čtvrtek 7. června 2018

SPOTŘEBOVÁNO: Květen 2018

Další měsíc uběhl jako voda a já jsem tady s článkem o spotřebovaných produktech. 
Doufám, že vás tento typ článku baví.
Já sama je mám ráda, nejen na blozích, ale i na YT.

Opět máme tři sekce.....a začínáme.....

POTRAVINY


DR. OETKER


Tyto sáčky na přípravu zmrzliny jsem měla v BB. Už jsem oba spotřebovala. Jeden jsem udělala pouze dle návodu na sáčku a do druhé jsem přidala pistáciové máslo (článek o nich TADY).
Příprava je opravdu jednoduchá, stačí přidat plnotučné mléko, a výsledný produkt je docela fajn.
Cena: 21.-

OXALIS



Tuto firmu asi nemusím představovat žádnému milovníkovi čaje nebo kávy. 
Já dostala kávu s příchutí Belgických pralinek. 
Ta chuť je opravdu plná a výrazná. Moc mi chutnala.
Cena: cca 80.-/ 150g

LIDL


Výrobky z Lidlu mám ráda, to už víte. Proto není divu, že i v tomto článku jich pár bude :-)

Ovesné vločky Crownfield tam kupuji pořád. Tyto jsou ze tří celozrnných obilnin - oves, pšenice a žito. Jsou jemně mleté a na přípravu kaší ideální.
Cena: do 15.-

Tvarohový dezert od Pilos jsem už taky zmiňovala. Nejvíce mi chutná tato příchuť s citronem. Je to výborná, hutná svačinka. Kupuji vždy v akci za...
Cena: 14,90.- 


Další dobrotou z Lidlu jsou ořechy od Alesta. Miluji je a kupuji pořád dokola. Sáček obsahuje vlašáky, mandle, kešu a lískáče.
Cena: 70.-/200g

Ve Francouzském týdnu jsem neodolala sýru od značky Chéne d ´argent. Mají ho v sortimentu pořád, ale v tom týdnu byl levnější.
Je to sýr s bílou plísní. Něco jako náš hermelín, ale mnohem jemnější a máslovější. 
Cena: 30.-/200g

KOSMETIKA


MASKY NA OBLIČEJ


BALEA - limitovaná edice Tropical dream. Je pro všechny typy pleti. Vůně byla opravdu letní, fresh. Ale jinak nedělala nic. Neměla jsem pocit ani hydratovanosti, ani ničeho dalšího pro pleť výhodného. Tuhle masku nedoporučuji.
Cena: 20.- / 2ks

FREEMAN - kaolinová čistící maska. Používala ji dcera na svoji pubertální pleť. Dle její reference je maska příjemná na pleti, pokožku docela vysuší ( což je účelem), ale jinak žádnou čistící účinnost nepociťovala. Nevýhodou je, že ač je v sáčku produktu dost na dvě použití, nejde obal dobře uzavřít, takže vyschne.
Cena: 19.-

GARNIER - čistící kaolinová maska s výtažkem čaje matcha a bílým jílem. I tuto testovala dcera a byla mnohem nadšenější. Maska krásně voní, pokožku taky vysuší, ale zároveň ji dodá cosi, po čem je kůže hezky čistá a prozářená. 
Cena: 30.-

ORIFLAME - okurková gelová maska. Má pokožku refreshnout, dodat ji naducanosti a svěžesti. Mně byla na pleti nepříjemná, protože vůně okurek byla fakt intenzivní a já ji moc nemám ráda. Pleti dodala svěžest, ale žádný zázrak.
Cena: 19.-

VICHY


Tuhle dvojku miluji. Mám ji po několikáté a psala jsem na ni samostatný článek - TADY.
Mám normální až sušší pleť ženy středního věku. Tato dvojka mi dokonale hydratuje pokožku a dodává vitamíny (nebo co). Mám po ni opravdu hezkou pleť.
Cena: většinou je kupuji v sadě za zvýhodněnou cenu cca 900.-

VZOREČKY 


FRAIS MONDE - parfémovaný olej Zephiros je neskutečně kořeněný až pánský. Doporučuji milovnicím ostrých vůní. O kosmetice této značky jsem psala samostatný článek - TADY.

HEJ - face fluid jsem měla v adventním kalendáři. Vlastně jsem nevěděla co s tím? Jak a proč se používá? Navíc mi nevoněl :-( Zjistila jsem, že se má aplikovat na pleť před nanesením make upu nebo jen tak, protože dodává pleti vlhkost. Hm, to potřebuji. Ale bohužel jsem nic takového nezaznamenala. Možná proto, že jsem ho používala v zimě. V létě by to bylo asi lepší. 
Nicméně je bio, vegan atd. Takže fajn.

BALEA


Pásky na nos zbavující vás černých teček, jsem chtěla vyzkoušet delší dobu. Ale byl kolem nich takový boom, že nebylo možné je koupit. Boom opadl a já jsem koupila. Vyzkoušela je na sobě i na (pozor) manželovi :-)Ten má černé tečky mnohem více než já, takže jako objekt testování byl lepší.
A světe div se, ono to funguje. Část černých teček opravdu zůstala na pásku, i když by to chtělo pravidelnost....což asi u manžela neklapne.
Balení obsahuje 3 ks.
Cena: 50.-


Dalším oblíbeným produktem od Balea je lak na vlasy. Jednoduše - stojí pár peněz, krásně voní a dobře zpevní. To je vše co od laku na vlasy požaduji.
Cena: 30.-

ZIAJA


Tělovým peelingům jsem začala holdovat v zimě. Je cosi uspokojujícího v tom, jak vám droboučké mikrogranulky brousí pokožku těla a vy víte, že odumřelé části vás samotných odplouvají......navíc je to velmi příjemné. Pomerančová vůně tohoto přípravku je úžasná, což povyšuje samotnou akci na vyšší level :-)
A zkuste si vypeeleningovat nohy bezprostředně po jejich oholení. Mám zkušenost, že pak vám nezaroste jediný chloupek.
Cena: 129.-

BATISTE



Kabelkové provedení. Nekupuji, ale občas je v některém kosmetickém boxu. Je fajn ho mít doba pro potřebu kdy opravdu nestíhám. 
Cena: 39.-

REXONA


Ač to není poznat, jedná se o menší, tzv.kompresovanou, verzi. Je naprosto výborná. Slibuje 48 hod., ale to jsem fakt nezkoušela, nicméně 12 hodin dá určitě. Krásně voní a vydrží opravdu tak dlouho, jako klasická, velká verze.
Cena: 39.-

ASTRID


M I L U J I   H O ! Ano, tento olej na čištění je úžasný. Nádherně voní, výborně odličuje ( jo, já se s ním odličuji) a nezanechává mastný film. Neucpává póry ani jinak negativně na moji pleť nepůsobí.
Navíc super pumpička.
Doporučuji.
Cena: cca 90.-

DERMACOL


Zpevňující sérum proti celulitidě. Upřímně, nejsem schopná si 2x denně mazat tělo. Nebaví mě to a nemám na to ( ráno) čas. Mazala jsem se poctivě každý večer a mizení celulitidy jsem nepozorovala. Určitě ho můžu doporučit jako běžné mazadlo, protože krásně voní a dobře hydratuje. 
Cena: 180.-

DOMÁCNOST


Papilion - vlhčené ubrousky na pokožku. Docela hezky voněly. Já tyto ubrousky nepoužívám ani na odličování, ani na ruce....používám je na otírání čehokoliv v koupelně nebo kuchyni. Mně totiž žádné vlhčené ubrousky na pleť nevyhovují. 
Jsou z e - shopu www.drogeriezde.cz (klik).

Sunlight - tableta do myčky byla fajn. Tuto značku neznám a klidně bych ji vyzkoušela.

Tak a to je všechno. Málo? Moc?
Je to tak relativní......

Mějte krásný den a napište mi :-)

5 komentářů:

  1. Já nevím proč, ale u těch vloček z Lidlu vždycky raději šáhnu po ovesných. :) V těchto příliš cítím rýžovou příchuť. Díky za tip na zmrzlinu! Na tuhle novinku jsem ještě nenarazila.:) Moc hezký článek, měj se fajn! Š

    OdpovědětVymazat
  2. Taky miluju ořechy od Alesta :) A Batiste se opravdu hodí, pokud nemám čas šoupnout rychle hlavu pod sprchu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ten tvarohový dezert z Lidlu si občas kupuji, ten mám moc ráda :) nejvíce mě chutná jablko se skořicí a rozinkami, tuším, že je to vždy nějaká zimní edice.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.