středa 1. ledna 2025

RECEPT: ČOČKA BELUGA S LOSOSEM


 Kdy jindy než 1. 1. vložit článek s receptem na čočku? 

Když tento den sníte čočku, budou se vás celý rok držet peníze :-)


Jako první uvař čočku dle návodu, osol až nakonec.

Na másle osmahni cibuli a mrkev.




Pak přidej kukuřici, hrášek, osol, opepři a nechej prohřát do změknutí ( ne rozvaření) hrášku. 


Nyní přidej čočku. A teď buď jen promíchej, dochuť a máš hotovo. Nebo přidej třeba:
- římský kmín
- kari
- indické koření Garam masala
- koriandr


Já nepřidala nic a chutnalo to naprosto božsky.


Lososa jsem jednoduše osolila, opepřila a zakápla medem.




Pokud chcete dělat v troubě, tak 200 st. cca 1/2 hodiny.

Je to zase něco jiného, zdravého a velmi chutného.


Přeji dobrou chuť a do nového roku jen samé hezké chvilky, šťastná rozhodnutí, veselé lidičky a to NEJ pevné zdraví.



6 komentářů:

  1. Míšo, belugu dělám docela často, jíme ji s grilovaným tuňákem a rukolou. Tvůj recept se mi moc líbí!
    PF 2025! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překvapilo mě jak dobrá kombinace to je - ryba a čočka.

      Vymazat
  2. Čočka beluga mě stála 4000 Kč. Přinesla jsem si z práce právě co zbyla od lososa, udělala si z ní salát, z velkou chutí si nabrala a křáp, prásknul mi zub napůl. Takže za mě se díky čočce tedy peníze v peněžence nedrží! ;-) Kuchař dělá k tomuhle jídlu ještě citronovou omáčku.

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo, taky mám belugu ráda, jen jí míchám s jinou kombinací zeleniny. Myslím mám i na blogu recept. Klidně si ten salát dám i samotný. Dneska ale nebude, protože na Silvestra nakupoval manžel, který má, pokud jde o množství velké oko, navíc jsme měnili plány, takže pokud platí "jak na Nový rok, tak po celý rok", budeme celý tento rok dojídat zbytky :D (k snídani jsem měla chlebíčky ;-))
    Krásný rok 2025

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, i my dojídali na snídani chlebíčky :-)A vůbec, někdy jsou zbytkové jídla ty nejlepší:-)

      Vymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.