úterý 1. dubna 2025

ČERVENÁ ČOČKA PO INDICKU - rychle, jednoduše a chutně

Hned na začátek prosím omluvte fotky. Snažila jsem se totiž fotit na stativu a myslela si, že to bude v pohodě. No a výsledek vidíte 😕 

Každopádně už jsem měla uvařeno, takže přefocovat to nešlo. Až budu tento recept někdy zase vařit, určitě přefotím a fotky tady vyměním.

Tato porce je pro 1 osobu.

- tolik červené čočky, kolik sníš
- špenát - tento je mražený v kostičkách, dala jsem 2


- hrst rajčátek


- kostka bujónu


- koření Garam masala


Přidej tolik vody, aby byla asi 1 cm nad čočkou.
Šup do trouby, na 180 st. a dus tak dlouho než se odpaří voda. Je to asi 35 minut.


Pak všechno promíchej a můžeš konzumovat.
Možná to nevypadá buhvíjak, ale je to překvapivě hodně dobré.


Dobrou chuť.






8 komentářů:

  1. Jj, s červenou čočkou se dá čarovat.
    Míšo, přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to bych si dala, musím si konečně pořídit koření Garam Masala 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. Pro mne to asi moc nebude - nejsem kamarád s luštěninami a ani dušený špenát není můj favorit.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, ani já špenát nemusím, ale v této kombinaci je super. A jednou za čas luštěniny zvládneš :-)

      Vymazat
  4. Tak jsem to taky zkusila, páč byly příznivé podmínky - trouba zapnutá, čočka ve spíži, oběd do práce na druhý den zaopatřit... Nemajíce rajčata, dala jsem tam trochu protlaku. A asi to bylo kvůli němu moc kyselé, protože ta čočka ani za půl hodiny nebyla měkká (a to jí běžně stačí chvilka). Chuťově to bylo dobré, ale příště radši klasicky na pánvi, tam jsem si jistější :-) Každopádně díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protlak je opravdu kyselý moc. Čočku můžete namočit, i když červená je měkká fakt za chvilku. Tak to je mi líto, že se nepovedlo.

      Vymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.