na lidi kolem sebe.




4 komentáře:

  1. Škoda, na začátku vypadala docela slibně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, že se ti kniha nelíbila :) Mě taky ze začátku nebavila, hlavně to věčné telefonování, schovávání. No hrůza :D Naštěstí jsem se pak nějak začetla :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.