sobota 19. srpna 2017

Klasika - meruňková buchta

Meruňky miluji v čerstvém stavu. Když jsou měkké, šťavnaté a voňavé. 
Už léta je nezavařuji, protože je nikdo nejedl. Občas udělám marmeládu.

Kolegyně mi přinesla 2 sklenice zavařených a já neměla to srdce ji říct: " Co s tím?"
A tak jsem se dala do upečení klasiky - meruňkové buchty s drobenkou. Zítra totiž jdeme na grilovačku, tam budou děti a chlapi, takže se sní všechno :-)


SUROVINY

  • 250 g bílého jogurtu 
  • 2 hrnky polohrubé mouky 
  • 1 3/4 hrnku krupicového cukru - já dala třtinový
  • 1 hrnek oleje nebo rozpuštěného másla 
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 meruňkový kompot, slitý
  • vanilkový cukr


POSTUP

Všechno mimo meruněk dejte do mísy a šlehejte až se všechno hezky spojí.
 
                                    



Těsto vylij na vymazaný a moukou vysypaný plech - klasika. Poklaď okapanými meruňkami.

Pomuchlané krásky :-)

Recept na drobenku dávat nemusím, že? Anebo ano?

DROBENKA


  • 100 g hrubé mouky
  • 80 g másla
  • 80 g krupicového cukru
Já dělám vše od oka :-)

Posypeme drobenkou a šup s buchtičkou do vyhřátého pelíšku, rozuměj trouby. 



Neptejte se mě na čas. Jednoduše až budou okraje zlatavé a špejle, po vpíchnutí do těsta, čistá. 

Čerstvě vytažená z trouby

A takhle ji to sluší na talířku . 


Dobrou chuť.

Můj tip: Bude chutnat s jakýmkoliv ovocem domácí produkce....myslím, že banán by byl strašný :-)

9 komentářů:

  1. Toto jsou nejlepší recepty. Je to hned a je to dobré. Podobnou buchtu také dělám.
    Tato určitě zmizí hodně rychle.
    Tak hezkou grilovačku a k ní příjemné počasí.
    Hanka z Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat
  2. Dělám hodně podobný recept (nedávám máslo nebo olej, ale o něco víc jogurtu) a je to jeden z našich nezoblíbenějších. Letos už byl s borůvkami i s meruňkami a ještě po něm sáhnu až dozrají švestky. Teď peču z cukety :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes se chystám připravit z cukety velmi jednoduchou calamádu nebo čatní nebo co to vlastné je :-)

      Vymazat
  3. Mňam!! To jsou ale chutě. Miluji tyhle klasické buchty s drobením :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá skvěle a je rychlá, správný recept pro mě :)

    OdpovědětVymazat
  5. DALA BYCH SI ! ale úplně nejvíc.
    My měli o víkendu s pudingem, taky byla dobrá.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.