úterý 17. dubna 2018

SIMONA AHRNSTEDTOVÁ: Oheň a voda

Pokud zalistujete na mém blogu ( nebo kliknete SEM), najdete knihu Nepřátelé a milenci, od které jsem nic neočekávala a nakonec byla překvapená. Proto jsem se těšila na pokračování.
A tady je.



Setkáme se zde s dalším z potomků De La Gripů, nejmladším Alexandrem. Floutkem, holkařem a vymetačem večírků. 

Druhou postavou tohoto příběhu je Isobel. Lékařka, která jezdí po válkou zničených zemí a zachraňuje životy. Je krásná, chytrá a nesnáší floutky.

Jsou to dva protiklady....oheň a voda....cukr a sůl...

Jenže protiklady se odjakživa přitahují. A ne jinak je tomu i tady.
A navíc - každý má svou třináctou komnatu.


Taky je tu Peter De La Grip, bratr Alexandra, který  v minulé knize zapříčinil a udělal něco, po čem ho zavrhla rodina i přátelé.

Nyní zpytuje svědomí, snaží se žít nějak normálně, ale prozatím jen přežívá....Až do chvíle než si uvědomí, že ho přitahuje Natalia. Holka, která uklízí kanceláře, pomáhá na večírcích pro bohaté snoby a je emigratka z Afriky.

Je možné, aby se Peter začal dívat na svět jinak?


I v této knize se setkáme s erotickým napětím, které graduje až překvapivě. V knize Nepřátelé a milenci jsem psala, že popis erotických scén byl naprosto famózní ( a to já tohle většinou vůbec neřeším). 
Tady byla erotika mírně šmrncnutá 50 odstíny šedi. 
Něžná, křehká Isobel je totiž na malinko tvrdší zvrhlosti :-) Ale to si přečtěte sami.

Kniha se mi líbila. Měla šmrnc a spád a vášeň. Dal by se očekávat obyčejný romantický příběh, jako každý druhý, ale autorka umí včlenit vážnější témata, které knize dodají na opravdovosti.

Moc se těším na pokračování, protože z konce knihy plyne, že není všemu konec.....



Děkuji nakladatelství METAFORA za zaslání výtisku. 
Knihu můžete pořídit TADY.

HODNOCENÍ


ANOTACE

LEXANDER DE LA GRIP je známý z bulvárního tisku a blogů zaměřených na společenské drby jako bohatý playboy, dekadentně rozhazující peníze po celém světě. Většinu svých dnů tráví zotavováním se z předcházejících nocí. Na kontě má dlouhý seznam svedených krásek a zdá se, že ho ve skutečnosti nezajímá nic a nikdo.
ISOBEL SØRENSENOVÁ pracuje jako dobrovolná lékařka pro organizaci Lékaři bez hranic v utečeneckých táborech, válečných zónách i na místech nejhorších katastrof. Právě se chystá odjet do dětské nemocnice v Čadu, kterou provozuje nadace založená jejím dědečkem.

Je zcela oddaná humanitárnímu poslání, a tak ji znechutí, když Alexander, jako jeden z hlavních sponzorů, zadržuje finanční prostředky potřebné pro další chod nadace. Má to být snad odplata za to, že je jedinou ženou, která ho kdy poslala k čertu? Navzdory tomu, že oba představují zcela odlišné, neslučitelné světy, přeskočí mezi Alexandrem a Isabel velmi záhy jiskra přitažlivosti. Když jeden druhého dotlačí až na samý kraj myslitelné hranice, ukáže se, že pravda je mnohem složitější a zdání většinou klame.
BOLEST, LÁSKA, DŮVĚRA, ZRADA. Co zvítězí, když se z bezpečnosti stane prázdné slovo bez významu?



6 komentářů:

  1. Kdybych na ni narazila v knihovně, tak bych ji asi zkusila. Díky za recenzi

    OdpovědětVymazat
  2. Tu jsem vyhrála na FB a dokonce ji poslali za mnou sem do IRL, to jsem byla hoodně překvapená. A už jsem začala číst, škoda ,že jsem nečetla nejprve tu první část. Moc zdravím Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Nemůžu si pomoct, ale knihy této autorky mě strašně odrazují obálkami, takže se ani nepídím, o čem jsou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto tě chápu, Šárko, já bych po nich nikdy sama nesáhla. Jsou to spolupráce.Ale první díl mě opravdu mile překvapil, a to na knihy typu než jsem tě poznala nebo os Steelové fakt nejsem, a tuhle jsem vzala ze zvědavosti.

      Vymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.