neděle 29. března 2015

SURVIVOR

Rozhodla jsem se napsat o své vášni. O něčem co mě dokáže pohltit, u čeho jsem schopná strávit půl dne, zapomenout na rodinu i svět kolem sebe.
Aby jste pochopili, proč miluji právě to, o čem budu psát dál, musím trochu přiblížit sebe.
Jsem amatérská psycholožka, hahaha, dělám si srandu. Ale psychologii a její procesy, lidské chování a jeho změny v extrémních poměrech, to všechno mě baví.

Proto strašně ráda sleduji reality show Survivor.... a je to venku. Znáte tuto hru?


České reality show, jako byli Vyvolení, nebo Big bratr, jsem nesledovala. To šlo úplně mimo mě.
Ale tato hra, ach....budou mně rozumět asi jen ti, kteří ji znají.

Fascinuje mě, jak na začátku hry přijedou natěšení, vymydlení, zhýčkaní Američani. Každý má nějakou strategii, kterou musí, s tím jak se hra vyvíjí, ohýbat, překrucovat nebo úplně zahodit.

Jsou rozdělení do dvou, někdy i třech kmenů a posláni kamsi na ostrov, kde si musí kompletně uzpůsobit prostředí k žití. Budou tam 39 dnů, jen s trochou rýže. A dál se o jídlo musí postarat sami. Postavit přístřešek- už začíná být vidět, kdo se pasuje do role šéfa, kdo naopak chce být spíše nenápadný.....Do toho musí bojovat v soutěžích, mají hlad, jsou naštvaní, musí klást velký důraz na sociální hru....
Kolik toho člověk dokáže překousnout s vidinou milionu dolarů. To jsem ještě neřekla? Ano, 1 000 000 dolarů je výhra. A za tuto cenu mnozí udělají, co by do sebe nikdy neřekli.

Vznikají zde tajné skupinky, kde se vzájemně ujišťují o loajalitě, aby ji vzápětí porušili. Občas vzplane láska, jako u Roba a Amber, kteří spolu mají už 4 holčičky.


Jako jeden z nejzajímavějších tahů produkce hodnotím sérii Blood verus Water, zde  

Chápete to? Postavit proti sobě dvě skupinky, kde v jedné jsou partneři, matky, otcové, bratři těch druhých. Dokážete si představit být v souboji s dcerou, kdy strašně chcete ( potřebujete) vyhrát pro svůj tým, ale zároveň nechcete ublížit svojí dceři. Ublížit ne fyzicky, ale tím, že když prohraje, klesne v očích svého týmu. Bude slabý článek, který je třeba vyloučit.
Jo, to jsem asi taky ještě neřekla. Tým, který prohraje souboj o imunitu, musí na kmenovou radu, kde tajným hlasováním jednoho ze svého středu vyloučí. No a to je taky mazec.... 



Zde je odkaz na stránky, kde si můžete o hře všechno přečíst, stáhnout epizody i titulky. Ale pozor! Je to vysoce návykové :-)

Napište mi, jestli tuto show znáte nebo jestli jste ji, třeba díky tomuto článku, začali sledovat :-)

6 komentářů:

  1. Míšo, neznám a ani nemám touhu shlédnout. Tyto projekty nemám ráda, myslím si, že závisti, touhy po bohatství a pro to udělat cokoli i kdybych se za to dokonce života měl člověk stydět, zrady a podrazů, je v běžném životě tolik, že to nepotřebuji ještě sledovat v televizi. Ale nikoho neodsuzuji když ve sledování najde zalíbení a sleduje psychologii, chování dotčených. Můj šálek kávy to však není :o)). Měj se hezky. Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to tak úplně není, Alčo. Ale to se těžko vysvětluje :-)

      Vymazat
  2. Tuto show jsem jeden čas moc ráda sledovala. Oblíbila jsem si pár sérií, ke kterým se někdy ráda vracím. A když to člověk sleduje opravdu z psychologického hlediska, tak je to tedy pokoukaná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud si to měla ráda dřív, tak bych byla docela zvêdavá, co bys řekla na nové serie. Je zajímavé vidět kam se hra posunula. Mě baví pořád....a to jsem viděla všechny série.

      Vymazat
  3. SURVIVOR, tak to je fakt srdeční záležitost, pořád se tam něco děje, je to jedno překvapení za druhým, buď od samotných protagonistů nebo od tvůrců této show a jejich nových pravidel. Super podívaná...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď je 30.serie. V úterý v noci premiera v USA, do pátku stáhnu, do neděle jsou titulky. A v neděli odpoledne kafe, něco dobrého a 45 minut relax......

      Vymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.