středa 5. října 2022

RUTH KVARNSTROM - JONES: Pekárna s vůní skořice, Pekárna plná života

 Podzim, déšť, deka a dobrá knížka. Tohle je moje představa krásně prožitého, podzimního dne. A když se k tomu přidá vůně skořice je dokonalost úplná.

Příběh Lovisy, která se vrací z "velkého světa" zpět domů, do malého městečka. Je trochu pocuchaná a má pocit, že selhala. Že návrat je pod její úroveň a vlastně neví co se životem.
Její prarodiče ji odkázali bývalou cukrárnu. Jenže co ona ví o pečení? Jen to, že skořicové rolky jejího dědečka byly to nejlepší co v dětství ochutnala. A chodilo na ně celé městečko.

knihazaknihou.cz

A navíc má její rodina letitý problém s velmi vlivnou rodinou Halleholmů. Ta v podstatě celé městečko vlastní. A co ještě nevlastní chce! Včetně pekárny. 
Lovisa se pustí do budování svého života. Jenže to Reuben Halleholm nemůže nechat jen tak. A tak začne boj.
Lovisa má za sebou přátelé a Axela......což je jeden z Halleholmů....ale může mu Lovisa věřit nebo jde o taktiku jak se k ní dostat co nejblíž?
Protože - staré křivdy nerezaví!


Tohle je milý příběh, ve které nechybí nic - smutek ani romantika ani nepřátelství, přátelství, zrada, překvápko.....
Jedná se o romantiku, která není přeslazená. Kde nejde prvoplánově jen o ní. Velkou roli v příběhu hraje přátelství a pospolitost.

A hned po tomto příběhu tady mám pokračování :-)


Do Lovisina života vstoupí nemoc. A to už se kdysi stalo. Její sestra Cecílie zemřela jako dítě. Lovisu trápí vzpomínky na toto období a nedokáže se postavit čelem tomu, že by snad smrt mohla znovu zasáhnout.
Jenže její nejbližší od ní očekávají podporu a tu jim Lovisa nedokáže dát. Což se negativně odrazí ve vztazích.


Rozvíjí se zde i příběh dalšího z rodu Halleholmů.
Moc se mi líbí pospolitost obyvatel, jejich nadšení tvořit své městečko přátelské, hezké a společensky se stýkat. Mám z toho moc hezký pocit a chtěla bych tam žít :-)


Děj je trošičku pomalejší a jednodušší než v předešlé knize, ale mě to vlastně vůbec nevadilo. Pokud máte rádi nenáročné příběhy plné porozumění, ale s trochou smutku, je tohle ideální čtení pro vás.


Jelikož se děj odehrává v předvánočním období, je kniha ideální jako vánoční dárek :-)

Obě knihy vydává nakladatelství METAFORA, které děkuji, že s ní spolupracuji a mohu si občas napsat o krásné knihy.

HODNOCENÍ - obě knihy




1 komentář:

  1. Sice nejvíce čtu detektivky a kriminální příběhy, občas je ale dobré to proložit příjemnou romantickou, oddychovou četbou :-). Kdybych Pekárnu dostala pod stromeček, nezlobila bych se. Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.