sobota 12. května 2018

SPOTŘEBOVÁNO: Duben 2018

Duben přišel rychle a zběsile. Byl přesně takový jaký má být - nevyzpytatelný. 
Velikonoce a jedna smutná událost, to byl můj duben. Ale o tom více v mém článku 10 nej.

Tady se budeme věnovat spotřebovaným produktům. 
Začínáme.....

POTRAVINY

Začneme nezvykle, potravinami.


IKEA, MANUFAKTURA

:-) ani jedna z těchto firem se, primárně, nezabývá jídlem, ale i tam se dají najít skvosty do pupíku.


IKEA - tento obchod znají všichni a já tam vždycky zavítám do jejich švédského obchůdku. Tentokrát jsem tam objevila tyto výborné zázvorové sušenky. Jsou jemně cítit zázvorem, malinko chutnají jako perníčky a nádherně křupou. Příště je koupím zase.
Cena: kolem 30.-

MANUFAKTURA - pečující kosmetiku této značky mám moc ráda. Tak proč neochutnat jejich sirup? Volba padla na černý bez. Ó, to byla dobrota. Stačila trocha, která z vody vykouzlila lahodný nápoj. Přidávala jsem ho i do čaje, místo medu, a i tam se osvědčil. Jen kdyby nebyl tak drahý....
Cena: 129.- / 250ml

OXALIS, AMYLON, BALLINO


Oxalis - TADY si rádi kupujeme kvalitní čaje a kávu. A taky je často dostáváme jako dárek. Tato káva je Kolumbie Supremo, ve které lze nalézt sladkou čokoládu spolu s červeným rybízem. Takto oficiální popis. Já v něm našla úžasnou bohatou chuť šmrnclou čokoládou. Výborná.
Cena: 152.-/ 150g

Amylon - tento rýžový puding jsem našla v jednom z boxů. Je to pro mě novinka. Bez lepku, bez barviv, bez aromat, bez přidaného cukru. Zato s přidaným lyofilizovaným ( suchým mrazem konzervovaným) ovocem. Velice podařená verze pudingu. Určitě vyzkouším i další příchutě.
Cena: 20.-

Ballino - značka, kterou prodává Lidl. Nevím, jestli jsou tam tyto nanuky nově nebo jsem si jich jen nevšimla ( což není moc pravděpodobné :-)). Pistáciová chuť je výrazná, což mi vyhovuje, ale jinak je dost sladký. Takže hodnotím spíše průměrně.
Cena: cca 10.- 

KRÁSA


GARNIER, SYOSS


Garnier - barva na vlasy rubínově červená č. 460. Kupuji ji docela často, protože je dobrá a ani moc nestojí. Musím se barvit docela často, protože mi vlasy rostou rychle a moje šedivé odrosty nepůsobí esteticky :-) Teď dávám barvu do spotřebovaných výrobků a přitom bych se už potřebovala nabarvit.
Cena: 50.-

Syoss - a právě kvůli rychlému růstu a odrostu vlasů jsem kývla na testování tohoto spreje. Použití jednoduché - nastříkat tam kam chcete maskovat. A to byl právě horror. Moje potřeba maskování šedin je na spáncích. Střička spreje stříká tak zběsile, že jsem byla pihovatá ještě více než jsem! Barva byla všude - na uších, tvářích i krku. A já naivka dávala vinu své nešikovnosti a jala se to zkoušet ještě několikrát. Pak barva končila i na oblečení, o umyvadle a přilehlých oblastech nemluvě.
NIKDY VÍCE!!!
Cena: nevím, nezájem :-)

TRENDY IT UP, ORIFLAME  


Trendy it up - řasenka se ke mě dostala ani nevím jak. Má kónický, umělohmotný kartáček. Tvar mi vyhovoval, ale umělé zoubky ne. Určitě ji nedoporučuji. Za jeho cenu existuje mnohem lepší řasenka ( žlutá Miss sporty).
Cena: 99.-

Oriflame - řasenka má baculatý karáček se štetinkami (ne zoubky). Tím, že je takový buclák, jsem se s ní musela naučit manipulovat, ale pak byla výborná. Řasy krásně zahustila. Určitě můžu doporučit.
Cena: 299.-

Přemýšlela jsem, že udělám takový malý test řasenek. Fotka řas před a po aplikaci....zajímalo by vás to? Napište mi do komentářů.

LR, EBELIN, AVON


LR - tato německá katalogová kosmetika je na trhu už hezky dlouho. Ke mně se dostala minulý rok, kdy jsem vyhrála tento sprcháč a parfém ve stejné vůni. A ta vůně je dokonalá. Bergamot, mandarinka, vanilka. mošus....nádherná, svěží, jiskřivá parfemace, kterou jsem milovala. Po sprchování zanechal jemnou vůni na pokožce a ani trochu nevysušoval.
Cena: ? na internetu jsem ho už nenašla

Ebelin - 50 ks odličovacích polštářků z DM. Jsou výborné, pevné, měkké, nasákavé :-)
Cena: 30.-

Avon - 2 v 1 pro muže. Vůně jemně citrusová a svěží. Manžel preferuje tyhle 2v1 sprcháče.  Byl dobrý, vlasy nevysušoval. Můžu doporučit.
Cena: 49.-

WELEDA, CIEN


Weleda - citronový deodorant, který jsem dostala na testování ( článek TADY). Je bez hliníku, což je plus. Rozhodně nevydrží 24 hodin. Po použití voní krásně, ale vydrží asi 4 hodiny, pak je třeba znovu nanést. Hodnotím průměrně.
Cena: 199.-

Cien - tento malinký krém na ruce znají snad už všichni, mimo mě. Konečně můžu i já konstatovat, že je výborný. Levandulová vůně není urputná, konzistence přesná a výživa dobrá. Rozhodně doporučiji.
Cena: 20.- v akci

ASTOR, RIMMEL, BOURJOIS, ISADORA


Astor - máslo na rty, které krásně voní, má opravdu máslovou konzistenci, průměrnou výdrž a odvážnou barvu. A právě kvůli barvě jsem ho skoro nepoužívala. Je na mě moc odvážná. Takže vyhazuji skoro třičtvrtě produktu, protože ho mám doma asi 1,5 roku. Ale celkové ho můžu doporučit.
Cena: 123.-

Rimmel - tento lesk na rty jsem vyhrála. Sama bych si tuhle barvu nepořídila a vlastně ani lesky na rty všeobecně nemám ráda. Jsou lepivé a nevýrazné, což byl právě i tento. Nedoporučuji.
Cena: +/- 85.-

Bourjois - další máslo na rty, které bylo fajn, ale pořídila jsem naprosto nenositelnou barvu. Taková růžovoučká by mi slušela před 30 lety, ani dcera ji nechtěla :-) Ale v jiné barvě bych ji klidně pořídila znovu.
Cena: od 61.-

Isadora - tuto malinkou verzi jsem měla v adventním kalendáři Douglas ( MRKNĚTE). Jde o matný lipstick, který má tak nude barvu, že byla na rtech skoro neviditelná. Což může být výhoda i nevýhoda. Rty opravdu zmatní, což u starších rtů nemusí vypadat hezky. Hodnotím průměrně.
Cena: ?

Na dalším obrázku jsem udělala swatche výše uvedených malovátek.


ORIFLAME


Tyto lesky na rty mám doma snad 2 roky a minimálně jeden rok jen tak leží, nepoužívané. Ten barevný byl nevýrazný, lepivý a nic nevydržel. A ten průhledný naprosto stejný. Rozhodně nedoporučuji.
Cena: už se asi neprodávají

TRENDY IT UP, CATRICE


Trendy it up - kajalová, vysouvací tužka, číslo 010. Na druhém konci má houbičku na rozmazávání. Tu jsem použila párkrát, ale jsem extrémně nešikovná, takže mi to s ní moc nešlo. Což dávám za vinu sobě, ne houbičce :-) Tužka je celkově dobrá. Nerozmazává se, barva je tmavá a stojí pár korun.
Cena: 80.-

Houbička na konci tužky

Catrice - kdo nezná liquid camouflage, jako by nebyl. Takže i já ( béééé) jsem naběhla do DM a zakoupila. Uznávám, že je tento korektor skvělý. Výborně kryje, má fajn aplikátor, ale....pro pleť moji, tzn. sušší, sem tam vráska, není vhodný. Mně zalézal do vrásek. Ovšem mé dvacetileté dceři vyhovuje. Mám odstín 010, což je druhý nejsvětlejší.
Cena. 99.- 

ORIFLAME, LANCOME


Oriflame - okurková gelová maska. Krásně voněla okurkou, její svěží vůně sama o sobě navozuje skvělý pocit. Na pleti nedráždila. Po setření jsem měla pocit hydratace. Přesto hodnotím spíše průměrně.
Cena: v akci 19.-

Lancome - vzorek vůně La vie est belle....OMG, to je něco dokonalého. Květinovo - ovocná, pudrová, lehce zastřená, přitom jiskřivá vůně. To je to co mě napadá, když si k této dokonalosti přivoním. Dlouho mě neokouzlila žádná vůně tak jako tato. Chci ji.
Cena: od 981.-

VZOREČKY


Eveline - v každém sáčičku bylo produktu na jedno použití, takže můžu říct pouze - krásně voněl, na pleti příjemný, nijak nedráždil.. Toť vše.
Yves Rocher - platí výše psané. Snad jen, že voněl lépe než Eveline :-) 


Tak to byl můj duben ve spotřebovaných produktech.

Inspirovala jsem vás něčím? 
Baví vás tyto články?
Chtěly byste řasenkový speciál?
Napište mi.


7 komentářů:

  1. Zaujal mě ten puding, škoda ale, že je dost sladký. To není nic pro mě.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tentokrát určitě využiju informaci o krému na ruce Cien a příležitostně koupím. A naopak poslechnu varování a nekoupím sprej na maskování šedin a řasenku Trendy-up (kupuju si většinou nepříliš drahé řasenky, takže po této bych sáhnout mohla). A asi vyzkouším velké odličovací tampony Ebeline, když je chválíš. Byť teď mám jejich malé ve velkém balení a nadávám, protože jdou špatně vytahovat prostřihem na dně (většinou se mi je povede trochu rozcupovat :-().
    Puding jsem z boxu měla taky, chutnal, ale cena mi přijde malinko přestřelená (ostatně měla jsem ho v rubrice Co jsem taky ochutnala - buď v minulém nebo předminulém měsíci).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, Ebelin tampony jdou blbě vytahovat...musí se dávat pozor :-)

      Vymazat
  3. Ten vzorek vůně Lancome mám taky a je vážně nádherný!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  4. Másla od Astor jsou nejlepší co jsem mohla vyzkoušet. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzkousela bych taky ten ryzovy puding a bezovou stavu 😇👌🏻

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.