sobota 12. června 2021

KAMÍNKOVÁNÍ - nová zábava pro celý svět

Nový trend rozšířený po celém světě.

Ano, to jsou kamínky
Nejedná se o módu ani hloupé výzvy, ale o malování kamínků.

 Po celém světě můžete najít pomalované kamínky, na kterých je z rubové strany napsáno PSČ místa, ve kterém kresba vznikla.

Jak na to?



Když kamínek namaluji já, napíšu na rub 68605, když někdo v Praze napíše PSČ Prahy....a taky se tam dává znak FB KAMÍNKY nebo #kaminky.

Ten pak umístíte kdekoliv, nejlépe na hojně navštěvovaném místě. A pak jen čekáte kdy ho někdo najde, vyfotí a fotku umístí právě na FB Kamínky nebo  IG.


A ten kdo ho našel, vyfotil a sdílel ho pak zpravidla posune někam dál.
Tímto způsobem může váš kamínek procestovat celý svět.

Není to krásný nápad?
Při malování kamínků můžete trávit společný čas s dětmi.
Učíte je kreativitě a zároveň si vytváříte pouto.


A pak ta radost, když se váš kamínek objeví na FB nebo IG třeba 100 km od vašeho domova.
Nebo i tisíce kilometrů....v jiné zemi....na jiném kontinentu.

A další radost z nacházení cizích kamínků na výletech, v zoo nebo klidně i před domem na lavičce ( tam jsem ho našla já).


A dokonce se množí příběhy, kdy se našel kamínek na kterém bylo namalováno přesně to, co jste v tu chvilku potřebovali....Anděl po cestě na onkologickou kontrolu, miminko na kamínku cestou do porodnice....

Tak se koukejte kolem sebe, nacházejte a rozdávejte kamínky, protože tím rozdáváte radost.
Já už mám všechno nakoupeno a začnu :-)

Jen se zakousnout....

Znáte tuhle zábavu nebo dokonce malujete a rozdáváte kamínky?
Pokud ano, napište mi a pošlete do e- mailu vaše výtvory a já z nich udělám článek :-)

6 komentářů:

  1. Znám, dokonce jsem byla chvíli na fb ve skupině, sama jsem zatím nic nemalovala, jen jsem sledovala a zhnuseně po té ze skupiny odešla. Za prvé někteří už z toho dělali sebeprezentaci toho jak jsou skvělí a kolik toho dokáží namalovat, jiní zas svými stupidními komentáři o vykrádání přírody a jejím ničení taky moc nepřispěli, u některých to bylo o práci na efekt, a za chvíli mi to připadlo, že původní smysl v tom honu být nej a udělat toho nej úplně zanikl. Tedy dělat radost jak dospělým, tak hlavně malým. Našli jsme s dcerou jeden na Mníšku, jiné dva tady u nás na vsi. Vnučka byla nadšená a to mi přišlo jako hlavní cíl téhle akce, ale který spousta lidí právě tím předháněním se kdo víc a líp úplně popřelo. Ovšem ty nafocené práce jsou krásné, obdivovala jsem lidi kteří dokázali malovat naprosto luxusní kamínky už jen proto, že já to takhle krásně nikdy neudělám....

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky kamínků, lidská tvořivost je úžasná. Sama kamínky nemaluji, ale na Facebooku mám kamarádku, která maluje na kamínky hotová dílka, a pak je nosí do okolí, vždy si je někdo vezme. Myslím, že je to pěkná a užitečná výzva, nalezený kamíken musí udělat velkou radost :)

    OdpovědětVymazat
  3. Malování kamínků znám, ale sama nemaluji a ani jsem žádný ještě nenašla. A přiznám se, že vlastně nevím, čím se na kamínky maluje, aby to vydrželo rozmary počasí
    U tebou vybraných kamínků jde skoro o malá umělecká díla.

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle poznám, už jsem pár kamínků našla. Je to moc hezké. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné kamínky. Já na to nemám tak úplně čas a ani chuť, dělám spoustu věcí a ani nestíhám co bych chtěla .Ale jsem sběrač a přesouvač. :) Ve skupině na FB jsem také.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,
    tuto aktivitu znám, ale ještě jsem žádný kamínek nenašla. Jinak musím říci, že všechny kamínky na fotkách vypadají fakt dobře. A to včetně první fotky, kde jsem si říkala, že je to nějaká mňamka, jen se zakousnout:-D
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.