středa 22. února 2017

Moje filmové tipy IV.

Taky to tak máte, že občas se nechce dělat vůbec nic? Venku je mrazivo a větrno, od čtení si chcete odpočinout a manželovi se nechce hrát s vámi žolíky?

V tom případě to zachraňuje nějaký dobrý film.
Dám vám pár tipů.

1. KDYŽ MÁTE CHUŤ SE BAVIT

ZLATÍČKA PRO VŠECHNY


Hvězdně obsazená komedie, kterou si nikdy nenechám ujít. Julia Roberts, Catherine Zeta Jones, Billy Crystal, John Cusack....Catherine jako světem milovaná herečka, John jako její manžel a světem milovaný herec. Hvězdný pár, milující se....Julia jako sestra Catheriny, která jí dělá pomyšlení a Billy jako jejich manager. Ale jak je to ve skutečnosti, když na miláčky pro všechny nesvítí kamery?
Tohle vás fakt pobaví :-)


2. FILM PRO PAMĚTNÍKY,  KTERÝ NIKDY NEOMRZÍ

POČESTNÉ PANIČKY PARDUBICKÉ 


Tento film je zábavný, poučný a dokonalý. Jiřina Štěpničková v roli katovky, která má jazyk ostřejší než manžel meč. Paničky pardubické naoko počestné, přitom záletné, hašteřivé a své muže ovládající. Stará šlechtična a její schovanka, které si má vzít starého pána.....Scéna, kdy je katovka před soudem, musí stát na prasečí kůži a mluvit na pány jen skrze Jindřicha Plachtu, to je prostě dokonalost.  

3. FILM O BUDOUCNOSTI....SNAD TO TAK NIKDY NEBUDE

GATTACA


Sci-fi mám ráda jen pokud jsou uvěřitelná, pokud mají hlavu a patu. A tento se k nim rozhodně řadí. Představte si budoucnost, kde si rodiče své dítě mohou vybrat jen za dohledu genetických inženýrů. Upraví jeho DNA tak, aby nemělo žádné nemoci, aby bylo chytré, potlačí všechny jeho negativní vlastnosti....Pokud se rodiče rozhodnou, že chtějí neupravené dítě, dítě lásky, je bráno jako podřadné.
Ale co když se jeden podřadný rozhodne to změnit?

4. ROMANTIKA, LASKAVÁ KOMEDIE, KAPESNÍČKY V POHOTOVOSTI

ZATÍMCO JSI SPAL


Tohle je tak krásný film...já ani nevím čím to je. Snad tím, že je o lásce v rodině, o tom, že sám nikdo nechce být. Sandra Bullock je tady tak přesvědčivá. 
Lucy je svobodná dáma, která je na světě úplně sama. Jednoho dne zachrání muže, který se ji moc líbí. On upadne do bezvědomí a ji začnou považovat za jeho snoubenku. A co z toho vznikne? Fakt doporučuji.


5. FILM PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI

DÁMA VE ZLATÉM


Nádherný příběh o Marii - ženě, židovce, která před hrůzou války utekla z Vídně do Ameriky. Pocházela z velmi vlivné rodiny, velmi zámožné rodiny. Její teta byla Adele Bloch - Bauerová a je to dáma z obrazu Gustava Klimta, který je známý jako Dáma ve zlatém.
Tento obraz byl zabavený nacisty, posléze vrácený rakušanům, nikoli Marii. A ona ho chce zpět, je to jediné co ji z rodiny zbylo. Ale rakouská kulturní scéna je názoru, že patří národu.
Tohle mě dokáže neskutečně vytočit! Přece všichni víme, že tohle se židům dělo, že jim sebrali úplně všechno. A když přijde potomek, který má důkazy, že obraz, šperk, džbán...cokoliv patřilo jeho rodině, tak ten obraz musím sundat ze zdi a vrátit mu ho! Jinak je to krádež,ne? 
No a o tomhle to je.....Krásný film s úžasnou Helen Mirren v roli Marie. 


Napište mi jestli máte některý s mých tipů taky rádi. Anebo jestli jsem vás na některý navnadila.

13 komentářů:

  1. Filmy znám všechny, až na Gattacu a protože je sci-fi, líbil by se manželovi, zkusím dohledat.
    Dáma ve zlatém se mi líbila hlavně kvůli hlavní představitelce, Helen Mirren mám moc ráda, ale i to téma bylo zajímavé.

    OdpovědětVymazat
  2. fúúha, tak z týchto filmov som nevidela ani jeden. Ale to bude tým, že ja filmy veľmi nepozerám, lebo na ne nemám čas :/ Ale ten posledný podľa skutočnej udalosti by som si rada pozrela :)
    World of Nicol | Narodeninová GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tip na Gattacu, zrovna jsem sháněla dobrý sci-fi film:)

    OdpovědětVymazat
  4. Můžu se zeptat, zda už a případně kde najdu výherce z giveaway? Díky Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výherce je vylosovaný.... Kdo to je se dovíte v článku, který uveřejním v sobotu ;-)

      Vymazat
  5. Abych pravdu řekla, neviděla jsem žádný film, ale děkuju za tipy, určitě to napravím :)
    BLOG: Svět nad hlavou

    OdpovědětVymazat
  6. Teda, myslím, že jsem z tohoto výběru nic neviděla.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.