středa 1. dubna 2020

CARIN GERHARDSEN: Náledí

Až jsem tuhle knihu dočetla, zjistila jsem, že to byl hit na sociálních sítích. Nějak mi to uniklo, takže jsem od ní moc nečekala. A překvapila mě velmi mile.


Milenci jedoucí v autě..... žena v nesnázích, které pomohl cizí muž....někdo jede příliš rychle, je náledí....někdo zemře a někdo někomu nepomůže.
O této knize se dost blbě píše, protože mám obavy abych něco neprozradila.
Po přečtení anotace jsem si myslela, že to bude takový jednoduchý a rychlý příběh.
Tihle jedou autem, naproti jede další auto, někdo spadne do strže a někdo odjede. Hned si zařadíte kdo, co a jak.......


Ovšem hned o pár stránek dál zjistíte, že jste si všechno vykonstruovali úplně špatně. A říkáte si cože? Takže tento byl tento a tato byla tamhleta? A toto auto bylo to jiné.....prostě máte pořádně zamotanou hlavu. Ale autorka to má výborně promyšlené a krásně vás vede a vyvede ze zpletenců. Všechno zapadne tam kde má a vy jste na konci naprosto výborného příběhu.


Rozhodně mohu knihu doporučit i náročným čtenářům. Je to příběh, který vás každou chvilku překvapí.
Děkuji nakladatelství METAFORA, potažmo GRADA, za poskytnutí recenzního výtisku.

HODNOCENÍ


ANOTACE

Milenecký pár udržující mimomanželský poměr nasedne do auta a jede na odlehlé místo. Mladou ženu v nesnázích nečekaně sveze neznámý muž. Kdosi se po zasněžených silnicích řítí moc rychle. Všichni projedou kolem stejné skalní strže. Ale jen jeden někoho smete ze silnice, jen jeden někoho nechá zemřít. Na začátku se vzájemně neznali, nyní je spojuje stupňující se spirála násilí, a ačkoli ani jeden z nich neví všechno, přesto někdo ví dost na to, aby mohl odvyprávět celý příběh. Náledí je nepředvídatelný thriller, kde nic není tak, jak to na první pohled vypadá. Vina, nenávist a destrukce ženou příběh vpřed a kdesi v dálce čeká euforie z pomsty.

7 komentářů:

  1. Míšo, na knížku jsem koukala v nabídce nějakého netového knihkupectví a moc mne podle anotace nezaujala. Ale tvoje recenze zní dobře. Tak o ní možná pouvažuju...

    OdpovědětVymazat
  2. A doufám, že se v práci nějak držíte a jste v pořádku. Myslím na tebe i tvé kolegyně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Stání. Zdá se, že se to trochu uklidnilo, ale na druhou stranu jsou teď pacienti senioři. Takže je to vlastně náročnější.

      Vymazat
  3. Ahoj,
    taky jsem knihu četla a přesně jako ty, jsem si říkala, no to je jasné, ale za pár stránek jsem zjistila, že nic jasného tam není. Autorka si s námi dobře pohrává:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, tak s náledím si myslím, že má problém snad úplně každý a je třeba být na takovéto nevyzpytatelné počasí hodně dobře připraven... My jsme se také nedávno připravovali a pořizovali jsme si pneumatiky z té stránky, která je v odkaze a je to tedy naprostá paráda :) Takové ceny jsme snad ještě nikde neviděli... A nebo jsme jen špatně hledali :D

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.