pátek 18. února 2022

RADKA TŘEŠTÍKOVÁ: TAJEMSTVÍ

 Radky Třeštíkové bylo jeden čas moc. Teda, na mě moc. A tak jsem si dala nějaký rok pauzu od jejích knih. Ale její poslední, Tajemství, mě lákala :-) A tak jsem si ji nechala poslat, za což e - shopu DOBRÉ KNIHY děkuji.

Rodiny, které se znají už věky. Jezdí spolu na každoroční dovolenou do chaty v horách. 

Dita, Viky a Milek - už nejsou jedna rodina. Letos na chatu jede jen Viky a Milek. Dojede tam jen jeden....

Všichni tři mají svá tajemství.

Simona, Nina a Robert - na chatu jedou všichni, i když se ani jednomu z nich nechce. Ona je známá foodblogerka, takže zdání dokonalé rodiny je nutné. Protože rodina = společné jídlo u krásně prostřeného stolu sdílené na sociálních sítích.

Všichni tři mají svá tajemství.

Anežka, Jola a Jirka - na chatu berou léky, lékárničku a telefonní čísla lékařů v okolí. Anežka je nervózní, Jola znechucená a Jirka se těší.

Všichni tři trošku něco zastírají a trošku něco hrají.

Eva, Johan a Lukáš - vlastně jsou už bez Lukáše. Eva předstírá, je totiž herečka. Johan...jeho tajemství není tajemstvím, každý ho totiž vidí. 

Ale jinak - mají tajemství.

A všichni tito lidé na chatě svoje tajemství chrání, zároveň chtějí, aby bylo odhaleno, ale taky se toho bojí.

Zdá se vám to trochu chaotické?

Ono to tak totiž je. Spousta jmen, spousta příběhů a spousta tajemství. Jedno se proplétá druhým a třetím a čtvrtým.....Dokonce je tam i další příběh, který nijak nesouvisí s příběhy rodin. I když vlastně souvisí.

Ale přesto čtete a čtete a čtete, protože chcete všechny uzlíky rozmotat a dovědět se co a jak a proč :-)

Všichni někdy potřebujeme někoho, kdo nás zachrání. A jestli v této knize bude někdo zachráněn, to je TAJEMSTVÍ.

HODNOCENÍ


ANOTACE

Napínavý příběh několika rodin na dovolené na horách. Mnohovrstevnatý psychologický román o skupině dobrých přátel, která se léta schází na horách. Autorka odhaluje a postupně rozplétá jejich pečlivě krytá tajemství. Román má prvky detektivní zápletky a už od první stránky vzbuzuje ve čtenáři zvědavost a napětí. Jeho největší devízou, pro níž také čtenáři autorku zbožňují, je důmyslně propracovaná psychologie postav a zdařile vykreslená spletitost, komplikovanost mezilidských vztahů.





6 komentářů:

  1. Tak to teda klobouček. Třeštíková není můj šálek kávy, ale zrovinka mi v knihovně padla kniha do ruky, tak jsem si řekla, že jí dám šanci. No ani náhodou... Došla jsem tak do třetiny a pak to vzdala. Za mě je to změť jmen, kdy vůbec nechápu ty propletené vztahy. Na to, abych si ještě dělala taháky, na to chci číst v klídku.. Zdraví Lenka Ps. dočetla jsem Sparkse, Návrat --- doporučuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, postav je tam dost, ale já se v nich jaksi vyhnala :-)

      Vymazat
  2. Já jsem četla od Třeštíkové jen Bábovky a tam je taky spousta jmen a různě se proplétajících osudů. Ale nějak jsem to dala, takže si myslím, že bych se zorientovatla i v tomhle ;-). Nakonec Sága jednoho století byla trojdílná ... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeštíková má ráda propletence :-) ať už vztahová nebo jmen.

      Vymazat
  3. Ačkoliv české nové knihy moc nevyhledávám, Radku mám moc ráda s její tvorba mi sedí.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Tak Radku Třeštíkovou jsem ještě nevyzkoušela, ale mám doma knihu To prší moře. Ovšem kdy na ni dojde řada, to je ve hvězdách.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.