úterý 30. července 2019

ROBERT BRYNDZA: TEMNÉ HLUBINY

Dcera si koupila dalšího Bryndzu. O jeho knize Dívka v ledu jsem psala TADY, a proto víte jak to s ním mám.

Jak se mi líbila další?


V zatopeném lomu se najde kostra dítěte. Je identifikována jako dvacet šest let zmizela Jessica Collinsová.
Případu se ujímá Erika.
Začíná skládat střípky příběhu z daleké minulosti. Dokonce se spojí s vyšetřovatelkou Amandou, která měla případ na starosti před léty.
Amanda je alkoholička, která žije v zanedbaném domku a se světem nechce mít nic společného.
Když za ní Erika přijde s prosbou o pomoc, začne se v dávném příběhu ( který byl pro ni fatální) znovu hrabat. Začne vzpomínat na detaily a spolu s Erikou tvořit obrazec........


Typický Bryndza.
Jeho knihy jsou čtivé, napínavé.....ale tak nějak pořád stejné. Nekoná se žádný WAU efekt a rámec příběhu je stále podle stejného vzorce.

Rozhodně nechci nikoho od knihy odrazovat. Ona je opravdu dobrá a jsem ráda, že jsem si ho přečetla.
Jen bych si ji sama nekoupila :-)

P.S. Dokonce ubral i na homosexuálech :-) - kdo četl jeho předchozí knihy, chápe. A to beru jako plus.



HODNOCENÍ



ANOTACE


Když dostane detektiv šéfinspektor Erika Fosterová tip, že by klíčový důkaz ve velkém drogovém případu mohl být ukryt v zatopeném lomu na okraji Londýna, nařídí jeho prohledání. Z hlubin však její kolegové vyzdvihnou nejen důkazy k tomuto případu, ale i kostru malého dítěte.

Pozůstatky jsou rychle identifikovány jako Jessica Collinsová. Sedmiletá dívka, jejíž zmizení plnilo stránky novin před šestadvaceti lety.
Erika musí začít spojovat střípky z minulosti se současností a nořit se stále hlouběji do rodinných vztahů Collinsových i do života vyšetřovatelky Amandy Bakerové, která si nepřestala vyčítat, že zmizení holčičky nedokázala vyřešit. Erika brzy zjistí, že toto vyšetřování bude jistě jedno z nejsložitějších a nejnáročnějších v její kariéře.


8 komentářů:

  1. Já si budu muset od Bryndzy konečně něco přečíst :-D.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Já taky neee.....ale když ho dcera koupí a já nemám zrovna nic jiného, tak jo.

      Vymazat
  3. ja moc takéto žánre nečítam :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dívku v ledu jsem četla, dostala jsem ji na Vánoce, Temné hlubiny jsem si koupila na dovolenou, ale tam jsem se k tomu vůbec nedostala, takže mě to čeká o víkendech, už se na ni těším, tak snad nebudu moc zklamaná. Ve tvém článku jsem přeskočila informace o příběhu ;-) H.

    OdpovědětVymazat
  5. Od Brnydzy jsem četla první dva díly. Dívka v ledu mi moc nesedla, pokračování už trochu lepší. Ale zatím nějak nemám chuť v sérii pokračovat :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.