sobota 9. dubna 2016

10 NEJ: Březen 2016

Uteklo to jako voda a je tady 10 nej za březen. Tento typ článků se vám líbí, za což jsem moc ráda. Vždycky si ráda přečtu ve vašich komentářích, co bylo vaše top :-)

KNIHA




Ten, kdo stojí v koutě:
Je kniha, ve své podstatě, jednoduchá, ale přitom tak složitá. Jsou v ní hluboké myšlenky i jednoduché plky. Ale je krásná :-) Recenze TADY.

FILM




AMERICKÁ KLETBA

Mohlo by se zdát, že je to film o čarodějnicích, neznalosti nebo něco podobného. Není, je to film o tom, že podvědomí a psychologično v těle je silné. Je to film o tom, že všechno může být úplně jinak....A navíc, je to podle skutečné události. O to víc vám bude stát porost na těle.
Anotace:
Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. 


KOSMETIKA



CIEN - kondicionér na vlasy. Je to novinka v Lidlu a já už jsem si ho oblíbila. Hlavně kvůli vůni, je totiž dokonalá. To, že dělá to co má kondicionér dělat, není třeba dodávat. Navíc cena 39.-...prostě bomba.

ZÁŽITEK


Zombie sestra..tak jsme se cítily všechny :-)

Tentokrát to bude událost s hořkou příchutí. Zažili jste někdy akreditaci? Je to kontrola z nejvyšších míst v oboru. V mém případě ve zdravotnictví.

Chápu, že kontrola musí být. Chápu, že jsou důležité postupy, které je nutné dodržovat. Chápu, že bezpečí pacienta, ať už v oblasti identifikace, podávání léků, informací, je Top. Chápu, že i to nešťastné papírování, musí být. Chápu, chápu, chápu.....

Nechápu, buzeraci typu: obinadlo nemáte v sáčku, ale jen v kryté dóze, takže nevíme expiraci-vyhodit.
Na krabičce s lékem je napsán alternativní název (Paralen/Panadol)- vyhodit.
Na odpadkovém koši na papír nemáte napsané, že je na papír, v trezoru na cennosti (prázdném) máte 3 zrnka prachu, digitální teploměr je víc jako 2 roky starý- vyhodit.....Musím ještě něco psát? A to je setina z toho všeho.

Kéž bych mohla vykonávat práci zdravotní (tento výraz je už zakázaný), tedy všeobecné sestry tak, jak jsem se to učila na zdravce.....ale ta je vlastně taky zrušená.
Divý se ještě někdo, že nejsou sestry? Že se zdravotnictví řítí do p....ekel?
Toto téma by vydalo na samotný článek.

VĚC DO DOMÁCNOSTI





Hrnec...tak obyčejná věc a kolik radosti mi udělala. Takový totiž nutně potřebuji na moje hovězí po Burgunsku. Ne, že bych ho nedělala i jiném, ale tento k tomu prostě patří :-) Budu v něm, samozřejmě, vařit i jiné dobroty. Koupila jsem ho v obchodě Orion, kde najdete spoustu českých výrobků. Tento je od fi Sfinx a stál 900.- v akci.

JÍDLO




Španělský ptáček měl u vás velký úspěch. A protože je to klasika, která se nikdy neomrzí, musím ho dát do své topky za březen :-) Recept je TADY


7. OBLEČENÍ

Dnes tady nebude co jsem si koupila, ale co moc chci a ne a ne sehnat. Potřebuji kabát. Jednořadý, nejspíš černý, na jaro a podzim. Něco takového, ale kratší, tak do půl stehen:



Taky by neměl stát tisíce....Viděli jste někde něco podobného? Napište mi.

8. BLOG NEBO YOUTUBE



Snad se Irča nebude zlobit, že jsem si půjčila fotku :-)

Sleduji ji už delší dobu a moc mě baví. Je to Irenka z Youtube kanálu Rodaw z knihánkova - klik.
Je to kanál o knihách a jedině o nich. Irenka je prezentuje tak, že je jasné ak moc je má ráda. Jsou, spolu s maminkou, babičkou a pejskem, dámy, které patří mezi nás, knohomolky na 100%. Takže mrkněte :-)

9. FOTKA

Moje kvetoucí krásky :-)



Vánoční kaktus, který kvete o Velikonocích :-)



10. MOTTO:

Jednoduchost je vrcholem rafinovanosti. 
                                     Steve Jobs



Jaký byl váš měsíc březen? Napište mi a sledujte můj blog, protože za pár dnů vyhlásím GIVEAWAY o jednu moji srdcovku :-)

17 komentářů:

  1. Ten, kdo stojí v koutě je dokonalá kniha ♥

    Novinky v drogériích

    OdpovědětVymazat
  2. Top 10 nebo randomové články mám ráda, takže jsem si s chutí přečetla i tvůj březnový top.
    Já takhle hodně dlouho sháněla nějaký baloňák na jaro/podzim. Chtěla jsem tedy dvouřadový a ke kolenům, černý nebo béžový. Nakonec jsem koupila tyrkysový v M&S. A prý mi ta tyrkysová sluší :-).
    A díky za typ na kondicionér Cien, ten určitě vyzkouším. Já si v Lidlu teď v pátek koupila odličovač očí a po prvním vyzkoušení taky spokojenost (a pokud jde o cenu, tak ještě větší - 39,90 Kč mi přide super)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chci kabát jednořadový, klasický....ale už přestávám doufat :-(

      Vymazat
  3. Takové články mám ráda. Líbí se mi rozkvetlé kytičky, ptáčci byli určitě velmi chutní, hrnec by mě také potěšil a ten zážitek moc veselý opravdu není. A všechny sestřičky mají můj obdiv, že tuhle práci dělají a ani se nedivím, že jich je málo.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby nám pořád někdo neházel klacky pod nohy a nechal nás pracovat....

      Vymazat
  4. Ten, kdo stojí v koutě je už také dlouho na mém seznamu, určitě bude jednou v přečtených. Irču moc ráda sleduji a orchideje taky miluju, dělají mi radost celoročně, protože neustále kvetou :) Hezkou neděli :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný článek, o knížce Ten, kdo stojí v koutě už dlouho uvažuji.
    S láskou Rose :* - Můj blog

    OdpovědětVymazat
  6. nechápem, prečo v slovenských Lídloch nemáme taký kozmetický sortiment ako u vás :( u nás sú totálne základné veci z kozmetiky, taký kondicionér som vôbec nevidela.
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  7. Tyjo, taky bych potřebovala takovej kabát, ale zkus se podívat do bonprixu, tam mívají takovýhle druh :) Jinak krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
  8. Na knížku Ten, kdo stojí v koutě se taky chystám! :) Strašně moc by mě zajímalo jaká je.
    Prosím tě, co je to za rasu pejska, který je na fotce s Irčou úplně vpravo? :)

    Chtěla jsem se tě ještě zeptat, Míšo. Měla by jsi zájem o nový vzhled tvého blogu? :) Rozhodně neříkám, že se mi tvůj blog nelíbí, nebo, že bych tě chtěla kritizovat. To rozhodně ne, i když řeknu, že mi něco v tom záhlaví chybí taky to není správně. Jen by to chtělo i takové to oslnění při prvním načtením stránky, jestli mi rozumíš :) Byla bych ráda, kdybych ti ho mohla udělat, prosím, napiš mi na e-mail (zaneta.heiderova@email.cz), jestli bys souhlasíš nebo ne. :)

    Měj se krásně,
    Žanet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irča je milovnice pejsků :-) ale co je to za rasu opravdu nevím.
      Ohledně vzhledu blogu jsem ti napsala mail. Děkuji.

      Vymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.