Kdy jindy než 1. 1. vložit článek s receptem na čočku?
Když tento den sníte čočku, budou se vás celý rok držet peníze :-)
Jako první uvař čočku dle návodu, osol až nakonec.
Na másle osmahni cibuli a mrkev.
Pak přidej kukuřici, hrášek, osol, opepři a nechej prohřát do změknutí ( ne rozvaření) hrášku.
Nyní přidej čočku. A teď buď jen promíchej, dochuť a máš hotovo. Nebo přidej třeba:
- římský kmín
- kari
- indické koření Garam masala
- koriandr
Já nepřidala nic a chutnalo to naprosto božsky.
Lososa jsem jednoduše osolila, opepřila a zakápla medem.
Pokud chcete dělat v troubě, tak 200 st. cca 1/2 hodiny.
Je to zase něco jiného, zdravého a velmi chutného.
Přeji dobrou chuť a do nového roku jen samé hezké chvilky, šťastná rozhodnutí, veselé lidičky a to NEJ pevné zdraví.
Míšo, belugu dělám docela často, jíme ji s grilovaným tuňákem a rukolou. Tvůj recept se mi moc líbí!
OdpovědětVymazatPF 2025! Helena
Překvapilo mě jak dobrá kombinace to je - ryba a čočka.
VymazatČočka beluga mě stála 4000 Kč. Přinesla jsem si z práce právě co zbyla od lososa, udělala si z ní salát, z velkou chutí si nabrala a křáp, prásknul mi zub napůl. Takže za mě se díky čočce tedy peníze v peněžence nedrží! ;-) Kuchař dělá k tomuhle jídlu ještě citronovou omáčku.
OdpovědětVymazat:-) tak to je pech!
VymazatMíšo, taky mám belugu ráda, jen jí míchám s jinou kombinací zeleniny. Myslím mám i na blogu recept. Klidně si ten salát dám i samotný. Dneska ale nebude, protože na Silvestra nakupoval manžel, který má, pokud jde o množství velké oko, navíc jsme měnili plány, takže pokud platí "jak na Nový rok, tak po celý rok", budeme celý tento rok dojídat zbytky :D (k snídani jsem měla chlebíčky ;-))
OdpovědětVymazatKrásný rok 2025
Stáňo, i my dojídali na snídani chlebíčky :-)A vůbec, někdy jsou zbytkové jídla ty nejlepší:-)
Vymazat