středa 25. ledna 2023

BARBARA DAVISOVÁ: KOUZLO VŠITÉ DO ŠATŮ

Představte si, že by existovala švadlena, která by do vašich svatebních šatů dokázala všít kouzlo. Kouzlo šťastného života. Nebylo by to krásné?

Soline patří do rodiny, která po generace právě toto nabízí nevěstám. Ne každé, ne automaticky a vždy musí projít určitým výběrem. Musí dokázat, že si to zaslouží.

Šaty od Rousselových se staly legendou. Jenže přišla válka a Soline musela dělat důležitější věci. Začala pomáhat v nemocnici......

O mnoho let později se mladá žena, Rory, snaží začít znovu fungovat po té, co se jí v životě stalo něco tragického. Má sen, otevřít si galerii. Dokonce si už vyhlídla dům, kde by mohla být ( nebo si ten dům vyhlédl ji?). Dům patří.....Soline. A tak se tyhle dvě seznámí.


Zase jedna z knih, která má tak zavádějící název, že bych si ji nepořídila. A přitom je to krásný příběh plný silných žen, strastiplných osudů a velkých křivd.

Je to ten typ knihy, kdy se minulost přelévá do přítomnosti. Kdy hrdinky musí skládat dílky minulosti, aby zjistily, že......život není peříčko.

Za knihu moc děkuji Štěpánce, z Metafory, která mi ji zaslala k recenzi. Rozhodně ji můžu doporučit ženám, které mají rády silné příběhy bez hloupých romantických klišé.


HODNOCENÍ


ANOTACE

Soline Rousselová je expertkou na šťastné konce. Její rodina v Paříži už po mnoho generací provozuje exkluzivní svatební salon, kde se do šatů všívají kouzla. Nevěstu, která se vdává v šatech od Rousselových, čeká spokojené manželství. Když však Paříž postihne válka, Solinin svět se ocitá v troskách. Uloží tak čarovné vzpomínky do krabic, odhodlaná navždy zapomenout.

 
O desítky let později se mladá žena jménem Rory Grantová snaží vyrovnat s ranami osudu. Odhodlá se naplnit svůj sen a otevřít si galerii – čirou náhodou právě v domě, který patří Soline. V něm nalézá krabici s dopisy a nikdy nenošenými svatebními šaty. Poté, co poklady vrátí právoplatné majitelce, se mezi oběma ženami rozvine překvapivé přátelství.

Rory i Soline začnou ve svém životě nacházet nečekané paralely. Je zřejmé, že jejich setkání není náhoda a že Rory může najít klíč k nápravě křivdy, která před čtyřiceti lety otřásla Solininým životem. Vydávají se na společnou cestu poháněny touhou zahojit staré rány – a možná i špetkou magie.


2 komentáře:

  1. Mě by odradila obálka, ale název a příběh se mi líbí moc, myslím, že by to byla knížka přesně pro mě :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se líbí obálka a nevadí mi název. Trochu mne odrazuje zmínka o magii v anotaci ;-). Ale podle tvé recenze je to docela zajímavý příběh, který by mne možná bavil.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.