středa 18. ledna 2023

JÉROME LOUBRY: KRVAVÉ STÍNY

 O málokteré knize se dá říct, že se jedná o horror. O této jistě. Od J. L. jsem četla jeden z nejlepších psychothrillerů vůbec. Byla to kniha Útočiště. Je neskutečná. Další kniha - Obr z mlhy - byla výborná, ale ne tak moc jako Útočiště. Takže je jasné, že jsem se i na tuhle moc těšila.

Do městečka Smrthora přijíždí nový policejní náčelník. Je mladý, pohledný a těší se co nového mu tato práce přinese.

Vesničku vlastní boháč, pan Thionvill. Juliena ( náčelník) překvapí jaké vymoženosti toto malé městečko má. Policejní stanice je vybavena nejmodernější technikou, jakou ani ve městě, ze kterého Julian přijíždí, neměli. Ulice jsou monitorované kamerami kvůli bezpečnosti atd. 

Julienovi nový kolegové - muž a mladá žena- ho nadšeně vítají a informují ho, že tady se opravdu nikdy nic neděje.

Jenže v nedávné minulosti se cosi stalo.....

A velmi brzy se začnou dít události, které Julienovi hlava nebere. Jsou tady podivní lidé, kteří slyší, vidí divné věci. Jsou tady události, které....nezapadají.....A začnou se množit mrtvoly!

Camilla - mladá reportérka, která by měla napsat článek o událostech, které se ve Smrthoře staly. Veze ji tam Elisa. Dívka z vesnice, bloggerka. 

Je to všechno tak.....děsivé.

Óóó, tak tohle byl fakt horror. Něco úplně jiného než jsem čekala. Pan Loubry je mistr překvapení, takže na konci jsem fakt čučela :-) Bylo tady všechno - napětí, nervy drásající scény, tajemství, psychopati....prostě horror.

Já bych byla ale raději, kdyby pan Loubry napsal další psychothriller.

Knihu vyšla v nakladatelství Metafora.

HODNOCENÍ


ANOTACE

Začínající novinářka Camilla nasedne do auta k tajemné Élise, která jí mailem nabídla materiál pro senzační článek: informace vysvětlující nedávnou tragédii ve vesnici Smrthora. Vyrážejí přímo na místo a na cestu Camilla dostane k přečtení dvě stě stran popisu událostí…

Listopad 2021. Julien Perrault byl právě jmenován policejním náčelníkem ve Smrthoře, odlehlé vesnici, do níž vede jen jediná cesta. Julien se domnívá, že se ocitne v pustině na konci světa. Namísto toho přijede do obce s bezvadně uklizenými ulicemi, policejní stanicí a moderně vybavenou nemocnicí. Na klid a pořádek dohlíží všudypřítomné kamery.

Ukáže se, že Smrthoru před více než dvaceti lety zakoupil pan de Thionville, byznysmen toužící vytvořit idylické a bezpečné prostředí, v němž by mohl vychovávat své dcery. I přesto došlo před deseti lety k tragédii – uprostřed noci někdo unesl de Thionvillovu nejmladší dceru a shodil ji z vrcholku Hory mrtvých, shlížející na vesnici. Pan de Thionville má podezření, kdo to byl, a proto pozval Juliena, aby vedle svých běžných povinností případ v tajnosti vyřešil.

Jenže krátce po Julienově nástupu záhadně a krvavě umírá jeden obyvatel vesnice za druhým. A na tomto tajemném místě, opředeném spoustou děsivých pověr a legend o čarodějnicích, které zde byly ve středověku vražděny svržením z Hory mrtvých, duše dávných i nových zemřelých dýchají Julienovi a ostatním doslova za krk, jejich hlasy jim zní v uších a zdají se být skutečnější než skutečnost…

Najde novinářka Camilla přímo ve Smrthoře syrovou pravdu?




4 komentáře:

  1. A to je nehorší! Když je tam nějaká "ta" minulost!

    OdpovědětVymazat
  2. Mě to docela zaujalo. Až dočtu vánoční nadílku, tak po ní možná mrknu v knihovně.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Míšo,
    kniha na mě doma taky čeká, teď se docela bojím...:-D
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.