středa 15. dubna 2020

DEBBIE RIXOVÁ: Fotografie

Nakladatelství METAFORA patří mezi moje nejoblíbenější. V měsíci únoru jsem od nich přečetla 3 knihy z 5. A moje knihovna je z velké většiny naplněna právě knihami z tohoto nakladatelství. 
 Mimochodem, už jste viděli moje video o přečtených knihách na YT?



Rachel je mladá dívka žijící v padesátých letech dvacátého století v Maďarsku. Je čerstvě vdaná a těší se na krásný život s manželem a tatínkem. Jenže politická situace v Maďarsku je špatná, vznikne povstání kde je její mladý muž zabitý a Rachel s otcem musí emigrovat.
Dostanou se do Rakouského tábora kde Rachel zjistí, že je těhotná.
Z tábora jsou importováni do Anglie, kde její otec dostane zaměstnání na univerzitě, je totiž uznávaným archeologem.
Otcova práce je zavede i do Itálie, kde Rachel nalezne všechno co od života očekávala. Ale pobyt zde má trvat jen rok. Pak se musí vrátit do Anglie.


Sophie žije v současnosti a je vnučkou Rachel. Právě teď není úplně šťastná, protože se ji nedaří otěhotnět. Právě se přestěhovali do nového místa kde nikoho nezná, cítí se osamocený, protože se manželem odcizují. Začíná se obracet k Ingolstadtu, vzpomíná na svoji babičku, po které zdědila starý sekretář. A právě v něm objeví záhadou fotografii a zvláštní náramek.


Tato knížka je velice hezkým románem kde nechybí láska, drama, tajemství i romantika. Ale nejedná se o hloupoučký sentimentální románek, to vůbec ne. Jde o hezký milostný příběh.

HODNOCENÍ




ANOTACE

Itálie, 1958: Rachael je mladá vdova, která po neúspěšném maďarském povstání v roce 1956 nachází spolu se svým otcem azyl v Anglii. Dlouho bojovala o přežití, nevěděla, kde má domov ani komu může důvěřovat, a až když doprovází otce archeologa za prací na prosluněnou Sardinii, nachází místo, kde se cítí v bezpečí. Rachael zde prožívá bezstarostné léto, zapomene na stíny minulosti a zamiluje se. Nepřinese jí však nově nalezené štěstí jenom další zklamání? Anglie, 2017: Sophie má pohledného manžela, úžasný dům na anglickém venkově a úspěšnou kariéru antropoložky. Když se v důsledku nenaplněné touhy po dítěti začnou v jejím manželství objevovat trhliny, upne se na svoji práci a útěchu hledá i ve vzpomínkách na dětství a na svou milovanou babičku Rachael. Jednoho dne objeví v jejím starém sekretáři fotografii mladého muže a hedvábný náramek. Pustí se do pátrání, které odhalí neobyčejný příběh babiččiny minulosti a tajemství, které má moc změnit jí život…

4 komentáře:

  1. Díky za recenzi - třeba se bude hodit, až zas otevřou knihovnu :).

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    knihu vůbec neznám, takže recenze se rozhodně hodí:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.