Čekali jste po minulém článku ( tady) něco jiného :-)
Prostě jsem celou dobu, kdy jsem knihy četla, myslela na skořicové rolky. A tak jsou tady.
A kde je skořice, Michaelo? |
SUROVINY:
Na těsto
200 ml vlažného mléka
70 g rozpuštěného másla
70 g cukru krupice
1/2 balíčku kvasnic
500 g polohrubé mouky
špetka soli
1 vejce
skořice
Na náplň do šneků
120 g třtinového cukru
100 g rozpuštěného másla
11 g skořice
Na polevu
160 g moučkového cukru
8 g másla
30 ml mléka
POSTUP:
V první řadě si udělej kvásek. Klasika - vlažné mléko, trocha cukru, rozdrobit kvasnice, nechat vzejít kvásek.
Pak všechny suroviny na těsto dej do robota ( nebo do mísy, v případě, že budeš dělat ručně) a vymíchej heboučké, vláčné těsto. To nech kynout v teple cca hodinku, pak ho přemíchej a dej mu další hodinku čas.
Nyní z něj vyválej plát zhruba 50x 30 cm.
Náplň do šneků udělej jednoduše tak, že smícháš všechny ingredience dohromady.
Směs rozetři na plát těsta a smotej z delší strany do válečku.
Z něj nakrájej asi 3cm kousky, opatrně přenes na plech s pečícím papírem. Přikryj utěrkou a nech ještě půl hodiny nakynout.
Nyní je potři rozšlehaným vajíčkem a dej péct do trouby vyhřáté na 180 - 190 stupňů. Pečou se cca 20 minut.
Po vychladnutí přelej polevou a můžeš podávat.
DOBROU CHUŤ.
Napište mi jestli už jste šneky někdy pekli nebo se chystáte.
Sem s talířkem :-))), hned ochutnám. Určitě jsem je nepekla, dělávala jsem šneky naslano z listového, kupovaného, těsta. Tvůj recept vypadá dost dobře!!
OdpovědětVymazatVypadají božsky a doufám, že se mi někdy podaří taky něco podobného upéct, zatím si netroufám ani na kvásek :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Mne šneky nikdy nelákaly, nijak extra nemiluju skořici (kromě štrůdlu a jiného jablečného pečení), ale ty tvoje vypadají skvěle, že je snad někdy zkusím ;-)
OdpovědětVymazat