Banana bred neboli banánový chleba je současný hit převážně mladších ročníků. Je to ideální recept na zpracování hodně zralých banánů.
Jdeme na to.
80 gr. cukru...
2 vajíčka...
...80 mg másla
Tyto tři ingredience vyšlehej.
Pak rozmačkej 2 dost zralé banány.
120 gr. bílého jogurtu - já kupuji jen ten řeckého typu.
Opět smíchat....
1 PRDOPEČ
Skořice jsem dala 1 kávovou lžičku.
230 mg hladké mouky
....promíchat....
70 gr. ořechů a 50 gr. čokolády.
Šup do vymazané a vysypané formy.
180 stupňů, cca 3/4 hodiny - nejlépe proveď špejlový test :-)
Vůně se line kuchyní, sliny se sbíhají....
Dobro chuť.
Přestože mládí už je dávno pryč, ten recept se mi líbí 😉 Dost často mi přezrálé banány zbydou, tak mám tip, jek je využít, Díky, zdravím 🙂
OdpovědětVymazat:-) určitě ho ocení i střední nebo i starší věk :-)
VymazatMíšo, možná mu dám ještě jednu šanci (máš ten chlebíček vytušený ořechy a čokoládou), ale banány v těstě prostě ráda nemám.
OdpovědětVymazatPřeji pěkné podzimní dny, Helena
Helčo, jsme na tom stejně. Když banány tak čerstvé. Ale tohle je dobré využití přezrálých banánů, které ocení nejvíce vnoučata.
VymazatMilujeme banánový chlebíček. Chtěla bych vyzkoušet i dýňový, měla jsem ho u nás v kavárně a byl vynikající, nadýchaný jako peříčko 😊
OdpovědětVymazatDýňový jsem nejedla....ale ochutnala bych, kdybych ho někde zahlédla.
VymazatZajímavý nápad na zpracování banánů. Letos jsem na tom s pečením bídně a pořádně na to nemám chuť, něco péct. Recept vypadá jednoduše... jen nevím, zda náhodou není přehozeno použití mouky a cukru, protože mě překvapuje, že by se vajíčka vyšlehávaly s moukou a cukr se přidával až později... Nebo se pletu?
OdpovědětVymazatJasně, že jsem to přehodila :-) Děkuji moc za upozornění. Napraveno.
VymazatMíšo, banánový chlebíček mám ráda. Já ho peču podle jiného receptu (je s arašídovým máslem). Tenhle tvůj bych mohla ale vyzkoušet taky. Jen nevím, jak by se manžel popasoval s vlašskými ořechy, on je nerad :)
OdpovědětVymazat