Je to ta nejobyčejnější bábovka ze všech. Ta, kterou mívaly na stolech naše babičky každou neděli. Takzvaná dusivka :-) Ale můj manžel ji miluje, protože ke kafíčku je luxusní. A pokud si uděláte i čokoládové zdobení, bude dusivá méně.
Rozhodně dejte méně cukru. Já dala jen 150 mg.
Myslím, že popis není potřeba.
Formu vymazávám máslem a vysypávám kokosem.
V troše těsta rozmíchám kakao, aby byla bábovka mramorovaná. Tento krok můžete vynechat.
Mramorového efektu docílíš tak, že těstem projedeš koncem lžičky nebo vařečky.
Peču v troubě vyhřáté na 180 st., horkovzduch, cca 45 minut. Zkouška špejlí je jistota :-)
Jak vidíte já ji ničím nezdobila ani necukrovala. I tak byla naprosto výborná. Takové ohlédnutí do starých časů.
Různé bábovky pečeme často. 🙂
OdpovědětVymazatBábovky jsou klasika 🙂
VymazatMíšo, skvěle nafocený návod. Šlehačkového dělám beránka, je to asi stejné, nebo hodně podobné těsto. Vydrží dlouho vláčný, i když dlouho je u nás relativní pojem :o)
OdpovědětVymazatMěj hezký den. Helena
Beránka jsem nikdy neřekla, ani nemám formu. Ale vím jak krásný bývá ten tvůj 🙂
VymazatŠlehačková bábovka je mé dětství - máma ji ji dělala docela často. Já dělám spíš olejovou hrnkovou (která je rychlejší a mívám na ní doma suroviny), ale zas bych tu šlehačkovou mohla udělat. Recept mám stejný, jen v mém je méně cukru.
OdpovědětVymazatHezký den
Ano, ano i olejová se u nás často pekla 👍🙂
VymazatNení nad poctivou domácí bábovku :-)
OdpovědětVymazatTak tak.
VymazatMňam, hned bych si dala k snídani jako sladkou tečku 😍
OdpovědětVymazat