úterý 14. února 2017

BEN SANDERS: Zlo

Stává se to i vám, že se ne a ne začíst do knihy, odložíte ji a po určité době se k ní vrátíte a jde to jako po másle? 

To se mi dělo u knihy Zlo. Dostala jsem ji k recenzi z vydavatelství LEDA a měla špatné svědomí, že článek dlouho není. Ale už je tady :-)



Tato kniha jasně dokazuje, že autor miluje Tarantina. Řekla bych, že je to kniha především pro muže. Pro chlapy, kteří mají rádi filmy jako Šakal nebo Kmotr. Ale jsem žena a přečetla jsem ji. Dokonce se mi líbí :-)


Kniha je psaná pohledem více postav. Každá kapitola je označena jednoduše jménem toho, kdo ji vypráví. Marshall, Lucas Cohen, Rojas, Lauren Shoreová......

Hlavním hrdinou je Marshall, který byl několik měsíců nasazený jako tajný agent ve středu drogové mafie. Nyní se skrývá pod falešným jménem před celým světem.
Jeho vyprávění má dvě roviny - současnost a minulost. Pomalu se odhaluje co ho žene dál, co se stalo, že je tam kde je.


V knize jsou scény, které jsou syrové, krvavé...jednoduše akční. Právě ty mě vedly k napsání, že je to příběh spíše pro pány. Občas mi přeběhl mráz po zádech. Ale ony tam jednoduše patří. Je to prostě ZLO.

V knize se mi líbí jedna věc a sice nahlédnutí do pozadí toho, proč někdo dělá to co dělá.
Proč je nájemný zabiják zabijákem? Jen tak malinko pootevře vrátka do minulosti a čtenářovi je ho skoro líto...Až do první prostřelené hlavy.


Zlo je kniha o svědomí, pomstě, mafii, životních ztroskotancích i naději. Je psaná poutavě a akčně, očekávejte vše co má obnášet pořádný krimithriller.

Zakoupit můžete na tomto ODKAZU.

Zajímalo by mě jestli máte rádi tento styl knih? Nalákala jsem vás osobně ( moje milé čtenářky) nebo si říkáte, že by se to mohlo líbit manželovi ? Napište mi.

ANOTACE:


NEJHORŠÍ SKUTKY…

Mladý newyorský policista, který je po mnoho měsíců nasazen jako tajný agent do hnízda drogové mafie, nakonec nezvládne krajní situaci a těžce zraní člověka. Marshalla trápí pochybnosti a výčitky svědomí za tento čin i za násilné činy jiných policistů, jež ve své kariéře zažil. Chce skončit, odejít od policie a vůbec zmizet z města. Ještě k tomu se schází s Chloe, dcerou mafiánského bosse, a vypadá to vážněji než jen jako zálet. Pak ale v sídle mafie dojde k přestřelce… 
… HO DOSTIHNOU ZÁROVEŇ S NAJATÝM VRAHEM
Několik let nato žije Marshall v ústraní v rámci ochrany svědků, ale stále ho pronásledují pocity viny. Když ve městě zmizí mladá žena Alyce Rayová, která mu na fotografii v novinách něčím připomíná Chloe, pustí se do riskantního vyšetřování jejího únosu. Jednotlivec by sice neměl píchat do vosího hnízda organizovaných zločinců, Marshallův důrazný postup však nese ovoce. Když už chybí málo, aby záhadné zmizení objasnil, dostihne ho jeho minulost – a také profesionální zabiják.

5 komentářů:

  1. Já shodou okolností teď dočetla knížku v trochu podobném stylu - špionážní thriller. Občas nějakým nepohrdu. Doma se nám jich vyxkytuje celkem dost, protože je to oblíbený žánr mého muže... Možná by se mu líbila i tahle...

    OdpovědětVymazat
  2. Mne si Míšo tentokrát nenalákala. Nemyslím si, že bych si ji chtěla zařadit do vlastní knihovny :o). Asi spíš chlapské čtení ?
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Och tak toto by nebola knižka pre mňa, a aj mne sa už pár krát stalo, že som niečo začala čítáť a nejak to nešlo a keď som sa k tomu po čase vrátila bolo to v pohode. Niektoré knihy, asi potrebujú nejaké špeciálne rozpoloženie :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  4. Já miluju Tarantina, veškeré jeho krvavé filmy a díkybohu, nejsem chlap :D Ale vím, jak to myslíš. U nás je to naopak. Drahá polovička zase jeho nemusí :D

    OdpovědětVymazat
  5. Dost dobře napsaná recenze. A parádní fotky.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.