.post-title, .entry-title, h3.post-title a { color:orange O všem? Ovšem! : JELENÍ KOTLETA NA ČERVENÉM VÍNĚ S RYBÍZOVOU OMÁČKOU

sobota 1. listopadu 2025

JELENÍ KOTLETA NA ČERVENÉM VÍNĚ S RYBÍZOVOU OMÁČKOU

 Takový honosný název….jako z luxusní restaurace. 

Přitom bylo do hodinky uvařeno.

Chuťové i zrakové smysly budou jásat. 

OMÁČKA

Jak vidíte měla jsem černý rybíz, ale použít lze i červený. Chceme jen šťávu, takže vymačkat nebo odšťavnit.

Rudá jako krev :-)

Těžko se mi píše množství ingrediencí, protože se odvíjí od množství vymačkané šťávy a taky chuťových preferencí každého.

Já měla cca 300 ml šťávy, přidala 1 dcl červeného vína, 1 polévkovou lžíci cukru, sůl a redukovala. Takže vařila až to mělo hustotu sirupu.

Maso jsem odblanila a na pánvi ze všech stran zprudka opékala. Každou stranu cca 2 minuty. Chtěla jsem dosáhnout toho, aby bylo maso uvnitř růžové, ne syrové.

A povedlo se :-)

Pak jsem ho zabalila do alobalu a nechala 20 minut odpočívat.

Všechen výpek jsem vlila do rybízové omáčky, znovu provařila a pak už servírovala.


Byla to velká dobrota.


















1 komentář:

  1. Míšo, pochutnala bych si. Vypadá to skvěle.
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.