úterý 13. června 2017

MICHAEL SCHLAIPFER: Knedlíková revoluce

Kniha s krásným názvem.

Knedlíky milované, nenáviděné, zavrhované, doporučované...... Naše tradiční příloha, kterou na moc místech ve světě nenaleznete.

Jak lze z knedlíků tvořit? Proč revoluce?
Protože každé jídlo, včetně knedlíků, je zdravé pokud ho jíme v rozumné míře. Názor nejen můj.
Je to i názor mladého Bavora Michaela, který tuhle kuchařku napsal a rehabilitoval knedlíky :-)

Kuchařku mi poslali z e- shopu PRESCO, kde můžete koupit nejen tuhle krásku, ale i jiné poklady jako jsou notesy, diáře, kalendáře, školní potřeby, jiné kuchařky.... A všechno má naprosto nádherný design.



Není knedlík jako knedlík. Co takhle s gorgonzolou, mangoldem a hruškovým konfitem? Že to zní složitě?
Nenechte se mýlit, nejdelší doba je ta, po kterou knedlíky vaříte - 20 minut. 



Sýrový knedlík pro labužníky

Kdo tvrdí, že knedlíky musí být jen kulaté? Podívejte na tyhle krychličky. Nejsou krásné?



Nesmíme zapomenout na klasiku, kterou nepohrdne žádné dítě, málokterý muž a i ženy uždibují, když se nikdo nedívá :-)


A co takhle pralinky? Nejsou to vlastně taky malinké knedlíčky? 




Mimochodem, nenajdete tam jediný nok :-)


Ještě jednou děkuji skupině PRESCO za možnost rozšířit si knedlíkové obzory a získat mnoho krásných receptů na netradiční recepty.

Kuchařku můžete koupit TADY.

1 komentář:

  1. Knedlíky od předkrmu přes polévku až po moučník ...? Docela zajímavé, ale asi bych si knížku spíš půjčila jen na prolistování a inspiraci ... Tolik knedlíků bych asi doma neuplatnila ;-).

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.