Jedno z nejoblíbenějších jídel v naší rodině. Dají se dělat na mnoho způsobů. Tady je ten náš nejoblíbenější.
- 1 balení lasagní - kupuji v lidlu
- 500 gr. mletého masa
- slanina - nemusí být
- olej
- cibule
- 1 mrkev větší - nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná
- kousek celeru - řapíkatý je lepší - nadrobno nakrájený nebo nastrouhaný
- česnek
- krájená rajčata v plechovce
- rajský protlak - 1/2 malé plechovky
- sůl, pepř, italské bylinky
- 100 gr.másla
- 1 litr mléka
- mouka
- sůl
- 1 - 15 dkg eidamu
1 litr mléka
mouka
sůl
Nevypadá to moc lákavě, ale je to vlastně jen obyčejný základ na omáčku. |
500 gr. mletého masa
olej
cibule
1 mrkev větší - nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná
kousek celeru - řapíkatý je lepší - nadrobno nakrájený nebo nastrouhaný
česnek
krájená rajčata v plechovce
rajský protlak - 1/2 malé plechovky
sůl, pepř, italské bylinky
Všechno dohromady podusím, ochutím a hotovo.
A teď přijde skládání lasagní. Kupuji je v Lidlu.
Já si boky a dno nádoby vždycky vytřu buď olejem nebo sádlem. Jen slaboučkou vrstvou, aby se mi to pak lépe odpojilo.
Na dno nádoby ( nejlepší je obdélníková nebo čtvercová) dej půl cm vrstvu bešamelu a na ni naskládej plátky lasagní.
Ty kousíčky je sádlo :-) |
Prosím suchých, nic si nepředvařujte ani jinak neupravujete.
Na plátky opět vrstva bešamelu a na ni část masové směsi.
MOJE TIPY:
- nekrájejte ihned po vytažení z trouby, nechejte je aspoň půl hodinky vychladnout
- bešamelu si připravte dost. Je důležitý, protože právě díky jemu plátky lasagní nasají tekutinu a změknou
- další náplň může být ze špenátu, kuřecího masa, přidat můžete houby, olivy nebo je udělat čistě vegetariánské
- pokud jste milovník sýru můžete ho přidat i do vrstev, ne jen nahoru
My máme lasagne opravdu moc rádi a doufám, že se stanou i vaším oblíbeným jídlem.
Dělávám je občas také, víceméně podobně jak píšeš. Máme hodně rádi zapékané pokrmy :-). V pátek jsem zrovna dělala zapékané špagety s mletou a sýrem. Po těch bych se "utloukla".
OdpovědětVymazatTy jsem dělávala taky, ale nějak mi vypadly z repertoáru :-)
VymazatVýborné jedlo, pripravujem ich rovnako, ale nepridávam rajčinový pretlak a slaninu a pridávam aj bylinky a muškátový orech do bešamelu, mňam.
OdpovědětVymazatJee, na muškátový oříšek jsem zapomněla, ten tam dávám taky.
VymazatDomácí jsem nikdy nedělala, ale velmi ráda kupuji ty z Lídla. :)
OdpovědětVymazatVítejte u Mišky
Já nikdy kupované neměla.
VymazatMy máme s přítelem lasagne moc rádi, ale vždy si je kupujeme :) Ale myslím, že dle tohoto receptu bych zvládla i domácí :)
OdpovědětVymazatUrčitě ano, vyzkoušej a dej vědět.
VymazatAhoj a pěkný večer Přeji. Jednu dobu jsem lasagne vařila opravdu často a na různé způsoby. S bešamelem po pravdě příliš nevyhledávám, ale každý podle svého. ☺♥ Ovšem Tvé vypadají naprosto úžasně, navíc skvělé tipy. Moc přínosný a chutný článek. ☺☺☺
OdpovědětVymazatBez bešamelu to snad ani nejde....ty plátky by nemohly změknout.
VymazatJá jsem lasaně ještě nikdy nedělala. Nemám ráda bešamel, což je u většiny lasaňových receptů základ... Ale na té poslední fotce to vypadá lákavě, o tom žádná...
OdpovědětVymazatBešamelu nesmí být moc, jinak celý recept zkazí.
VymazatMňam, miluji lasagne. Někdy tvůj recept vyzkouším.
OdpovědětVymazatPovídání nejen o kosmetice
:-)
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatjá jsem doma lasagne ještě nedělala, ale snad vždy jsme je měli v rodinách, kde jsme bydleli při školních exkurzích do Británie a Irska. Docela mě překvapilo, že k tomu vždy servírovali i rozpečené česnekové bagety. Díky za tvůj recept:-) Měj se krásně!
Hanka z ciculka.cz
Tak je vyzkoušej. Uvidíš, že doma zaboduješ.
VymazatMilujem cestoviny na všetky sposoby, ale lasagne su jedine, ktoré nemusim. Zjem, ale ked už niečo v tomto duchu, tak bolonske špagety poprosim.
OdpovědětVymazat