středa 11. dubna 2018

SPOTŘEBOVÁNO: Březen 2018

Málo nebo moc? Kolik je moc ve spotřebovaných produktech?
Velmi individuální otázka i odpověď.
A jak to bylo u nás?

Jdeme na to.

KRÁSA




SCHWARZKOPF, SCHAUMA, ORIFLAME


Schwarzkopt Taft- lak na vlasy, který je výborný. Krásně voní, výborně tuží a dobře se vyčesavá. Můžu doporučit.
Cena: 55.-

Schauma - šampon pro větší objem vlasů. Nepozorovala jsem, že bych měla větší objem...díkybohu, vypadala bych jak Angela Davis. I tak mám vlasů habakuk. Koupila ho dcera. Každopádně nádherně voněl a dobře myl vlasy. Můžu doporučit.
Cena: byl součástí časopisu, ale jinak se pohybuje kolem 50.-

Oriflame - olej na suché vlasy s přírodními oleji naprosto dokonale voněl. Což byl nejhlavnější důvod proč jsem ho používala. Ale i svou primární funkci plnil dobře. Jen nezapoměňte, že patří jen do konečků vlasů, jinak se vám parádně zmastí :-)
Cena: výhra

THE LIBRARY OF FRAGNANCE


Tuto zvláštní voňavku jsem vyhrála. Nikdy jsem o značce neslyšela. Zjistila jsem, že je to Britská značka, která tvoří velmi specifické a zvláštní kombinace.
Tato konkrétní voní jako broskev, pomerančový džus a vodka :-) Nejvíce v ní cítím broskev...opravdovou, šťavnatou broskvičku.
Cena: výhra, ale zjišťovala jsem. Na ofiko stránkách je za 5 €, což je krásná cena

MINIATURY, VZORKY


DOUGLAS - dvoufázový odličovač na oči a rty jsem měla v adventním kalendáři, může se podívat TADY. Byl moc dobrý. Odlíčil výborně. Ale nemyslím si, že bych ho nutně potřebovala koupit znovu, protože je drahý.
Cena: 149.-/ 50 ml což je verze, která byla v kalendáři

AVENE - čistící termální voda. Já chápu, že je asi lepší než běžné, levné čistící vody, ale já v ní ten benefit nenašla.Taky jsem ji měla v kalendáři a určitě se po ní dívat nebudu.
Cena: 159.- / 100 ml

DERMACOL - vzorek parfému Lili of Valley& Fresh citrus voněl naprosto úžasně. Trocha bergamotu, konvalinek a svěží mandarinky....Jo, tohle bych brala v plném balení ráda.
Cena: plné balení 760.-

ORIFLAME -  krém na ruce s olivovým olejem je průměrný. Mám po nanesení brzy pocit, že se potřebuji znovu natřít. Ale balení je maličké, do kabelky a za pár korun. Prodává se po 3 ks v hezké krabičce.
Cena: cca 50.- /3 ks

SEBAMED - intimní gel. Co k němu říct? Asi normální. Já je běžně nepoužívám, takže nemám žádný názor :-)

MIXA - vzoreček, ve kterém je toho tak málo, že můžu říct jen to, že hezky voní.

CALYPSO, BALEA, GARNIER


Calypso - houba na obličej s celulózou a lněnými vlákny. V balení jsou dvě a já je začala používat na mokré odličování. Je to naprosto výborná alternativa k velmi módním hadérkám a ručníkům. Já totiž nechápu odličování pomocí ručníku. To si jako na každý den berou nový ručník? Nebo si obličej utírají do toho špinavého z předešlého dne? 
Chápu, že odličovací tamponky a ekologie se moc neslučuje, ale ty ručníky nechápu vůbec. To jako pardon.
Vraťme se ke Calypsu. Po namočení houba změkne a krásně odlíčí obličej, na který jsme nanesli třeba odličovací olej. Fakt pecka. Pak ji krásně vypláchnete a můžete používat dál. Já mám tohle balení na měsíc.
Cena: 25.-

Balea - masky na obličej. Jedna je Chai tea vanilka a druhá s Koenzymem Q 10 a Hylauronem. Obě jsou, za tu cenu, dobré. Já je používám ráda, i když vím, že to není žádný zázrak.
Cena: 19.-/ 2 ks

Garnier - rozjasňující maska s výtažkem z citronů. Objevila jsem ji v DM. Nádherně voní, krásně hydratuje a snad i malinko rozjasňuje. Rozhodně ji koupím zase.
Cena: 19.-

CYCLAX, ZIAJA  


Cyclax - jedná se o peeling na obličej se zrníčky z broskvové pecky. Měla  jsem ho v Bety krabičce, mrkněte SEM. Moc ráda jsem ho používala. Byl jemný, příjemně voněl a hezky pleť zjemnil. A je to kosmetika z UK.
Cena: ?

Ziaja - krém na ruce s kozím mlékem. Naprosto dokonalý, výborný a úžasný krém. Rychle se vstřebal, nezanechával pocit mastné pokožky, hydratoval a velmi hezky voněl. Rozhodně ANO.
Cena: 59.-

DOMÁCNOST


TABLETY DO MYČKY


O drogeriizde bylo mnoho napsáno i natočeno. Tyto tablety byly prvním produktem, kterým e - shop začal. Stojí málo a dělají hodně. Opravdu. Jak vidíte mám vypotřebované 2 balení a na cestě další. Cena: 47.-/ 30ks

PERLUX, SIDOLUX


Kapsle na praní Perlux jsou taky z drogeriezde. Jsou výborné. Obsahují prášek i aviváž. Prádlo nádherně voní a prací schopnost je taky výborná. Jediné mínus je jejich cena.
Cena: 62.-/ 10 ks

Sidolux - vzoreček. Je potřeba o Sidoluxu cokoliv psát?

VILLAGE CANDLE


Vůně je velmi zvláštní...taková hutná, hřejivá, pudrová. Moc hezká. Klidně bych koupila znovu. Byla to votivní svíce, kterou jsem používala jako vosk.
Cena: 71.-

POTRAVINY


DATLOVÁ PASTA, INSTANTNÍ POLÉVKA


Datlová pasta - obrovský pomocník při výrobě domácích tyčinek či jiných dobrot z datlí. Je ze 100% datlí. Cena je výborná a použití? Například TADY :-)
Cena: 90.-/ 1 kg

Dýňová polévka - proč ji sem dávám? Instantní polévku? Protože je koupená ve zdravé výživě, což mě překvapilo. A protože mi právě v ten den dcera říkala, že má velkou chuť na dýňovou polévku a mě se nechtělo kutit s tou opravdovou. Já ji tam viděla, vzpomněla si na dceřinu chuť a už to bylo :-) A dokonce i chutnala.
Cena: 9.-

TAPIOCA PERLY, RAMA


Tapioca perly - jsem měla doma asi půl roku. Nevěděla jsem co s nimi. Koupila je ve zdravé výživě, na obale má návod na přípravu pudinku, ale na ten nebyla chuť. Pak jsem někde našla recept na kaší ( mimochodem velmi jednoduchou), připravila ji s ovocem a.....ne, ne a ne. Opravdu velké NE. Cítila jsem tam samý škrob...fuj.
Cena: 16.-

Rama - novinka, které celé rodině zachutnala. Fakt. Nevím jestli je to podmáslím, ale zdá se mi, že se chuťově přiblížila máslu. Znáte ji? Co říkáte vy? 
Ta cena je dost velkým mínusem.
Cena: 47.-

A to je za měsíc březen všechno. 
Tak co myslíte.....málo....moc? Kolik toho spotřebováváte vy?
Já vidím to mé jako průměrné :-)

Hezký den a komentujte, prosím.

10 komentářů:

  1. To je ale pořádná nálož. Houbičky na odličování jsem si v poslední době velmi oblíbila a s čistícím gelem jsou úplně super. Nic od Village candle jsem ještě neměla, ale až na ně někde narazím, taky vyzkouším. Zatím mám menší sbírku Yankee. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Kosmetiky mám spotřebováno za měsíc mnohem míň než ty (ale nedávám už do článku věci, co jsem měla opakovaně), zato jídlem spolehlivě vycpu celý článek :-).
    Tentokrát mne z kosmetiky zaujal krém na ruce Ziaja a hodit se mi bude tip na lak na vlasy (používám ho málo, ale zrovna mi dochází). Z jídla mne zaujala datlová pasta (tu jsem ještě nikde neviděla), Rama s podmáslím (mohli by ji dát do dalšího BB ;-)).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, datlovou pastu jsem koupila ve zdravé výživě.

      Vymazat
  3. S mini krémem na ruce od Oriflame mám také zkušenosti, ale s těmi dvěma jinými druhy a za mě pecka :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla všechny tři minulý rok a pořád myslím, že jsou průměrné :-)

      Vymazat
  4. Zaujaly mě ty houbičky, mám doma gel na mokré odličování a pořád ho ve skříňce odkládám dozadu :)) Jinak ty tapiokové perly jsem chtěla zkusit, ale teda nevím. Rama mě neláká, úplně jsem těmto tukům odvykla, už jen máslo, max. Zlatou Hanu. A dost mě lákáš i na tu datlovou pastu :)) A Sidolux je super, o tom žádná :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkná rekapitulace...Ziaju znám moc dobře a jsem s ní také moc spokojená..
    Olej na kartonu vlasy moc ráda vyzkouším,a ta Rama mne také zaujala...Moc díky za tipy.. Krásný víkend přeji.Z ❤

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.