Proto chci tímto receptem fazole rehabilitovat :-)
INGREDIENCE:
- fazole - já dala bílé, ale je to vlastně jedno. Nechávám namočené přes noc.
- klobása - zvolte opravdu dobrou a pikantní
- cibule
- červená paprika mletá, bobkový list, pepř, nové koření, majoránka, sůl
- jíška - přiznávám bez mučení, že jsem přidala kupovanou od Vitany. Měla jsem ji v Brandnooz boxu (tady) a musím říct, že je dobrá.
Pár ingrediencí, ze kterých se vykouzlí dobrota. |
POSTUP:
Začátek je klasika - cibuli nakrájej na jemno a osmaž na oleji ( sádlo by bylo lepší), po chvilce přidej klobásu nakrájenou na půlměsíčky. Pěkně spolu restuj. Klobása pustí barvu i tuk. Přihoď všechno koření, jen majoránku a papriku ne.
Už se to škvíří... |
Tyhle šišaté bobánky mají něco do sebe :-) |
Mletou papriku přidávám až teď, aby mi nezhořkla. Není nutné ji dávat moc.
Zalijeme vodou....pokud máš vývar, bude guláš ještě lepší. A pokud nemáš vývar, ale pouze kostku bujónu, dej ji tam :-) A pod poklicí pomalu vaříme, cca 1/2 hodiny. A pak dej majoránku, kterou nezapomeň rozetřít v dlani, aby se krásně rozvoněla.
Jak tam všechno hezky plave.... |
Tady už mám přidanou jíšku, kterou jsem zapomněla vyfotit :-( Provařím ještě asi 10 minut a můžu podávat.
Hezká barvička, že? |
Podávám s chlebem....
...pro manžela dávám bonusový kousek klobásy :-)
Manželova porce |
Tak co myslíte, rehabilitujeme fazole? Napište mi, jestli vaříte luštěniny vy.
FAZOLOVÝ GULÁŠ MÁM RÁDA..VAŘÍM STEJNĚ JAKO TY..I ČOČKU MILUJEME...POLÍVKU HRACHOVOU..MŇAM..MĚJ SE ILA
OdpovědětVymazatMusím říct, že čočku na husto dělám často. Rovněž čočkové, hrachové a fazolové polévky. Naprosto zbožňuji luštěniny, ale guláš z luštěnin mě ještě nenapadl, abych jej vyzkoušela. Rozhodně to musím změnit...jen já nejsem na uzeniny, takže to zkusím nějak obměnit. Každopádně díky za inspiraci :)
OdpovědětVymazatFitBlanka
U mne tedy mají luštěniny do rehabilitace daleko. Zatím jsem se smířila s luštěninovou pomazánkou (takovou tou pseudopaštikou) a asi dojde ke smíření s cirznou v hummusu. Ale tím zatím končím...
OdpovědětVymazatLíbí se mi, jak máš u receptu vždycky vyfocené všechny ingredience a postup. Já jsem poděs, co občas málem ani nestihne vyfotit to jídlo... (u posledního receptu mám tedy dokonce i pekáč s upečenou buchtou, nejen poslední kousek na talířku ;-).
Jedno velké mňam.
OdpovědětVymazatježiš to vypadá super, fazolový guláš i polívku miluju. škoda že si ji kvůli hubnutí jen tak nedám:(
OdpovědětVymazatSimply Adele
Inspirovala jsi mě a včera jsem taky uvařila fazolový guláš. A protože mám velké oči, zbylo i na dnešek. Tak jen doufám, že nás to neroztrhá!
OdpovědětVymazatMňam,hned bych si dala pořádnou porcičku :)
OdpovědětVymazatVeškeré luštěniny máme rádi, takže i tento guláš znám :o). Nemělo by se na ně při vaření zapomínat, jsou velmi důležité pro náš organismus.
OdpovědětVymazatÁla