úterý 14. listopadu 2017

RUTH WARE: Žena z kajuty č. 10

Když mi z nakladatelství LEDA napsali jestli nechci novinářský výtisk jejich nové knihy Žena z kajuty č. 10, souhlasila jsem předpokládaje, že přijde kniha v měkkých deskách, tzv. paperback. A došlo něco nečekaného....



Černý box s magnetickým víkem a nápisem Pozvánka na luxusní plavbu mi rozbušil srdce. Kdo mě zná ví, že mým snem je cesta kolem světa na luxusní lodi. Chápete to? 
A mně přijde něco takového ?




Po otevření boxu na mě vykoukl klíč a psaní na víku boxu. Jak vidíte jsem ubytovaná v kajutě č.9, která sousedí s kajutou č. 10.....
:-) Je to moc milé a originální. Klíč je flashka na které je trailer ke knize, rozhovor s autorkou atd.


Ale pojďme ke knize samotné. Víte od kdy se datuje moje touha po plavbě na zaoceánské lodi či alespoň po Středozemním moři? Od chvíle kdy jsem zhlédla film Smrt na Nilu od Agaty Christie. Bylo mi asi 10 let a naprosto mě fascinovala ona noblesa a šarm, která z přítomných vyzařovala. Co na tom, že se tam udála vražda? Já jednoduše zatoužila zažít tu atmosféru krásy na lodi.
Ale to jsem zase odbočila...


...i když možná ani ne. Ono se totiž i tady, na palubě lodi Polární záře, něco stane. Jedná se o luxusní jachtu, kterou vlastní známý milionář. 
Lo, což je novinářka, která patří mezi lidi, kteří jsou pozvaní na reklamní cestu, si půjčí řasenku od ženy z kajuty č. 10.

V noci pak slyší a snad i zahlédne, že někdo hodil mladou ženu z vedlejší kajuty do vody. Dokonce si všimne krvavé šmouhy, která ulpěla na skle terasy.

Jenže - když se snaží vše ohlásit nikdo ji nevěří. Je totiž jediná kdo ženu viděl. Oficiálně je kajuta neobsazená, prázdná. 

Nutno podotknout, že Lo trochu dost pije, trochu dost zobká prášky a vůbec.....
Tak co teď?


Mě to tak bavilo.....Kniha má spád, vůbec nevíte jak to je, tápete spolu s Lo a rozčilují vás stejné věci.
Jako vždy si musí Lo, žena, poradit sama, protože chlapi....ach, chlapi...ti do všeho vnáší chaos.

Určitě to není kniha, která vám změní život, ale o to přece nejde. Kniha má především bavit a tahle vás rozhodně zaujme.

Kdo, co a jak jsem rozlouskla něco málo za polovinou, ale přesto mě dál bavilo číst a byla zvědavá jak to všechno dopadne.

Takže, dámy a pánové, pokud nevíte jakou knihu si přát pod vánoční stromeček, tohle je jeden z mých tipů.

Děkuji nakladatelství LEDA za tuto parádní plavbu a kdyby se našel někdo kdo by mě chtěl pozvat, bránit se nebudu :-)

Koupit můžete TADY.

HODNOCENÍ


ANOTACE

Novinářka Lo Blacklocková, která píše do cestovatelských časopisů, právě dostala životní šanci: má se spolu s hrstkou cestujících z vyšší společnosti účastnit luxusní okružní plavby po norských fjordech. Soukromá jachta Polární záře se právě vydává na svou panenskou plavbu – obloha je modrá, moře klidné a hosté dobře naladěni. Noblesní kajuty, večeře ve velkém stylu, elegantní konverzace… Pohádka se však zvrhne v noční můru: Lo v polotmě zahlédne, jak někdo srazil s paluby do moře jakousi ženu. Novinářka je jediná, kdo incident viděl, a nikdo jí nevěří – vždyť nikdo z hostů nechybí! Lo se zoufale snaží zjistit, co se stalo, ale loď pluje dál, jako by o nic nešlo. Jenže něco je tu špatně, skrznaskrz špatně…
Důmyslně vystavěný román, který připomíná vrcholná díla Agathy Christie, je plný překvapivých zvratů a mrazivých odhalení.



5 komentářů:

  1. Tak to je úžasné -jak balení knihy , tak celá kniha,to musí být bezva počtení.H.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle by semi mohlo líbit. Zvážím dopis Ježíškovi ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda to je originální balení, to se mi moc líbí. A plavba po zaoceánské lodi - nu nevím, asi by mi stačilo se po ní jenom projít v přístavu :o)). Netuším co by se mnou dělaly případné velké vlny. Avšak číst si o plavbě knížku - proč ne?
    Míšo, měj se.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  4. To jak ti knížka přišla zabalená je strašně hezky vymyšlené. A kniha samotná? Vypadá naprosto skvěle! Jdu si jí hned dát na wishlist, protože tuhle musím mít!! :)
    Skvělá recenze! :)
    Fandom Before Blood CZ

    OdpovědětVymazat
  5. Nečetla jsem ji, ale ani nevím jestli chci. Pokud by se mi dostala pod ruku určitě neodolám :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.