Takový honosný název….jako z luxusní restaurace.
Přitom bylo do hodinky uvařeno.
Chuťové i zrakové smysly budou jásat.
OMÁČKA
Jak vidíte měla jsem černý rybíz, ale použít lze i červený. Chceme jen šťávu, takže vymačkat nebo odšťavnit.
Rudá jako krev :-)
Těžko se mi píše množství ingrediencí, protože se odvíjí od množství vymačkané šťávy a taky chuťových preferencí každého.
Já měla cca 300 ml šťávy, přidala 1 dcl červeného vína, 1 polévkovou lžíci cukru, sůl a redukovala. Takže vařila až to mělo hustotu sirupu.
Maso jsem odblanila a na pánvi ze všech stran zprudka opékala. Každou stranu cca 2 minuty. Chtěla jsem dosáhnout toho, aby bylo maso uvnitř růžové, ne syrové.
A povedlo se :-)
Pak jsem ho zabalila do alobalu a nechala 20 minut odpočívat.
Všechen výpek jsem vlila do rybízové omáčky, znovu provařila a pak už servírovala.







Míšo, pochutnala bych si. Vypadá to skvěle.
OdpovědětVymazatPřeji hezkou sobotu, Helena