středa 10. června 2020

JOANNA REESOVÁ: DÍVKA NA ÚTĚKU

Mladá, bohatá, dědička obrovských podniků....to je Anna. Ale nechce být tím kdo je.....nesmí být tím kým je.....nemůže.

Utíká z domova pod rouškou tmy, nasedá do vlaku bez jediné koruny a vydává se....neví kam....nemá nikoho na koho by se mohla obrátit. Udělala totiž něco nepředstavitelně hrozného. Něco, co ji nikdo neodpustí.



Proto musí zmizet tam kde ji nikdo nebude hledat - do Londýna. Jenže zde nikoho nezná. Neumí nic. Jak se bude živit? Kde bude bydlet a kde má vzít peníze?
Tolik otázek, tolik starostí.....co má dělat?!

Má obrovské štěstí, když narazí na Nancy, která si ji splete s někým jiným. Odvleče ji na konkurz do tanečního klubu. A Anna se stane tanečnicí. Tady ji nikdy nenajdou.....obzvláště, když si změní jméno.
Z Anny je Verity a začíná nový život. Naprosto jiný, diametrálně odlišný od světa ve kterém dosud žila. Začíná si uvědomovat svoji hodnotu, své vlohy, svoji radost ze samostatnosti.

Jenže minulost nevymaže a to co ji děsí je ji v patách.


Tohle by se na první pohled mohlo zdát jako ten typ příběhů - utekla, změnila si identitu, někdo ji poznal, musí utíkat, dobře to končí. 
Jenže tady tomu tak úplně není. Je to příběh, který na vás dýchne atmosférou dvacátých let minulého století, kdy to dívky a ženy neměly jednoduché.

Je to příběh, kterým si v létě zpříjemníte den.
A já za něj děkuji nakladatelství METAFORA.



HODNOCENÍ


ANOTACE

Píše se rok 1926 a Anna Dartonová je na útěku před hrozným zločinem, který byla přinucena spáchat. Osamělá a vyděšená přijíždí do Londýna, kde k ní přichází záchrana v podobě Nancy, sebevědomé americké tanečnice v neblaze proslulém nočním klubu. Anna si změní jméno na Vitu Caseyovou a začne také vystupovat. Tím se ocitá se v nevázaném světě tance, večírků, nekonvenčních žen a módy. Když se seznámí s elegantním Archiem Fenwickem, pohřbí výčitky svědomí a uvěří jeho slibům, že ji bude za všech okolností milovat. Neuvědomuje si však, že ji rychle dohání skrývaná minulost, a když kvůli tomu začínají trpět její nejbližší, musí se postavit minulým skutkům čelem, nebo riskovat, že ztratí vše, co je jí drahé.



6 komentářů:

  1. Není to zrovna typ knih, které mě baví, ale zní to docela zajímavě.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Tak u tohoto příběhu váhám, jestli by mne zaujal. Ale každopádně má knížka krásnou obálku navozující ta třicátá léta minulého století.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, na letní dovolenou je jako stvořený. Nic náročného, prostě relax.

      Vymazat
  3. Ahoj,
    uvědomila jsem si, že o této knize mluvila kamarádka a dost ji chválila, tak se po ní asi podívám:-)
    Hanka z blogu ciculka.cz

    PS: zvu tě ke mně na blog, kde zrovna probíhá soutěž:-)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.