sobota 12. března 2016

Hubnu, hubneš, hubneme....

Jako každá žena, řeším i já, hubnutí. Nejsem z těch, co by měly 50 kg a řešily, že mají faldíky a neví co s tím, protože takhle opravdu nemůžou před lidi.

To nejsem já :-) 
Jsem opravdu typická moravanda, krev a mlíko. Dobrých 20 kg nadváhy :-) No, možná 15 kg....Prostě dost.

A co víc, jsem úžasný teoretik. Vím přesně co a jak dělat. Vím, proč nehubnu a jak dobře by to šlo, kdybych se pořád na něco nevymlouvala.









  • nemám čas cvičit - blbost, drahá, 25 minut z Jillien si najdeš vždycky
  • nemám čas připravovat si zvlášť jídlo pro sebe a zvlášť pro rodinu - a kdo tě k tomu nutí? Přestaň jíst přílohy nebo si dej jídla na dezertní talíř
  • nemám chuť chodit do fitka a funět tam před padesátikilovými vÿchrtlinami - blá, blá, blá...cvič doma a hotovo. Opět odkazuji na Jillien



Že nevíte kdo je Jillien. Tady je ODKAZ. Před 2 lety jsem s ní začala cvičit. První asi 3 dny jsem funěla a odpočívala a nadávala a končila.....Ale postupně to bylo lepší a lepší a lepší. Po 14 dnech si okolí všimlo, že jsem trochu zhubla a hlavně, já sama  jsem cítila, že schody vyjdu bez zadýchávání a že je mi dobře.

Jillien Michaels


Tohle nemá být reklama na Jillien :-) Trochu jsem odbočila od mého hlavního záměru. Kterým bylo pár doporučení nebo tipů, co dodržovat, když chci zhubnout.

Tady jsou:
  • začněte pít víc tekutin, nejlépe vody s citrónem. Až 4 litry.
  • začněte den sklenicí teplé vody s citrónem a trochou medu - nalačno
  • zvyšte přísun proteinů a vlákniny
  • vyměňte svou oblíbenou kávu za zelený nebo bílý čaj
  • nevynechávejte jídlo
  • přestaňte jíst přílohy nebo si nakládejte na dezertní talířek
  • cukr, sůl a rýže NE
  • ovoce konzumujte dopoledne, odpoledne zeleninu
  • jezte 5x denně, ale střídmě
  • jídlo si vychutnávejte, jezte pomalu a pořádně kousejte
  • med, citrón, skořice - ANO
  • cvičte s Jillien :-)
Vidíte, jak krásně všechno vím :-) 
To by v tom byl čert, abychom nezhubly....co myslíte holky? 



Ne, nevyhlašuji tady žádnou challange o hubnutí, kde bychom si posílaly a uveřejňovaly fotky svých postav před a po....Jen jsem prostě chtěla poradit a možná i pomoct těm, co neví jak začít a kladou si sami překážky ( čas, fitko nee atd,). 


19 komentářů:

  1. Taky bych měla začít se sebou něco dělat. O Jillien jsem nevěděla, tak její videa omrknu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Jako bych četla o sobě :-D (taky mám teorii zmáknutou a praxe kulhá). Mně by stačilo dolů 10 kg, ale nějak se drží bestie. No bodejť by se nedržely, když většina mých jídelních "hříchů" se koncentruje do doby mezi 18 a 22 hodinou. Pokud jde o pohyb já nakonec volila kruhový trénink v Expresce - zaplacené celoroční členství je pro skrblíka, jakým já tak trochu jsem, docela slušná motivace (a taky ji mám pár metrů od baráku). Teď ještě udělat něco s tím večerním jídlem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla na alpiningu jednou, po 10 minutách jsem byla rudá jako rudoch, myslela jsem, že dostanu infarkt a při odchodu byla v takovém šoku, že jsem se zapomněla přezout a na bus, v minus 5, šla v botaskách. Takže jsem usoudila, že budu cvičit doma....někdy....jednou :-)

      Vymazat
  3. No taky bych měla něco dělat, ale když mně se nechce§§§§Pa Ila

    OdpovědětVymazat
  4. Jillian je super :) Každopádně si nemyslím, že k hubnutí je třeba vynechávat přílohy - zmenšit množství, to ano, ale úplné vynechání je hloupost... Leda že by člověk vyřadil přílohy po zbytek života :D Můj názor, žádný hejt :)) Voda s citronem super :))

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, spíš jsem to myslela jako takové rychlé nakopnutí k hubnutí :-)

      Vymazat
  5. Blogy o všem miluji ♥
    Přidávám si te do Favorite blogs ♥
    http://ordinarywomancz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Mluvíš mi z duše! Zvlášť teď na jaře by to chtělo s postavou něco zásadního provést, že? No jo, teorii mám taky v malíku. Jenže- známe to. Duše by chtěla, ale tělo je slabé!

    OdpovědětVymazat
  7. Přidávám pro začátečníky program na cvičení :) http://zdravakrasna.blogspot.cz/2014/12/lednova-cvicebni-vyzva-pro-zacatecniky.html

    Co se týče příloh a rýže - jez te přílohy a jezte také rýži, pokud chce někdo budovat svaly, potřebuje také sahcharidy a z čeho jiného je pak přijmete, když ne z rýže a příloh? Pečivo je plné tuku a celozrnné se kolikrát jen celozrnně tváří :) Jedla jsem rýži i k večeři, stejně tak těstoviny a dala dolů 30kg :) Takže držím holky palce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K těm svalům - čím víc svalů, tím lépe spalují tuk, to oni jsou strůjce toho, že tělo rychleji spaluje :)

      Vymazat
  8. Takže nejsem jediná, kdo by měl z teorie za 1, ale praxe trochu (víc) pokulhává?? :D Já jsem se teď pustila do několika 30-ti denních výzev s blogilates a potom se asi vrhnu na Jillian. :) Už jsem jí cvičila, ale tak nějak jsem to vydržela jenom 16 dní, ale teď mám větší motivaci, takže snad to vydržím. :3 Tak hodně štěstí nám oběma. :D
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s Jillien vydržela měsíc, pak mě začala bolet kolena. Strašně. No, já teoretik, jsem cvičila naboso....a to se nedělá.

      Vymazat
  9. Tak to je mazec. Díky moc za tento článek. Já jsem naštěstí před pár dny našla odkaz, která mi zaručuje jak zhubnout břicho bez zbytečné námahy. Každé z vás toto doporučuji tento web: Jak zhubnout břicho. Nemůžu se dočkat, až se projeví výsledky.

    OdpovědětVymazat
  10. Také jsem se rozhodla zhubnout, ale bez nastavení si správného pohybového režimu a nějaké té zdravé stravy bych to určitě nezvládla. Hodně mi pomohlo si pořídit odšťavňovač , díky kterému jsem si do práce mohla připravovat čerstvé džusy z ovoce.

    OdpovědětVymazat
  11. Já se na hubnutí dávám každé jaro. Snažím se hledat nové pestřejší ingredience. Někdy se to nedaří, a tak se ptám kamarádek, co používají na vaření ony. Nedávno jsem dostala doporučení na topinambury. Zkusila jsem si objednat jedny z diatop.cz v čokoládě a musím říct, že lahoda!

    OdpovědětVymazat
  12. Za mě je tedy alpinning naprosto skvělá věc. Škoda jen, že už nemám s kým chodit. Jinak jsem si koupila suprové spodní sportovní prádlo tady tak si aspoň teď cvičím doma sama.

    OdpovědětVymazat
  13. To tedy máte pravdu. Hubnutí je určitě jednou z cest, jak se dostat k nějakému "štěstí" a to za docela malou částku peněz a úsilí. Opravdu stačí si jen upravit stravu a třeba brát nějaké výživové produkty jako je třeba Formula 1 nebo něco takového. Je toho spousty!

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.