neděle 1. června 2025

NEJJEDNODUŠŠÍ ŠLEHAČKOVÁ BÁBOVKA

 Je to ta nejobyčejnější bábovka ze všech. Ta, kterou mívaly na stolech naše babičky každou neděli. Takzvaná dusivka :-) Ale můj manžel ji miluje, protože ke kafíčku je luxusní. A pokud si uděláte i čokoládové zdobení, bude dusivá méně. 

Rozhodně dejte méně cukru. Já dala jen 150 mg.

Myslím, že popis není potřeba.









Formu vymazávám máslem a vysypávám kokosem.



V troše těsta rozmíchám kakao, aby byla bábovka mramorovaná. Tento krok můžete vynechat.


Mramorového efektu docílíš tak, že těstem projedeš koncem lžičky nebo vařečky.


Peču v troubě vyhřáté na 180 st., horkovzduch, cca 45 minut. Zkouška špejlí je jistota :-)


Jak vidíte já ji ničím nezdobila ani necukrovala. I tak byla naprosto výborná. Takové ohlédnutí do starých časů.


9 komentářů:

  1. Různé bábovky pečeme často. 🙂

    OdpovědětVymazat
  2. Míšo, skvěle nafocený návod. Šlehačkového dělám beránka, je to asi stejné, nebo hodně podobné těsto. Vydrží dlouho vláčný, i když dlouho je u nás relativní pojem :o)
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beránka jsem nikdy neřekla, ani nemám formu. Ale vím jak krásný bývá ten tvůj 🙂

      Vymazat
  3. Šlehačková bábovka je mé dětství - máma ji ji dělala docela často. Já dělám spíš olejovou hrnkovou (která je rychlejší a mívám na ní doma suroviny), ale zas bych tu šlehačkovou mohla udělat. Recept mám stejný, jen v mém je méně cukru.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Není nad poctivou domácí bábovku :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, hned bych si dala k snídani jako sladkou tečku 😍

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.