úterý 17. července 2018

ALAN JACOBSON: Sedmá oběť

Měla jsem chuť na pořádnou kriminálku. Proto jsem sáhla po knize, které vydalo nakladatelství BARONET - Sedmá oběť.

Jaká byla?



Karen Vailová je  zvláštní agentka, která vede vyšetřování sérií vražd. Je profilovačka, což mnoho jejích kolegů neuznává jako vědu, a dává ji to patřičně najevo.

Vrah dostal "pracovní jméno" Mrtvé oči, protože všechny jeho oběti mají v očích zapíchnuté stejkové nože. 
Oběti jsou zabity surové a brutálně. Každá z žen ( ano, jsou to samé ženy) má uříznutou ruku. Na stěnách je rozstříkaná krev a nápis: JE TO V

Karen Vailová sama prochází složitým obdobím, kdy se, po rozvodu, snaží dosáhnout zrušení střídavé péče o syna. Její ex je totiž násilník, alkoholik a jejich syn k němu nechce chodit, protože ho ponižuje.
Karen se o syna bojí.....
Jednoho dne je syn nalezen v bezvědomí.



Senátorka Linwoodová si na tom, že chce dostat vraha Mrtvé oči, staví volební strategii. 
Dělá rozhovor pro tv.....ale není to riskantní?

Hancock je ochranka senátorky a taky bývalý profilovač, který má z Vailovou nevyřízené účty.

Všechno souvisí se vším.....

....naprosto všechno. Třeba i sny Karen, ve kterých se vidí jako vrah. Nebo přívěsek, který se najde u sedmé oběti......



Jo, jo, tohle se povedlo. Výborně zpracované postavy. Moc se mi líbily kapitoly, které patří myšlenkám vraha. Jeho myšlenkové pochody, jeho vzpomínky....člověk by ho skoro litoval.

Je to krimi jadrné a bez příkras. Opravdu popisné a brutální.
Až má čtenář strach ohlédnout se přes rameno a každý zvuk ho vyděsí :-)

Co mě trochu připadlo přitažené za vlasy je celá role Karen v příběhu. Na druhou stranu, je to vymyšlený příběh, tak proč čekat reálnost?

Rozhodně můžu doporučit všem kdo má rád drsné příběhy a silné ženy.
A pokud se vám Karen zalíbí vězte, že v nakladatelství BARONET už vyšla další kniha s ní. Jmenuje se Drtič (KLIK), anotace zní moc dobře.
 A připravuje se kniha číslo tři s názvem Zrychlení.



Moc děkuji nakladatelství BARONET za zaslání této knihy. Mrknout se na ni můžete TADY.

HODNOCENÍ



ANOTACE

Zvláštní agentka Karen Vailová „je číslo, drsná a geniální“ (Tess Gerritsen). Jako vedoucí profilovačka FBI vede Vailová vyšetřování sériového vraha, zvaného „Mrtvé oči“, který terorizuje virginský okres Fairfax.
Tento psychopat se liší od ostatních podivnou surovostí a důvěrnou, podrobnou znalostí strategie pronásledování FBI. Vailová se liší od svých kolegů životem, který ji naučil tvrdosti a odnaučil kompromisům. Nedávno se rozvedla s manželem, který ji týral, svádí ošklivý boj o svěření do péče a bezmocná je i vůči matčinu zápasu s Alzheimerovou nemocí. Jak ale Vailovou začínají postupně zmáhat její osobní břemena, hrozí i nezdar jejího vyšetřování.
Teď vkládá poslední naděje do kontroverzního profilu. Ten nasvědčuje tomu, že klíč k vyřešení případu se nalézá u sedmé oběti. Tento klíč však také odemyká tajemství, která mohou zničit Vailové kariéru a odhalit pravdu, k jejímuž přežití možná ani ona nemá dost sil.

4 komentáře:

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.